Er du forberedt på vårflom?

Om vårflom og varsler

Vi sender flomvarsel på epost eller SMS til kunder som bor eller har eiendommer i en kommune hvor NVE (Norges vassdrags- og energidirektoratom) mener det kan bli flom. Da kan det være lurt å forberede seg på situasjonen. Flom innebærer at nærliggende elver og vassdrag går over sine bredder, og det kan forårsake store skader. 

Les mer om flomvarsler på varsom.no

Flomvarselet er et viktig hjelpemiddel for å informere om situasjonen og forventet utvikling når en flom er pågående. Det er slik du holder deg oppdatert på hvordan du kan håndtere situasjonen på en best mulig måte. 

Selv om du mottar et varsel om flomfare er det ikke sikkert det blir en skadelig flom. Det er alikevel lurt å være godt forberedt, og vite hva du kan gjøre for å forebygge eventuelle skader.

Dette kan du gjøre før flommen kommer

1) Hjelp vannet å renne riktig vei. Rydd unna snø, is eller kvist og kvast som sperrer eller demmer opp for avløp, kummer og sluk. Gjør det du kan for at bekker i nærområdet kan renne fritt.

2) Rydd hagen og eiendommen for utemøbler og andre gjenstander som kan bli tatt av flomvannet. Flytt biler og så videre til et trygt sted hvis flommen kommer.

3) Flytt gjenstander i kjellere og garasjer så høyt opp fra gulvet som mulig, helst til etasjen over. Dette gjelder særlig kostbare eiendeler og ting med stor affeksjonsverdi. Pakk gjerne ting inn i tette plastbokser.

4) Koble fra elektrisk utstyr og tett dører og vinduer i kjeller og etasjer på bakkeplan så godt som mulig.

5) Følg med på værvarsel, nyhetssendinger og meldinger fra kommunen og nødetater.

Her kan du lese mer om hvordan du forbereder deg på en storflom.

Hva forsikringen dekker

Alle bygninger og eiendeler som er forsikret mot brannskade er også forsikret ved flom.

Biler, andre kjøretøy, maskiner og båter dekkes av vanlig kaskoforsikring.

Hvis du har behov for å melde en skade på eiendommen eller eiendelene dine anbefaler vi at du melder skaden på nett. Du kan oppleve stor pågang på telefon når flommen pågår.

Dette kan du gjøre hvis det blir storflom

Store snømengder i fjellet øker faren for vårflom flere steder i Norge.

Slik kan du begrense skadene på eiendommen din.

Meld skaden på nett

Vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg om noe skjer. Det kan være stor pågang på telefon når flommen pågår, og da kan du dessverre oppleve ventetid.

Vi anbefaler dermed at du melder skaden på nett. Det er både raskt og enkelt.