Hopp til innhold
En mann står ved kjøkkenbenken og smører matpakker mens han smiler. Datteren går forbi.

Innboforsikring

Innboforsikringen dekker tingene dine ved blant annet tyveri, brann eller vannskader.

Er du mellom 18 og 34 kan du kjøpe Innbo Ung til bare 145 kroner i måneden.

Vår beste innboforsikring dekker blant annet

Uhellskader

Tyveri, skade og veihjelp for sykkel

Bekjempelse av skadeinsekter

Hva dekker innboforsikringene?

Hva dekker innboforsikringene?

Innbo Pluss

Den beste og mest kjøpte innboforsikringen vår.

Innbo

En god innboforsikring.

Hva dekker innboforsikringene?

Innbo Pluss

Den beste og mest kjøpte innboforsikringen vår.

Brannskader og vannskader

Brannskader og vannskader, for eksempel lekkasje fra et rør.

Tyveri

Vi dekker tyveri av ting fra boligen din, boder, privat uteareal og låst garderobeskap. Vi dekker også ran, overfall og veskenapping i hele Norden.

Sykkeltyveri

Sykkeltyveri dekkes med inntil 30 000 kroner per sykkel. Innbo Pluss kan utvides til å dekke tyveri inntil 50 000 kroner.

Naturskader

Skader på ting i hjemmet ditt på grunn av for eksempel storm, skred eller flom.

Alternativt sted å bo

Vi dekker ekstrautgiftene dine til et alternativ sted å bo. Dette gjelder hvis boligen din er skadet etter for eksempel brann, flom eller andre skader som er dekket, og du ikke kan bo hjemme mens boligen blir reparert. 

Ansvar, rettshjelp og mekling

Rettslig erstatningsansvar som du har pådratt deg som privatperson, for eksempel hvis du skader noen mens du sykler, eller hunden din biter noen.

Hvis du blir part i en tvist, for eksempel med en nabo, boligselger eller utleier, dekker vi mekling og rettshjelp. Dersom du velger mekling skjer det gjennom en nøytral mekler og du betaler ingen egenandel. For rettshjelp er egenandelen 4 000 kroner, pluss 20 % av kostnadene knyttet til saken som advokat, gebyrer og lignende

Ombygging for rullestolbruker

Hvis et medlem av husstanden blir rullestolbruker etter ulykkesskade – eller får et barn som er avhengig av rullestol på grunn av medfødt handikap – dekker vi ombygging av boligen med inntil 250 000 kroner.

Bekjempelse av veggedyr, skjeggkre, sølvkre og kakerlakker

Vi dekker bekjempelse av veggedyr, skjeggkre, sølvkre og kakerlakker med inntil 150 000 kroner.

Reparasjon av knust mobilskjerm

Gjelder for alle mobiltelefoner i husstanden. Egenandelen er bare 1 000 kroner.

Utleie

Vi dekker skadeverk på tingene dine, og tyveri av tingene dine, som er forårsaket av leietakeren. Vi dekker også ubetalt leie i opptil 6 måneder (gjelder kun én gang per leietager), og nødvendige utgifter i forbindelse med utkastelse med opptil 20 000 kroner.

Du må huke av for at du leier ut boligen når du kjøper forsikringen, eller si fra til oss når du begynner å leie ut.   Egenandelen er 10 000 kr. 

Skader ved flytting

Skader på tingene dine når du flytter mellom gammel og ny bolig, både hvis du bruker flyttebyrå og hvis du flytter selv.

Skader ved uhell

Skader ved uhell som skjer i hjemmet og hvor som helst i verden, for eksempel hvis du mister en bærbar PC i gulvet.

Hvis uhellet skjer mens du er utenfor hjemmet, dekker vi maksimalt 30 000 kr.

Veihjelp for sykkel

Du får hjelp hvis sykkelen eller elsykkelen din for eksempel har punktert eller gått tom for strøm. Du må være på offentlig vei, eller i nærheten av en offentlig vei. Hvis sykkelen ikke kan repareres på stedet, dekker vi transport av deg og sykkelen. Egenandelen er bare 500 kroner.

