Hopp til innhold
Illustrasjonsfoto permittering av ansatte

Permittering av ansatte

Det beste for samfunnet er at flest mulig kan stå i pensjonsordningen selv om de er midlertidig permittert. Vi hjelper dere med å opprettholde de ansattes pensjonsavtaler.

Hva sier loven?

I dag sier loven at de som er permitterte skal meldes ut av pensjonsordningen, med mindre avtalen gir rett til noe annet. Det er derfor pensjonsavtalen som bestemmer om permitterte skal omfattes av pensjonsordningen eller meldes ut.

Hva gjelder for din bedrift?

Den enkelte virksomhet har ved etablering og endringer av pensjonsavtalen tatt stilling til om permitterte skal være med i pensjonsordningen. Uavhengig av hvilken variant bedriften har valgt, anbefaler vi at de som er midlertidig permittert blir i ordningen såfremt det er økonomisk mulig for bedriften.

Logg inn for mer informasjon om permittering av ansatte

Nyttige lenker om permittering

Kan vi få betalingsutsettelse?

Selv om vi i utgangspunktet ikke tilbyr å utsette betalingen, skal vi hjelpe dere så langt vi kan for å holde forsikringen i kraft.

I mellomtiden får dere månedlige fakturaer og påminnelser som vi etter loven er pålagt å sende. men de er uten purregebyr og går ikke til inkasso.

Har dere midler på innskuddsfondet kan dere bruke dem til å betale hele eller deler av fakturaen.

Vi tar uansett kontakt med dere før vi eventuelt avgangsfører pensjonsordningen og informerer de ansatte.

Om dere har spørsmål om pensjonsordningen, kan dere gjerne sende e-post til pensjon@gjensidige.no eller ringe oss på 915 03 100, så hjelper vi dere.

Illustrasjonsfoto permittert fra jobb

Permittert fra jobb

Har du blitt permittert fra jobb? Her får du svar på hva som skjer med pensjonen din, og hvilke rettigheter du har.