Two-people-talking-outside

Du velger selv hvor du vil ha innskuddspensjonen din

Publisert: 30.08.2021  |  Sist oppdatert: 30.08.2021

Da egen pensjonskonto ble innført 1. februar, ble innskuddspensjon fra tidligere og nåværende arbeidsgiver samlet på ett sted. De fleste har kontoen hos arbeidsgivers pensjonsleverandør, men du bestemmer hvem som skal forvalte pensjonspengene dine.

– Hvis du ikke allerede har egen pensjonskonto hos oss, kan du flytte den til Pensjonskonto Pluss. Da er det du som bestemmer hvilke fond pensjonspengene dine skal plasseres i, sier produktsjef Berit Bjones i Gjensidige Pensjonsforsikring.

Skaff deg oversikt

Talsperson_Berit-Bjones
Produktsjef Berit Bjones

Det første du bør gjøre hvis du vurderer å bytte pensjonsleverandør, er å skaffe deg oversikt over forvaltningskostnaden for avtalen du har i dag. Dette kan du gjøre ved å gå inn på norskpensjon.no og velge "egen pensjonskonto". Deretter kan du gå inn på finansportalen.no for å se hvilke selskap du kan velge mellom og hva de tar i forvaltningskostnad. Det betyr at du kan sammenlikne kostnadene mellom de ulike leverandørene og sjekke disse opp mot arbeidsgivers pensjonsleverandør.

– Det er imidlertid viktig å ikke se seg blind på kostnader. Det er bare én av flere faktorer du bør legge vekt på hvis du skal bytte pensjonsleverandør, sier Bjones og tilføyer:

– Det aller viktigste er at du kjenner deg trygg på at pensjonspengene dine blir forvaltet på en god måte.

Uavhengig fondsforvaltning

Gjensidige Pensjonsforsikring er en uavhengig fondsforvalter. – Det betyr at vi velger de fondene som passer best for deg, som leverer godt og er innenfor kvalitetskriteriene våre, som blant annet handler om etisk forvaltning og bærekraft. At vi lykkes med fondsforvaltningen vår blir bekreftet i flere kåringer, sier Bjones og utdyper:

– To ganger i året rangerer Gabler leverandørene av innskuddspensjon i en innskuddspensjonsanalyse. Gjensidige har i flere år på rad fått topp-plasseringer i disse. Bakgrunnen er den gode balansen mellom forventet avkastning og risiko, og at pensjonsprofilene våre, som består av nøye utplukkede fond, har levert god risikojustert avkastning.

Gode digitale løsninger og sterk kundeorientering

– Det er mange grunner til at det er godt å være kunde i Gjensidige. I tillegg til det jeg allerede har vært inne på, tilbyr vi fremtidsrettede digitale løsninger.

– På gjensidige.no kan du som kunde følge med på alt som gjelder forsikring, pensjon og sparing. Du kan også bruke Gjensidige-appen til å holde deg oppdatert.

Trygt selskap med lang fartstid

Gjensidige har lang fartstid i forsikrings- og pensjonsbransjen, og topper de fleste av bransjens rangeringer innenfor avkastning, omdømme, bærekraft og kundetilfredshet.

– Med Pensjonskonto Pluss kan du forvente god oppfølging, og ikke minst – trygghet for at vi tar vare på både deg og pensjonspengene dine, slår Bjones fast.

Ingen ekstra kostnader

Det koster ingenting å opprette Pensjonskonto Pluss. Det er heller ingen administrasjonskostnad knyttet til kontoen.

– Du betaler for forvaltningen av pensjonspengene, men får en kompensasjon fra arbeidsgiveren din. Velger du en leverandør med lavere forvaltningsgebyr enn det du mottar i standardkompensasjon, blir differansen satt inn på pensjonskontoen din, forteller Berit Bjones.

Ønsker du å flytte pensjonskontoen din til oss?

Du kan enkelt flytte pensjonskontoen til oss gjennom vår selvbetjente løsning på nett.

Har du behov for råd og hjelp, kan du avtale en prat med en av våre dyktige pensjons- og sparerådgivere.