Koronaviruset – informasjon til bedrifter med pensjon i Gjensidige

Det globale utbruddet av koronaviruset har fått konsekvenser for mange virksomheter. Flere arbeidsgivere blir nå dessverre nødt til å permittere ansatte. Det beste for samfunnet er at flest mulig kan stå i pensjonsordningen selv om de er midlertidig permittert. Vi hjelper bedriften å opprettholde de ansattes pensjonsavtaler.

Default

Permittering av ansatte

Hva sier loven?

I dag sier loven at de som er permitterte skal meldes ut av pensjonsordningen, med mindre avtalen gir rett til noe annet. Det er derfor pensjonsavtalen som bestemmer om permitterte skal omfattes av pensjonsordningen eller meldes ut.

Hva gjelder for din bedrift?

Den enkelte virksomhet har ved etablering og endringer av pensjonsavtalen tatt stilling til om permitterte skal være med i pensjonsordningen. Uavhengig av hvilken variant bedriften har valgt, anbefaler vi at de som er midlertidig permittert blir i ordningen såfremt det er økonomisk mulig for bedriften.

Vi hjelper deg

Det er en helt ekstraordinær situasjon vi er i nå. Vi i Gjensidige vil strekke oss langt for å hjelpe samfunnet og kundene våre i denne vanskelige tiden. I en periode tilbyr vi derfor å la de ansatte stå i ordningen uten at bedriften betaler innskudd. Logg inn på gjensidige.no, for mer informasjon.

Kan vi få betalingsutsettelse?

Selv om vi i utgangspunktet ikke tilbyr å utsette betalingen, skal vi hjelpe dere så langt vi kan for å holde forsikringen i kraft.

I mellomtiden får dere månedlige fakturaer og påminnelser som vi etter loven er pålagt å sende. men de er uten purregebyr og går ikke til inkasso.

Har dere midler på innskuddsfondet kan dere bruke de til å betale hele eller deler av fakturaen.

Vi tar uansett kontakt med dere før vi eventuelt avgangsfører pensjonsordningen og informerer de ansatte.

Om dere har spørsmål om pensjonsordningen, kan dere gjerne sende e-post til pensjon@gjensidige.no eller ringe oss på 915 03100, så hjelper vi dere.