Hopp til innhold
Illustrasjonsfoto pensjonskonto pluss

Pensjonskonto Pluss

Pensjonskonto Pluss passer for deg som ønsker en annen pensjonsleverandør eller et annet fondsutvalg enn det arbeidsgiveren din har valgt. 

Hvem kan ha Pensjonskonto Pluss?

Hvis du har innskuddspensjon i nåværende arbeidsforhold, har du en egen pensjonskonto hos arbeidsgivers pensjonsleverandør. Når du har egen pensjonskonto, kan du flytte den til Pensjonskonto Pluss hos oss.

Innskuddspensjon er den vanligste tjenestepensjonsordningen i privat sektor. Ordningen innebærer at arbeidsgiver sparer en gitt prosentsats av ansattes lønn til pensjonssparing hver måned.

Jobber du i offentlig sektor og har innskuddspensjon fra tidligere arbeidsforhold (pensjonskapitalbevis), har du ikke egen pensjonskonto. Det samme gjelder de som allerede har pensjon under utbetaling.

Alt om egen pensjonskonto

Dette får du hos oss

Enkel oversikt

Vi gir deg enkelt oversikt over hva du har, og hva du ligger an til å få.

Mobilapp

Med appen vår kan du følge med på pensjonen din – akkurat når det passer deg.

God avkastning

Vi topper de fleste av bransjens undersøkelser og rangeringer.

Fordelene med å ha pensjon hos oss

 • Fleksibel og uavhengig fondsforvalter
  Som leverandør uten egne fond, kan vi gi nøytrale råd. For fondsutvalget tenker vi kvalitet fremfor kvantitet, og har plukket ut de fondene vi mener passer best for kundene våre. Les mer om forvaltningsfilosofien vår.
   
 • Bærekraftig forvaltning
  Vi har fokus på bærekraftig forvaltning. Du kan derfor være trygg på at pengene dine blir investert i tråd med etiske og bærekraftige retningslinjer.
   
 • Fremtidsrettede digitale løsninger
  Målet vårt er å sørge for at du får god oversikt over pensjonen din, blant annet i Gjensidige-appen.
   
 • Trygghet for pensjonen din
  Vi har solid kompetanse etter lang fartstid i bransjen. Hos oss kan du forvente god oppfølging – rett og slett trygghet for at vi tar vare på både deg og pensjonspengene dine.
   
 • Topp avkastning og godt omdømme
  Vi topper de fleste av bransjens undersøkelser og rangeringer innenfor avkastning, omdømme og kundetilfredshet.

Investeringsstrategi og fondsutvalg

Vi har en fleksibel og uavhengig fondsforvaltning. Det innebærer at vi til enhver tid velger de tilbyderne av fondsforvaltning vi mener leverer godt og innenfor våre kvalitetskriterier som blant annet handler om bærekraft. 

Når du har pensjonspengene dine hos oss, kan du derfor være trygg på at pengene dine blir investert i tråd med etiske og bærekraftige retningslinjer. 

Se oversikt over våre fond og pensjonsprofiler

Forskjellen mellom egen pensjonskonto og Pensjonskonto Pluss i Gjensidige

 Egen pensjonskontoPensjonskonto Pluss
KostnaderArbeidsgiveren din betaler for forvaltning og administrasjon av nåværende pensjonsopptjening (innskuddspensjon). Du betaler for forvaltningen for tidligere pensjonsopptjening (pensjonskapitalbevis), men du får samme pris som arbeidsgiveren din.Du betaler for forvaltning av tidligere og nåværende pensjonsopptjening, men du får en kompensasjon fra arbeidsgiveren din. Kompensasjonen tilsvarer forvaltningskostnaden til oppstartsprofilen i pensjonsavtalen til arbeidsgiveren din.
InvesteringsvalgDu får kun tilgang til fond og pensjonsprofiler som arbeidsgiveren din tilbyr i pensjonsordningen sin.Du får tilgang til alle fond og pensjonsprofiler som Gjensidige tilbyr.
Hva skjer hvis arbeidsgiveren din bytter pensjonsleverandør?Pensjonskontoen din blir flyttet til den nye pensjonsleverandøren som arbeidsgiveren din velger.Pensjonskontoen din blir værende hos Gjensidige uavhengig av hvor arbeidsgiveren din har pensjonsordningen sin.

Er du ansatt i en bedrift med pensjonsordning hos oss?

Da har du pensjonskontoen din hos oss.

Som oftest har arbeidsgiveren din forhandlet fram en bedre pris på forvaltning av pensjonspengene enn det du kan oppnå på egen hånd. Det er fordi kollektive avtaler ofte har bedre vilkår enn individuelle avtaler.

For mange kan det lønne seg å beholde egen pensjonskonto hos arbeidsgivers pensjonsleverandør.

Om du vil ha et annet fondsutvalg enn det arbeidsgiveren din har valgt, kan du flytte pensjonskontoen din til Pensjonskonto Pluss.

Kostnader

Det koster ingenting å opprette Pensjonskonto Pluss. Det er heller ingen kostnad for administrasjon av pensjonskontoen hos oss.

Du betaler for forvaltning av pensjonspengene, men du får en kompensasjon fra arbeidsgiver.

Kompensasjonen tilsvarer forvaltningskostnaden til oppstartsprofilen i pensjonsavtalen til arbeidsgiveren din. Hvis du velger en pensjonsprofil eller fond med lavere forvaltningskostnad enn det kompensasjonen utgjør, blir differansen tilført pensjonskontoen din.

Se oversikt over forvaltningskostnad for fond og pensjonsprofiler

Spørsmål og svar om Pensjonskonto Pluss