Hopp til innhold

Valdres Gjensidig Brannkasse - med hjerte for Valdres

Midt i Fagernes, på Gjensidigegården, slåes lysene på i 3. etasje i Valdres Gjensidige Brannkasse sine nye lokaler. Klokka er 7.45 mandag morgen. Reidun er på plass i god tid – som vanlig. «Jeg liker å være på plass i god tid, vi må være klare til å ta imot kundene våre vet du», sier hun med glimt i øyet. Reidun er en av de som har jobbet lengst i selskapet, og har sett hvordan forsikringsfaget og kundeatferden har endret seg. Hun er spesielt opptatt av én ting: Å være tilgjengelig og tilstede for kundene.

Stolt lokal historie

Brannkassenes opprinnelse er også Gjensidige Forsikrings opprinnelse. Før i tida var det brann som bekymret flest – så flere engasjerte bønder gikk sammen og etablerte de første brannkassene i Valdres. Det skjedde på Sørum i Begnadalen og året var 1864. Skulle det skje noe med en av gårdene skulle de andre hjelpe til. På et tidspunkt var det 250 slike lokale selskap rundt om i Norge. Senere fusjonerte de fleste brannkassene, og er i dag en del av Gjensidige Forsikring ASA.

Daglig leder Christian Blix Nilsen har akkurat kommet på kontoret, fylt opp koppen med kaffe, og forteller med entusiasme: - Det startet i det små på Sørum, men etter hvert ble det etablert flere brannkasser i Valdres, til sammen 5 stykker. -1965 fusjonerte disse til Valdres Gjensidige brannkasse. Resten er historie. I dag jobber det 13 stykker i selskapet som har bygget seg opp til å bli et solid selskap med et stort engasjement for Valdres, forteller han med et smil.

Unik forretningsmodell

Brannkassa er et selvstendig forsikringsselskap med konsesjon på brannforsikringer. - For øvrige forsikringer er vi agenter for Gjensidige Forsikring, og sammen fronter vi den unike merkevaren Gjensidige. -Vår status som forsikringsselskap gir oss lokal styring på den opparbeidede kapitalen samtidig som vi og kundene våre nyter godt av Gjensidiges produkter og systemer forteller Christian

Gjensidig og engasjert

Klokka nærmer seg åpningstid, og inn kommer en smilende Ingrid Elise. Hun jobber som rådgiver på privatmarkedet, og er stabens yngste . –Vi er heldige med våre ansatte, sier Christian Blix Nilsen. -Vi har en god miks av medarbeidere. Nye mennesker som gir nye impulser og utfordrer oss, og medarbeidere med mer erfaring. Felles for alle er at de har bred kompetanse og brenner for å gi kundene våre de beste rådene. - Olaug Karin Bråten har vært her lengst av alle, snart 45 år! skyter Ingrid Elise inn, som også ivrig forteller om selskapsformen til Brannkassa: - Et gjensidig selskap betyr at det er kundene som eier selskapet. Vi har et lokalt styre og lokal generalforsamling.

I år fikk alle våre kunder i Valdres utbetalt 11,8% av det de betalte i forsikrings premie i 2021, til sammen 18 millioner kroner.

Det er en faktor som kanskje mange glemmer når de vurderer forsikringsselskap. Jo flere forsikringer kundene våre har hos oss, jo større utbytte, smiler hun lurt.

Til stede og moderne

Til tross for lange tradisjoner er ikke Brannkassa gammeldags. - I samarbeidet med Gjensidige følger vi utviklingen og kundene våre har selvfølgelig tilgang på de beste digitale løsningene og de beste produktene. Samtidig har vi også stor tro på å være fysisk til stede. Vi vil gjerne møte kundene våre, sier Christian. Brannkassa har et bredt kundespekter med både landbruk, privat og næringslivskunder. - Med nye kontorer i 3. etasje midt i Fagernes ønsker vi å befeste vår posisjon som et lokalt tilstedeværende forsikringsselskap, og vi er ikke utsolgt heller legger Christian til. - Vår tilstedeværelse og vårt engasjement gjør at vi kjenner kundene våre godt. Vi møter de på butikken og på fritidsaktiviteter med barna våre. Vi lever på en måte med kundene våre også etter arbeidstid. Derfor er vi spesielt opptatt av å gi de beste rådene.

Hjerte for Valdres

- Vi ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, forteller Reidun. Derfor deler vi overskuddet vårt med kundene våre. - Det går til Valdres! Dette skjer blant annet gjennom kundeutbytte, sponsorat, gavevirksomhet og brannforebygging. Ingrid Elise forteller ivrig videre om det lokale bidraget. - Bygdene våre bugner av ildsjeler og engasjerte foreldre. Alle disse, og omlag 40 lag og foreninger, står på vår ”heialiste”, og vi er stolte av å kunne gi tilbake slik at barna og ungdommen vår får et rikt tilbud i sin bygd. - Vi ønsker å fortsette å være en bidragsyter for barn og unge i Valdres, og vi vil gjøre enda mer. Det jobber vi med hele tiden; hva vi kan gjøre og hvordan kan vi gjøre det, for å treffe godt med vårt engasjement, kompletterer Christian.

Alltid åpen dør

Daglig leder, Christian Blix-Nilsen, trives når han får snakka om Brannkassa. -Alle som jobber i Brannkassa føler en stolthet i å være en del av en av Valdres eldste bedrifter med lokal beslutningsmyndighet, og som fortsatt lever i beste velgående. - Dette i kombinasjon med Gjensidige Forsikrings unike merkevare, fagmiljø og løsninger gir våre kunder den beste totalopplevelsen. -Vi liker å si at vi utgjør en forskjell i våre kunders liv. Livet er uforutsigbart. - Ta deg tid til en grundig forsikringsgjennomgang, sier han med blidt alvor. -Vi har aldri opplevd at noen har angret på det, og døra vår er alltid åpen, sier Ingrid Elise.