Trenger du veihjelp, kan du ringe oss på 915 03 100.

Skader på sykkel og sportsutstyr ved uhell

Skader på sykkel og sportsutstyr, for eksempel hvis du krasjer eller velter, dekkes med inntil 30 000 kroner. Gjelder ikke ved ritt og konkurranser. Ønsker du dekning for dette, må du kjøpe sykkelforsikring.

Registrering av sykler

Kostnadsfri registrering av alle syklene i husstanden i NAF Sykkelregister er inkludert. Dette gjelder alle sykler,  elsykler og elsparkesykler i husstanden din.  Når du registrerer sykkelen og har et NAF-oblatet på den, reduserer du sjansen for at sykkelen blir stjålet. Du øker også sjansen for å få sykkelen tilbake hvis den blir stjålet.

Online Trygghet

Med Online Trygghet får du hjelp til å overvåke personopplysningene dine på internett, forebygging av ID-tyveri, og hjelp hvis noen misbruker identiteten din.

Mobilforsikring (valgfritt)

Du kan velge å kjøpe mobilforsikring som dekker alle mobiler i familien for tap, tyveri og skader i hele verden. Egenandelen er bare 1000 kroner, og en erstatningstelefon blir sendt til deg første hverdag etter at du har meldt skaden.

Ofte stilte spørsmål

Hva er egenandelen?

Standard egenandel er 3 000 kroner for Innbo Pluss og 4 000 kroner for Innbo. Egenandel for knust mobilskjerm er bare 1 000 kroner.

For rettshjelp er egenandelen 4 000 kroner, pluss 20 % av kostnadene knyttet til saken som advokat, gebyrer og lignende

Hvem gjelder innboforsikringen for?

Innboforsikringen gjelder for

  • Forsikringstaker 
  • Ektefelle eller samboer og andre medlemmer av den faste husstand med felles adresse i Folkeregisteret
  • Barn som bor hjemme eller som bor borte på grunn av utdanning/førstegangstjeneste og ikke har meldt adresseendring til Folkeregisteret
  • Barn som er en del av den faste husstanden, men er folkeregistrert på annen adresse pga. delt foreldreansvar

Dersom barnet har byttet folkeregistrert adresse må de ha egen innboforsikring. Innbo Ung er en god forsikring for unge under 34 år til en ekstra god pris.

Om du har et bokollektiv eller leietakere boende hos deg må de ha egen innboforsikring.

Hva dekkes ikke?
  • Skader som oppsto før du kjøpte forsikringen
  • Ting som er mistet, tapt eller når skadeårsaken er ukjent
  • Skade forårsaket av kjæledyr
  • Riper, hakk, merker og annen bruksslitasje
  • Skader på det som er en del av bygningen, for eksempel vegger, gulv, rør, fliser og kjøkkenbenk. Dette omfattes av bygningsforsikringen.

Om du har forsikringen fra før kan du logge inn og sjekke forsikringsdokumentet ditt for å få den fulle oversikten.

Hva er forskjellen på husforsikring og innboforsikring?

Husforsikringen dekker skader på selve bygningen. Det inkluderer også tak, vegger og gulv. Innboforsikringen dekker derimot skader på tingene dine i boligen. Det er typisk det du tar med deg når du flytter, for eksempel møbler, sportsutstyr og klær.

Gjelder innboforsikringen under midlertidig lagring?

Ja, gjenstander og flyttelass på lager dekkes inntil 30 000 kroner ved tyveri. Om du har verdier som er verdt mer enn dette anbefaler vi at du kjøper en egen forsikring. Ring oss på 915 03 100, så hjelper vi deg.

Gjelder forsikringen ved bruk av nøkkelboks eller å låse opp dør ved bruk av app eller digital lagring?

Ja, nøkkelboks tilfredsstiller krav om låsing. Du kan dermed trygt bruke nøkkelboks uten å bekymre deg for redusert erstatning.

Når bør jeg vurdere å kjøpe en verdigjenstandforsikring i tillegg?

