Hopp til innhold

Ung Glød stipend 2023

Bli bedre kjent med våre Ung Glød ambassadører for 2023. 

Ingrid Gullhagen

Ingrid er en 17 år gammel jente fra Votndalen. Hun begynte på ski når hun var 2 år gammel, og det var skiglede fra første dag. Nå går hun på freeski-linja på NTG Lillehammer, og i fjor fikk Ingrid kjøre sine første internasjonale konkurranser. I Trysil samme år ble det NM-gull. Denne sesongen leder hun norgescupen. Ingrid heier litt ekstra på jenter som satser på freeski, og jobber for å være et godt forbilde for andre jenter i denne sporten. 

Vegar Dreier

Vegar er 23 år gammel og jobber som kulturskolelærer i Hol kommune. I tillegg er han også utøvende musiker, musikkprodusent og låtskriver.  Hjemme har han et selv-oppsatt studio, hvor han bruker mye tid. Ung Glød stipendet skal derfor brukes som et bidrag til ny synthesizer. Drømmen er å kunne leve av å jobbe med musikk fra ulike innfallsvinkler.

Yasmin Aslam

Yasmin er 18 år, bor på Nesbyen, og har holdt på med musikk så lenge hun kan huske. Nylig fikk hun platekontrakt, og på Spotify kan du allerede høre noen av låtene hennes. Neste år skal Yasmin ta seg et "friår" for å satse fullt og helt på musikken. Men først skal hun fullføre et hektisk skoleår hvor hun bla. har vært revysjef. 

Jardar Børtnes

Jardar er en 18 år gammel gutt fra Gol. Jardar kjører freeride og i fjor hadde han flere pallplasseringer i norgescupen, men høydepunktet var en 4. plass sammenlagt. Han er også trener i Gol IL , og deler med glede sine erfaringer med yngre utøvere.

Simone Joranger

Simone er 17 år fra Geilo og går på freeski linja på NTG Geilo. Simone er en glad jente som elsker idretten hun driver med.  Hun er opptatt av å være et godt forbilde for andre, derfor er hun også aktiv som trener. Simone er også tatt ut til å være med i en satningsgruppe for jenter, som er et samarbeid mellom skiforbundet og DNB. 

Gaute Arnegård

Hils på Gaute, en 20 år gammel skiskytter fra Ål. Han bor i Lillehammer og representerer Team Fosen Yardi skiskyting, som rekrutterer løpere til landslaget. Gaute er hardtarbeidende og har allerede laget seg i 5-årsplan for satsingen sin. Han stiller gjerne opp som trener for skiskyterskolen på Ål, og synes det er gøy å være med å skape idrettsglede i lokalsamfunnet. 

Idun Almås Anfinset

Idun er en positiv og blid jente fra Hovet. Hun er 16 år, snakker halling med stolthet og gløder aller mest når hun kan holde på med dans og musikal. Hun har engasjert seg i Skarvebarna, UKM og er med i Hallingdal Dansekompani. Fire ganger i året er hun også tatt ut til å trene med Stagebox i London. Tidligere danset hun flere ganger i uken på Ål, men i fjor flyttet hun til Hønefoss for å begynne på musikklinja. I Hønefoss går tiden med til skole, musikalkollektivet og dansekompaniet. 

August Grimeli

August har holdt på med friidrett for IL Flåværingen siden han var 11 år gammel. Nå er han 16 år og ligger i toppen i 16-årsklassen i Norge i grenene lengde, stav og mangekamp. Drømmen er å gå på Landslinje i friidrett i Steinkjer, fortsette og utvikle seg og konkurrere blant toppen i Norge fremover. 

Luca A Botten

Luca er 16 år og kommer fra Hemsedal. I høst flyttet han til sine besteforeldre i Lørenskog for å følge drømmen om å satse på golf. Her går han på Wang Romerike på golflinja. Han er allerede klubbmester på hjemmebane, og nå trener han for å perfeksjonere teknikken og hevde seg i flere konkurranser. Med den lange vinteren i Norge er det mye reisevirksomhet i løpet av vinterhalvåret, denne vinteren har han vært på flere treningssamlinger i Spania. Når Luca ikke spiller golf finner du han ofte på en volleyballbane, han er nemlig også en aktiv volleyballspiller

Hanne Bråten-Espe

Hanne startet å spille fotball når hun var 5 år. Nå er hun 17 og fotball gir fortsatt like mye glede. Hun har spilt på Buskerud sitt kretslag, Hallingdal Fotballklubb og i fjor meldte hun overgang til Hønefoss Ball Klubb.  Hanne er en hardtarbeidende og ivrig idrettsutøver, målet for inneværende sesong er å få en plass i A-lags stallen til HBK.