Hopp til innhold

Sparetips og gode råd

Synes du det er vanskelig å spare, eller vet du ikke helt hva som er den beste sparemåten for deg? Her deler vi gode tips og råd. Og husk, det er bedre å spare litt enn å ikke spare i det hele tatt.

Ofte stilte spørsmål om sparing

Du starter med å lese om de to ulike måtene du kan spare i fond på og hos oss er det Fondskonto og IPS. Les mer om privat pensjonssparing.

Er du fortsatt usikker? Vi har flinke rådgivere som hjelper deg med alt du lurer på om pensjon, sparing og økonomi.

Vi anbefaler at du holder deg til den planen du la til grunn da du startet sparingen. Fondssparing er som oftest langsiktig og da bør du ikke selge aksje- eller rentefond nå. Hvis du likevel er urolig for sparepengene dine, kan du ta kontakt.

Jo tidligere du begynner, jo lettere er det. Sånn er det jo med all type sparing. Fokuser først på bolig, så kan du gå over til å spare til pensjon etter hvert. Har du allerede fylt opp BSU eller kjøpt bolig? Da vil ‘fremtidige deg’ takke deg for at du sparer litt allerede nå.

Ja, du kan sette opp månedlige trekk, og sparingen er fleksibel så den kan du endre underveis. Beløpet blir trukket automatisk fra kontoen din.

Ja, det kan du gjøre etter at du har logget inn på nettsidene våre.

Ja, det kan du. Send en e-post til pensjon.privat@gjensidige.no. Oppgi forsikringsnummer, et telefonnummer til deg på dagtid og når du ønsker å gjenoppta sparingen.

Om du bytter fond før klokken 14 får du morgendagens kurs. Bytter du fond etter klokken 14 får du kursen den påfølgende dagen. For eksempel får et fondsbytte på mandag klokken 15, onsdagens kurs.

Få råd og hjelp om pensjon og fondssparing

Vi hjelper deg uansett hva du lurer på om pensjon og fondssparing