Hopp til innhold

Sparetips og gode råd

Synes du det er vanskelig å spare, eller vet du ikke helt hva som er den beste sparemåten for deg? Her deler vi gode tips og råd. Og husk, det er bedre å spare litt enn å ikke spare i det hele tatt.

Konfirmasjonsgaven som vokser i takt med konfirmanten

Ida Schultz Ljungdell (15) ønsker seg penger på fondskontoen sin til konfirmasjonen. De pengene planlegger hun å bruke til leilighet, bil eller reising når hun blir eldre.

Rentes rente

Rentes rente er en formidabel kraft som kan gjøre underverker for sparepengene dine, uten at du trenger å løfte en finger. Noen kaller det avkastning på avkastningen.

Fondssparing i urolige tider

Den russiske invasjonen av Ukraina har ført til nedgang i aksjemarkedene på global basis, og de langsiktige konsekvensene er per i dag usikre. Dette bør du gjøre med fondssparingen din nå.

Illustrasjonsfoto Gjensidige app

Følg med på sparingen fra mobilen

I appen får du full oversikt over sparingen din, og kan sjekke avkastning - akkurat når det passer deg.

Tips 20-34

Tenker du at du bør spare, men gjør det ikke likevel? Tror du at små beløp ikke hjelper? Det er mye bedre å spare litt, enn å ikke spare i det hele tatt. Husk at små beløp blir store over tid. Dette kan du gjøre for å få en bedre økonomi.

Tips 35-45

Du har vært voksen en stund og har kanskje kjøpt deg både bil og bolig. Nå er det lurt å få oversikt over økonomien og begynne å spare.

Tips 46-60

Du har sannsynligvis betalt ned litt på lån til bolig og bil. Hvis du har barn, er de kanskje godt i gang med studier og har flyttet hjemmefra. Er det rom for å spare litt ekstra? Dette er grepene du bør ta nå.

Ofte stilte spørsmål om sparing