Hopp til innhold

Er bilen riktig skodd for høstfjellet?

Tusenvis setter i disse dager kursen mot fjellferie i Hallingdal. Det er ikke uvanlig at det snør i høyden allerede tidlig i oktober. Er du forberedt på at vinteren kan komme i høstferien?

God forberedt

- Det virker ofte som at den første snøen kommer like overraskende på folk, hvert eneste år, smiler Helene Rustberggard. Rustberggard er daglig leder på Gol Auto, og har lang erfaring med dekkskift-rushet, som melder seg når det nærmer seg vinter. - Noen er flinke til å være tidlig ute, men mange venter omtrent til den første snøen har lagt seg. 

For Rustberggard og hennes ansatte kommer den første snøen aldri som en stor overraskelse. - Vi er godt forberedt på tiden som kommer, sier hun. Gol Auto har dekkhotell med plass til 500 sett, og allerede nå er de i gang med å kontakte kundene sine for å booke avtale til dekkskift.

- Vi har ikke kapasitet til å hjelpe alle den dagen det første snøfallet kommer, selv om vi selvfølgelig strekker oss så langt vi kan, sier hun. 

Derfor er vi helt avhengig av å være godt forberedt, og at kundene er ute i god tid. - Det er bedre for våre ansatte og gir en mye bedre opplevelse for kundene våre.

 

Det virker ofte som at den første snøen kommer like overraskende på folk, hvert eneste år

- Helene Rustberggard

Bytt nå

Værmeldingen for den kommende høstferien melder foreløpig ikke snø i Hallingdal. Men flere steder skal det bli temperaturer rundt null grader, og det er usikkert om nedbøren vil falle som snø enkelte steder.

- Bytt nå, og spesielt om du skal til fjells! Selv uten snø kan det bli både glatt og underkjølt regn. 

Rustberggard opplever at mange venter lengst mulig for å spare dekkene sine. Hun minner om at de fleste faktisk kjører mye på asfalt i løpet av en vintersesong uansett, og noen uker fra eller til spiller liten rolle. - Det viktigste er å kjøre trygt og være skodd etter forholdene som kan komme, sier hun.

 

 

Helene Rustberggard. Foto: Privat

Økning i skader

- Vi opplever alltid økning i bilskader ved første snøfall, sier Hallgeir Mythe, daglig leder i Gjensidige Hallingdal. Dersom det er dårlige eller feil dekk som er årsaken til uhellet risikerer du å få redusert erstatning. Du kan også vente deg en reaksjon fra politiet hvis de er involvert. 

- Materielle skader kan ofte erstattes. Verre er det at du kan sette både deg selv, passasjerer og andre som ferdes i trafikanten i fare, sier Mythe. 

Mythe oppfordrer til å følge med på værmeldingen, kjøre etter forholdene og unngå stress. - Høstferien vil by på kø og mye trafikk mange steder, da er det viktig å huske på at det er bedre å komme litt sent, enn å ikke komme frem i det hele tatt.

Har du allerede bytt dekk? Husk å etterstramme!

Riktig god høstferie!

Det er bedre å komme litt sent, enn å ikke komme frem i det hele tatt

- Hallgeir Mythe