Anita Moen deler ut sjekk.

Her gir Anita Moen bort flere hundre tusen kroner

Anita Moen er én av cirka 100 vanlige Gjensidige-kunder som deler ut gaver på vegne av Gjensidigestiftelsen.

Skiløper Anita Moen
Anita Moen

– Det er morsomt og givende å bidra til at flinke lag og foreninger får penger av Gjensidigestiftelsen, sier Anita Moen.

– For meg er det veldig artig å bidra til gode prosjekter som kan utgjøre en forskjell for mange rundt om i Innlandet, legger hun til.

Den tidligere OL- og VM medaljevinneren i langrenn har vært kundevalgt i Hedmark valgkrets siden 2016. I vervet får hun med jevne mellomrom gleden av å dele ut penger på vegne av Gjensidigestiftelsen. Den støtter små og store prosjekter rundt om i Norge med nesten 250 millioner kroner hvert år.

Her kan du se hvem som fikk støtte rett før jul i 2021.

Det er blant andre kundevalgte som Anita Moen som bestemmer hvilke prosjekter som skal få pengestøtte og som deler ut gavene. På bildet øverst er det representanter for lag og foreninger i Moens hjemfylke Innlandet som jubler etter å ha mottatt stiftelsens pengegave.

Vil du bidra som kundevalgt i Gjensidigestiftelsen? Her kan du lese mer om hvem som kan bli valgt og hvordan det skjer.

Skiløper Anita Moen
Anita Moen

Nå er det valg – bruk stemmeretten din

Lars-Erik Mørk
Lars-Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen har til enhver tid om lag 100 kundevalgte. Disse sitter i stiftelsens styre og besluttende forsamlinger, og har det til felles at de er skadeforsikringskunder i Gjensidige. I vervet representerer de alle «medkundene» sine, og derfor er det disse som har stemmerett når det er valg.

– Er du skadeforsikringskunde i Gjensidige, kan du stemme frem personene som stiller til valg i hjemfylket ditt. Men vær rask, valget avsluttes allerede 30. januar, sier kommunikasjonsdirektør Lars-Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen.

Lars-Erik Mørk
Lars-Erik Mørk i Gjensidigestiftelsen

Vedtar kundeutbytte

I tillegg til å vurdere hvilke lag og foreninger som skal motta økonomisk støtte, har de kundevalgte i Gjensidigestiftelsen enda en viktig oppgave. De er nemlig medlemmer av stiftelsens generalforsamling. Den vedtar om skadeforsikringskundene i Gjensidige skal få kundeutbytte. Lars-Erik Mørk forklarer:

– Gjensidigestiftelsen eier over 60 prosent av aksjene i Gjensidige ASA. Ett av stiftelsens formål er å fordele sin andel av Gjensidiges overskudd på selskapets skadeforsikringskunder. Hvis du har vært Gjensidige-kunde en stund, har du sikkert opplevd å få penger på konto i mai/juni. De siste årene har utbyttet utgjort mellom 10 og 15 kroner for hver hundrelapp folk har betalt for skadeforsikringene sine, sier han.

Sist oppdatert: