Hopp til innhold

Pensjons­rådgivning og smarte sparetips

Å få oversikt over pensjonen din er det viktigste pensjonstipset, uansett alder. Andre tips og råd er litt mer avhengig hvor du er i livet akkurat nå.

Tips til deg som er 20-34 år

Tenker du at du bør spare, men gjør det ikke likevel? Tror du at små beløp ikke hjelper? Det er mye bedre å spare litt, enn å ikke spare i det hele tatt. Husk at små beløp blir store over tid. Dette kan du gjøre for å få en bedre økonomi

Tips til deg som er 35-45 år

Du har vært voksen en stund og har kanskje kjøpt deg både bil og bolig. Nå er det lurt å få oversikt over økonomien og begynne å spare.

Tips til deg som er 46-60 år

Du har sannsynligvis betalt ned litt på lån til bolig og bil. Hvis du har barn, er de kanskje godt i gang med studier og har flyttet hjemmefra. Er det rom for å spare litt ekstra? Dette er grepene du bør ta nå.

Tips til deg som er 60 +

Selv om du planlegger å jobbe i mange år ennå, nærmer du deg pensjonsalder. Nå kan det være lurt å se på mulighetene du har, for eksempel å ta ut pensjonen litt tidligere.

Tidlig pensjon – klar for tur

Karen Sofie Moe (58) planlegger å gå av med pensjon allerede som 62-åring. Det har hun gjort flere grep for å få til, og da gleder hun seg til å gjøre mer av alt.

Pensjonering

Her har vi  samlet gode råd og tips til pensjonering.

Pensjonering

Her har vi  samlet gode råd og tips til pensjonering.

5 tips til bedre pensjon

Mange kan forvente å få en betydelig reduksjon i inntekten sin den dagen de blir pensjonister. Her er våre fem tips til en bedre pensjon.

Hva er pensjon?

Synes du det er vanskelig å forstå pensjon? I så fall er du ikke alene. Her forklarer vi hva pensjon egentlig er, og svarer på de vanligste spørsmålene om pensjon.

Få oversikt i Gjensidige appen

Camilla Medby Hagen (38) hadde aldri sjekket pensjonen sin før hun begynte å jobbe i Gjensidige. Det ble en skikkelig øyeåpner da hun så hva hun ligger an til å få.