Hopp til innhold

Spørsmål og svar om kundeutbytte

Kundeutbytte er en fordel du oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige. Nå utbetaler vi kundeutbytte for 15. året på rad. 

Kundeutbytte 15 år på rad

Kundeutbytte formidles gjennom Gjensidigestiftelsen, som eier 62 % av aksjene i Gjensidige. Hvert år siden 2010 har stiftelsen delt aksjeutbyttet sitt med skadeforsikringskundene våre – i stedet for å beholde det selv.

I år får kundene våre utbetalt 11,1 % av det de betalte for skadeforsikringer i 2023. 

Utbetaling og tid

Sjekk hvor mye bedriften ville fått

Har dere ikke bedriftsforsikringene hos oss? Prøv kundeutbytte-kalkulatoren og se hvor mye dere ville fått som kunde i Gjensidige.

Les mer og prøv kalkulatoren

Det er Gjensidigestiftelsen, vår største aksjeeier, som betaler ut og hvert år beslutter om det skal utbetales kundeutbytte. Utbetalingen av kundeutbytte starter i etterkant av at Gjensidigestiftelsen har avholdt sin årlige generalforsamling, som vanligvis finner sted i mai.

Innlogging

Har du ikke logget inn på vegne av bedriften før, må du bestille tilgang før du kan logge inn og hente bedriftens kundeutbytte.

Slik beregner vi kundeutbytte

Kundeutbytte blir beregnet ut ifra det vi kaller for opptjent premie.

Eierskap, aksjer og utbytte

Gjensidigestiftelsen er vår største eier, med 62 % av aksjene våre. Stiftelsen får derfor en stor del av overskuddet når forsikringsselskapet gjør det bra.

Dette overskuddet gir stiftelsen videre til deg – i form av kundeutbytte.

Klage

Har du en klage i forbindelse med kundeutbytte, vil vi gjerne høre fra deg. Ring oss på 915 03100 eller les mer om hvordan du kan klage her.

Flere gode grunner til å velge Gjensidige

Velger du Gjensidige som leverandør av bedriftens forsikrings- og pensjonsordninger, får du tilgang til en rekke gode fordeler – både for bedriften og de ansatte.