Hopp til innhold

Ung Glød stipend 2024

Bli bedre kjent med våre Ung Glød ambassadører for 2024. 

Kirsti Stølen

Kristi, 18 år fra Ål, begynte å stå på ski allerede da hun var 2 år. Nå har hun sikret seg flere førsteplasser og vant Norgescupen sammenlagt. Hun fikk også 11. plass i Europacup i Sveits. Hun er en del av en satsningsgruppe for jenter i freeski, støttet av Norges Skiforbund og Brettforbundet i samarbeid med Olympiatoppen. Kirsti ønsker å motivere flere jenter til å satse i denne mannsdominerte sporten. Hun ønsker å bruke stipendet til å delta i europeiske konkurranser, for å forbedre seg og nærme seg drømmen om OL.

 

Syver Brattabø Torgersen

Syver er en 17-årig Telemark-skiutøver med ambisjoner om å gjøre det bra i både World Cup og Junior-VM.  Syver har allerede vist potensial ved å vinne i U-18 klassen og komme på 9. plass i seniorklassen i et FIS-renn i Østerrike. Ung Glød Stipendet vil bli brukt på konkurranser og treningssamlinger gjennom året for å støtte videre satsning.

Olivia Oppheim

Olivia er 18 år studerer ved NTG Geilo. Olivia finner sin hverdagsglede i trening og skiskyting, en sport hun har holdt på med i 6 år. Hun har allerede oppnådd gode plasseringer, blant annet 3. plass i NM. Når Olivia har tid, trener hun også med Ål Skiskytterlag. Det var her hun startet med skiskyting, og hun synes det er fint å gi noe tilbake til klubben som introduserte henne for skiskyting. 

 

 

Bo Roll

Bo er en ivrig snowboarder ved NTG Geilo. Hans lidenskap for snowboard startet da han var 7 år, og siden da har han fylt 17 år og utviklet seg til å bli en av Norges beste i sin klasse. Bo konkurrerer primært i "slopestyle" og "big air", hvor han har oppnådd flere topplasseringer i både nasjonale og internasjonale konkurranser. Bo trener intensivt 6 ganger i uken, for å forbedre styrke og brettkontroll. Med drømmer om å delta i Europacupen, junior-VM, og å kvalifisere seg til landslaget, ser Bo Ung Glød-stipendet som en viktig støtte for å realisere sine mål i en sport med høye kostnader for trening, utstyr, og reiser.

Henrik Sataøen

Henrik kommer fra Geilo og har en stor lidenskap for fotografi og film. Han flyttet fra hjembygda som 16-åring for å studere medier og kommunikasjon. Nå er han 20 år og har nylig har han etablert sitt eget enkeltpersonforetak og fullført sitt første oppdrag. For tiden tjener Henrik i Forsvaret som journalist for Forsvarets forum. Han har vært aktiv i den lokale filmgruppen Ducktape Productions siden han var 12, og har bidratt til lokale prosjekter, inkludert teater og UKM. Henrik ser etter støtte fra Ung Glød-stipendet for å utvikle seg som fotograf, utvide sitt nettverk, og investere i bedre utstyr og programvare for å produsere høykvalitetsbilder.  Han har også nylig lansert en nettside med sin portefølje på hhsfoto.com.

Amund Ferl-Runningshaugen

Amund Ferl-Runningshaugen er en ung syklist fra Hovxet. Fra han var 10 år har han hatt en stor lidenskap for sykling, og spesielt landeveissykling. 

For to år siden flyttet Amund til Lillehammer for å gå på NTG, et valg som har gitt han tilgang til et større sykkelmiljø. Med rundt 800 treningstimer i året legges det ned en betyddelig innsats for å nå sine mål og ambisjoner. 

Han har satt seg ambisiøse mål for sesongen, blant annet å hevde seg i nasjonale juniorkonkurranser og å sikre en plass på juniorlandslaget. Dette er er ikke en sport med lange tradisjoner i Hallingdal. Amund synes derfor det er ekstra gøy å vise at det er mulig å satse, selv om man står "alene" i det man liker å drive med.

 

Ingrid og Maren Linnås Fulsås 

Ingrid og Maren er to søstre på henholdsvis 19 og 16 år fra Rollag, som har dedikert seg til motorsport. Deres lidenskap strekker seg over ulike grener, hvor de bruker store deler av året på bilcross og rally, inkludert isbanekjøring om vinteren. 2023 har vært et markant år for dem, med sterke prestasjoner og videre utvikling innen sporten. På Smådølfestivalen oppnådde begge imponerende resultater; Ingrid kjørte til en andreplass i dameklassen, og Maren sikret seg en tredjeplass og tittelen Smådølprinsesse i juniorklassen.

Ingrid, som nylig gikk opp til seniorklassen, har også hatt sitt første år i nasjonal-rally.

Sebastian Misund

Sebastian er 17 år og kommer fra Geilo. Han har kjørt alpint siden han var 3 år, og elsket det siden første gang. Nå går han andre året på NTG Geilo, og kjører over 40 konkurranser hver sesong. Høydepunktet forrige sesong var bli juniormester i storslalåm i Narvik. Denne sesongen har også vært bra med flere gode plasseringen, blant annet juniornorgesmester i utfor i Hafjell i januar. 

Det er fartsdisiplinene han har lyst å satse på, og i februar og mars har han fått lov å være prøvekjører på alle WorldCup rennene i Kvitfjell.