Hopp til innhold

Punkterings­skade uten bonustap

Hvis du gjennomfører en årlig dekksjekk på bilen din, får du dekket punkteringsskader uten bonustap – til en lavere egenandel. Du kan velge å legge til dette kostnadsfritt på bilforsikringen din, når du kjøper Kasko eller Pluss.

En ekstra fordel til deg som gjennomfører en årlig dekksjekk

"Punkteringsskade uten bonustap" er kostnadsfritt å legge til på bilforsikringen din, men krever en årlig dekksjekk hos en profesjonell aktør. Verkstedet må ha gitt deg dokumentasjon på at dekkene er egnet for bruk, og at mønsterdybden er mer enn 4 mm for vinterdekk og 3 mm for sommerdekk. Hvis du oppfyller kravene, dekker vi punkteringsskader uten bonustap de neste 12 månedene.

Da betaler du bare 1 000 kroner i egenandel, og du unngår bonustap på forsikringen din, hvis du punkterer og må bytte ett eller flere dekk. En slik skade vil normalt gi bonustap på forsikringen din og koste fra 6 000 kroner i egenandel. 

Med gode dekk er du tryggere i trafikken. Vi tror økt bevissthet om dekkenes tilstand bidrar til mindre skader på veiene.

Hvor kan du få sjekket dekkene?

Dekkene må kontrolleres av et verksted som er godkjent av Statens vegvesen. Kontrollen kan for eksempel gjøres i forbindelse med dekkskift eller service.

Ta vare på dokumentasjonen

Husk å ta vare på dokumentasjonen du får fra dekksjekken. Denne må du sende inn til oss, når du melder en punkteringsskade. Du kan legge til dokumentasjonen som et vedlegg på skadesaken din.

Meld skade på bil

Hva må du gjøre selv?

  1. Du kan legge til "Punkteringsskade uten bonustap" når du sjekker pris og kjøper bilforsikring på nett. Om du allerede har bilforsikring hos oss, kan du ta kontakt for å legge det til på forsikringen din.
  2. Du må få et godkjent verksted til å kontrollere dekkene.
  3. Hvis dekkene dine oppfyller kravene våre, dekker vi punkteringsskader uten bonustap de neste 12 månedene.
  4. Hvis du punkterer, kan du ringe veihjelpen vår på 915 03 100Veihjelpen fra REDGO vil bistå med reparasjon av dekk, eller berging til dekkverksted.
  5. Hvis du må erstatte et dekk, sender du inn kvitteringen sammen med dokumentasjon på gyldig dekksjekk, når du melder skade. Vi erstatter inntil 2 500 kroner per dekk. Du betaler 1 000 kroner i egenandel.

Nei, punkteringsskade uten bonustap gjelder kun for punktert gummi. Skader på felger, hjuloppheng og øvrig karosserideler dekkes hvis du har bilforsikringene Kasko eller Pluss, men da betaler du en høyere egenandel og får bonustap på forsikringen.

Hvis dekksjekken viser at dekkene dine ikke oppfyller våre krav, trenger du ikke å kontakte oss. Du må derimot være oppmerksom på at punkteringsskade uten bonustap ikke vil gjelde, hvis du punkterer.

Myndighetene krever at sommerdekk skal ha mønsterdybde på 1,6 mm og vinterdekk 3 mm. Det betyr at det fremdeles kan være lovlig å kjøre med dekkene dine selv om du ikke oppfyller kravene vi har satt for "Punkteringsskade uten bonustap".

Om dekket ikke kan repareres, eller om det ikke er forsvarlig å kun bytte ut det skadde dekket, erstatter vi inntil fire dekk med inntil 2 500 kroner per stykk. 

Hvis du for eksempel må erstatte et dekk som koster 4 000 kroner, får du 2 500 kr i erstatning. Det betyr at du betaler 1 500 kr selv. 1 000 kroner av denne summen er egenandelen.

Nei, dekksjekken må utføres av en profesjonell aktør som er godkjent av Statens vegvesen.

Finn godkjent verksted på vegvesen.no

Ja, det kan du spørre om. Husk å be om dokumentasjon på mønsterdybde og en generell status på om dekkene er egnet for videre bruk ut sesongen.

Så stor er forskjellen på gamle og nye dekk

I tilfelle du var i tvil om hvorvidt dekkene har betydning for bremselengden ...