Hopp til innhold

Pensjons­rådgivning og smarte sparetips

Å få oversikt over pensjonen din er det viktigste pensjonstipset, uansett alder. Andre tips og råd er litt mer avhengig hvor du er i livet akkurat nå.

Tips til deg som er 20-34 år

Tenker du at du bør spare, men gjør det ikke likevel? Tror du at små beløp ikke hjelper? Det er mye bedre å spare litt, enn å ikke spare i det hele tatt. Husk at små beløp blir store over tid. Dette kan du gjøre for å få en bedre økonomi.

Tips til deg som er 35-45 år

Du har vært voksen en stund og har kanskje kjøpt deg både bil og bolig. Nå er det lurt å få oversikt over økonomien og begynne å spare.

Tips til deg som er 46-60 år

Du har sannsynligvis betalt ned litt på lån til bolig og bil. Hvis du har barn, er de kanskje godt i gang med studier og har flyttet hjemmefra. Er det rom for å spare litt ekstra? Dette er grepene du bør ta nå.

Tips til deg som er 60 +

Selv om du planlegger å jobbe i mange år ennå, nærmer du deg pensjonsalder. Nå kan det være lurt å se på mulighetene du har, for eksempel å ta ut pensjonen litt tidligere.

Tidlig pensjon – klar for tur

Karen Sofie Moe (58) planlegger å gå av med pensjon allerede som 62-åring. Det har hun gjort flere grep for å få til, og da gleder hun seg til å gjøre mer av alt.

Pensjonering

Her har vi  samlet gode råd og tips til pensjonering.

Illustrasjonsfoto ny pensjonsreform

Ny pensjonsreform

I midten av mars vedtok Stortinget endringer i pensjonssystemet for de som er født i 1964 eller senere. 

Pensjon burde vært pensum

Etter ett år i Gjensidige, har Erik Bjørgum (29) virkelig fått øynene opp for pensjon.

5 tips til bedre pensjon

Mange kan forvente å få en betydelig reduksjon i inntekten sin den dagen de blir pensjonister. Her er våre fem tips til en bedre pensjon.

Nå gir ekstrajobben pensjonssparing

Tobias Schultz Ljungdell (16) har startet pensjonssparingen sin, via ekstrajobben.

illustrasjonsfoto hva er pensjon

Hva er pensjon?

Synes du det er vanskelig å forstå pensjon? I så fall er du ikke alene. Her forklarer vi hva pensjon egentlig er, og svarer på de vanligste spørsmålene om pensjon.

Få oversikt i Gjensidige appen

Camilla Medby Hagen (38) hadde aldri sjekket pensjonen sin før hun begynte å jobbe i Gjensidige. Det ble en skikkelig øyeåpner da hun så hva hun ligger an til å få.