Hopp til innhold

Vegen blir til

Du har sikkert lagt merke til det; vegarbeidet som er i gang langs strekningen fra Fagernes til Øylo i Vang. Her lyser det opp med blide, signalkledde karer med «Brødrene Dokken AS» på ryggen.

Tidlig start

De jobber fra morgen til kveld for å utbedre veg og gangveg. Dagen ser litt annerledes ut nå, enn den gjorde da en 18 år gammel Jan Dokken, sammen med broren, reiste til storbyen for å finne arbeid. I dag, 38 år senere, er Brødrene Dokken i Bagn et solid firma med godt rykte og mange arbeidsplasser.

Det var aldri i tankene til Jan at Brødrene Dokken skulle bli et firma med den størrelsen det er i dag.

-Jeg har bare jobba med det jeg har likt, sier han lurt. Han var tidlig dedikert.

-Jeg var ikke å se på siste klassebilde på ungdomsskolen i Bagn. Da hadde jeg allerede kjøpt min første traktorgraver og tok på meg arbeid rundt om i heimbygda, smiler han, og legger til at han hadde en god læremester og et godt forbilde like ved. -Far min var graver og sprenger, så han ble min mentor.

God lærdom

Etter flere fullførte oppdrag med traktorgraveren heime i Bagn ble Brødrene Dokken stifta i 1982. Jan og broren reiste til Oslo for å finne arbeid. Det var en annen tid. Jan minnes et oppdrag der han må snu seg rundt på leiting etter en telefonkiosk. -Jeg måtte få ringt etter et nytt lass med pukk, ler han.

Å begynne med gravemaskin selv i storbyen som 18-åring uten noen formell opplæring var et dristig valg, og starten ble tøff, både med arbeid og det økonomiske. -Det var lite arbeid, og tøffe dager, men det var god lærdom, forteller han.

Og lærdommen var nok god. Brødrene Dokken vokste jevnt og trutt, og er i dag en stor arbeidsplass lokalisert på Bagn, med rundt 70 faste ansatte, og 30 innleide. Med et firma på denne størrelsen setter Jan pris på at sønnen, Kenneth skulle dele den samme interessen for anleggsarbeid. 

Flere generasjoner

Kenneth, som både bestefar og far, var aldri i tvil om hva han skulle begynne med. -Jeg har vel vært med siden jeg klarte å gå, og satt baki graveren når jeg kunne, gliser han, som selv har to små gutter det ikke er vanskelig å be med når noe durer på anleggsplassen.

-Kenneth starta vel i denne bransjen tidligere enn meg, smiler Jan. Som kan mimre tilbake til en liten kar som helst skulle være med fra han var en neve stor.

Store prosjekt

Nå om dagen er det mange ansatte i sving på prosjektet Fagernes-Øylo. Her er det forbedring av tre ulykkespunkt i Ulnes, Røn og Reien. Første strekning med utbedring er vegen Hålimoen til Øylo i Vang. Og fra høsten forlenges prosjektet fra Hålimoen til Hausåker.

Med mange ansatte i arbeid langs veger og på anleggsplasser er det godt å ha sikkerhet i et lokalt og trygt forsikringsselskap. Det kan skje ulykker, og uforutsette hendelser i denne bransjen. -Når man jobber på et vegprosjekt der det er vegtrafikk, tunge kjøretøy og mange i sving er det klart det er risiko forbundet med arbeidet. Det går mye tid i HMS og gode rutiner.

-Helse, miljø og sikkerhet er alltid i hovedfokus hos oss, forteller Jan.

Lokalt og trygt

-Det følger mye ansvar med å ha mange ansatte og en bedrift av størrelse i denne bransjen. Tilpassede forsikringer, jobbmessig, men også privat, er en trygghet vi setter pris på, sier Jan og Kenneth. -Å ha Gjensidige Valdres i ryggen betyr mye i denne sammenhengen. De er lokale, og vi føler vi kjenner bedre til rådgiverne. De er der når vi behøver det.

Stein Tore på Gjensidige Valdres er god å ha. I høst var vi uheldige, under arbeid opplevde vi en dumpervelt. Det gikk heldigvis bra med fører, men det ble store skader på kjøretøyet. Vi tok en telefon, og her dekket forsikringen alt. Det ordnet seg raskt, uten problemer. Gjensidige med Stein Tore var der for oss, og tok seg av situasjonen på en effektiv og problemfri måte. -Slik setter vi stor pris på, sier Jan.

Fremtiden ser lys ut

- Det blir som det blir med framtida, sier Jan med et lurt smil. Han utfyller med takknemlighet for sine gode ansatte og nok arbeid både i Oslo og Valdres. At det nå er større prosjekt på flere år heime i Valdres gjør framtida lys. Og ikke minst er det trivelig, og trygt å ha arbeid heime i dalføret, med det lokale forsikringsselskapet like ved

Kontakt Gjensidige Valdres

Kontakt oss for å avtale møte på et av våre kontorer, hos deg eller på telefon/video. Personlig rådgivning gir best trygghet for deg og din bedrift. 

Stein Tore Djupdal
Bedriftsrådgiver
Mobil: 909 99 491
E-post: Stein-Tore.Djupdal@gjensidige.no

Stian Rosendal
Bedriftsrådgiver
Mobil: 905 39 569
E-post: Stian.Rosendal@gjensidige.no

Steinar Skjerve
Salgsleder Næringsliv
Mobil: 922 24 881
E-post: Steinar.skjerve@gjensidige.no