I mange tilfeller vil innboforsikring være nok, men om du ønsker du å få erstatning for eiendeler som du kan miste, eller eiendeler med en verdi over 30 000 kroner som du tar med deg ut av boligen din, bør du kjøpe verdigjenstandsforsikring.

Les mer om verdigjenstandforsikring

Dekkes det?

Varmepumpe

Varmepumpe dekkes ikke av innboforsikringen. De fleste varmepumper er integrert/fastmontert i bygningen og omfattes derfor av husforsikringen for deg som bor i hus eller sameiet/borettslagets felles bygningsforsikring for deg som bor i leilighet. Typiske skader som vanligvis dekkes på varmepumper er kortslutning, brann, lynnedslag og overspenning. 

Produktfeil og slitasjeskader på varmepumpen dekkes ikke. Det kan være lurt å kontakte leverandøren av varmepumpen for å reklamere. Merk at for varmepumper av type væske/vann er ikke energibrønnen omfattet av forsikringen. 

Briller og høreapparat

Ja, dette er dekket, men forsikringene har ulik dekning. Innbo dekker tyveri og skader. Innbo Pluss dekker uhellskader i tillegg. Ønsker du også å få erstatning for briller eller høreapparat som du har mistet, må du kjøpe verdigjenstandsforsikring.

Elsparkesykkel

Innboforsikringen dekker selve elsparkesykkelen om den for eksempel blir skadet eller stjålet, men husk at du må kjøpe lovpålagt ansvarsforsikring for elsparkesykkelen.

Drone

Innboforsikringen dekker dronen, men den dekker ikke drone under bruk. Den lovpålagte ansvarsforsikringen for droner må du kjøpe separat. 

Les mer om ansvarsforsikring for droner
Robotgressklipper

Den er dekket. Og vi dekker dekker tyveri fra privat uteareal med inntil 100 000 kroner.

Elektrisk rullestol

Ja, skade på både elektrisk og ikke-elektrisk rullestol er dekket av innboforsikringen.

Inkluderte tjenester i Innbo Pluss

Online Trygghet

Med Online Trygghet får du hjelp til å overvåke og beskytte opplysningene dine mot ID-tyveri og misbruk på nett.

NAF Sykkelregister

Du får kostnadsfri registrering av sykler i husstanden i NAF Sykkelregister. Det reduserer sjansen for at sykkelen blir stjålet og øker
sjansen for å få den tilbake hvis den blir stjålet.

Vilkår

Fullstendige vilkår

Informasjonen på denne siden er forenklet og forkortet – det er alltid de fullstendige vilkårene dine som gjelder. Disse er basert på informasjon du oppgir i forkant av kjøpet. Du kan laste ned fullstendige vilkår etter at du har sjekket pris.

Alminnelige vilkår og produktark

Alminnelige vilkår og produktark er like for alle. Dokumentene skal gjøre det lettere for deg å sammenligne hva forsikringene dekker. De er ikke en del av forsikringsavtalen din.

Fikk du svar på det du lurte på?

Er det informasjon på siden du ikke finner eller synes er uklar? Gi en rask tilbakemelding og hjelp oss med å gjøre siden for innboforsikring enda bedre. Det tar bare et par minutter.

Mor og datter sitter på trappa utenfor huset. De smiler og holder en kaffekopp

Vi har Norges mest fornøyde forsikringskunder!

Lurer du på hvilket forsikringsselskap det er best å være kunde i? I følge flere undersøkelser er det vi som har de mest fornøyde kundene.

Fordeler og rabatter

Kundeutbytte – en super kundefordel

I år får kundene våre utbetalt 11,1 % av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2023. Les mer og sjekk hva du ville fått utbetalt hvis du hadde hatt skadeforsikringer hos oss.

Få opptil 18 % rabatt på forsikringene dine

Få opptil 18 % rabatt hvis du samler flere forsikringer hos oss, og 10 % rabatt allerede fra første kjøp. Les mer om hvordan du blir med i fordelsprogrammet vårt.

Trenger du en annen type innboforsikring eller å forsikre andre verdier?