Hopp til innhold

Sikre sykkelen med NAF Sykkelregister

Når du registrerer sykkelen i NAF Sykkelregister reduserer du sjansen for tyveri og øker sjansen for å få sykkelen tilbake om den blir stjålet.

Inkludert i flere innboforsikringer

NAF-oblat på sykkelen gjør den mindre attraktiv for tyven

Større sannsynlighet for å få tilbake stjålet sykkel

Sykkeltyveri er et økende problem

30 % av alle anmeldte tyverier i Norge er sykkeltyverier. Dette tilsvarer over 15 000 stjålne sykler i Norge hvert år. Sykkeltyveri er et stadig økende problem og har blitt mer lukrativt fordi vi stadig eier flere og dyrere sykler.

Har du en sykkel du er glad i, kan du beskytte den ved å registrere den hos NAF Sykkelregister. Hundrevis av nordmenn har allerede blitt gjenforent med sykkelen sin gjennom NAF Sykkelregister.

Hva er et sykkelregister?

Hver sykkel kommer med et unikt inngravert rammenummer. Ved å registrere rammenummeret i NAF Sykkelregister på ditt navn, vil sykkelen bli søkbar og kan spores tilbake til deg.

Sykkelregisteret inkluderer:

  • Registrering av sykkelen med rammenummer og navn
  • Et forebyggende oblat
  • Du kan melde sykkelen din stjålet i registeret og få hjelp til å finne den. Du blir kontaktet om noen finner sykkelen din
  • Veiledning og hjelp fra NAF

Andre fordeler

  • Du kan registrere sykler, elsykler og elsparkesykler
  • All dokumentasjon og servicehistorikk for syklene dine på ett sted.
  • Sykkelregistrering hos NAF er FG (forsikringsgodkjent).
  • Tilgang til tyverikart som viser hvor det blir stjålet flest sykler i Norge.

Hvilke forsikringer har NAF Sykkelregister inkludert?

Tjenesten er inkludert i Innbo Pluss, Innbo Ung, YS Innbo og Tekna Innbo. Du kan registere din egen sykkel og alle de andre syklene i husstanden.

Hvordan hjelper dette?

En uregistrert sykkel som blir stjålet er som regel borte for alltid, og slike saker blir automatisk henlagt hos politiet. Uregistrerte sykler er enkle å selge, siden det praktisk talt er umulig å bevise hvem som egentlig eier den. En registrert sykkel som blir stjålet har derimot en mye større sjanse for å komme tilbake til rettmessig eier. Årsaken til dette er at stjålne sykler stadig vekk blir funnet av politiet som tjuvgods og av tilfeldig forbipasserende. Om sykkelen da er registrert, er finneren kun et raskt søk unna å kunne kontakte eier. En registrert sykkel er også vanskelig å selge, siden det er enkelt å bevise at sykkelen eies av en annen enn selgeren.

Hva skjer etter registrering?

Trenger du hjelp?

Hvis du trenger hjelp eller har spørsmål er NAF klare til å hjelpe deg. Du kan kontakte NAF når som helst på post@nafsykkel.no.

Etter registrering vil du få tilsendt et oblat i posten som skal festes på sykkelen. Et oblat er et sikkerhetsmerke som signaliserer at sykkelen din er registrert og derfor sporbar. Hvert oblat kommer også med et eget nummer som du registrerer sammen med sykkelen på profilen din. Hvis sykkelen din likevel skulle bli stjålet, kan forbipasserende eller politi enkelt scanne QR-koden på oblatet og kontakte deg om at sykkelen din er funnet.

NAF Sykkelregister gjør det derfor tryggere og enklere å eie, bruke, kjøpe og selge sykler.