Derfor må du beholde skademeldingsskjemaet

Derfor må du beholde skademeldingsskjemaet

Det blir stadig flere tjenester på nett for deg som har bilforsikring. Men det gode gamle skademeldingsskjemaet hører fremdeles hjemme i hanskerommet.

Jan fleinsjø
Bilmekaniker og rådgiver Jan Fleinsjø i Gjensidige

– En detaljert skademelding er helt avgjørende for at saken skal bli behandlet så raskt og grundig som mulig etter et biluhell, sier bilmekaniker og rådgiver Jan Fleinsjø i Gjensidige.

Som forsikringskunde har du nok erfart at alle typer forsikring, inkludert bilforsikring, blir stadig mer digitalisert. I dag ber alle de store forsikringsselskapene deg melde inn skader via praktiske apper eller andre nettløsninger – også hvis du har vært så uheldig å kollidere med bilen.

Les også: Husk å blinke til venstre i rundkjøringen

Sigurd skaare p
Sigurd Kolstad Skåre i skademelding.no

I tillegg finnes det også uavhengige tjenester, som tjenesten skademelding.no.

– Løsningen vår gir partene mulighet til å fylle ut skademeldingen digitalt, signere den ved hjelp av touch-ID og sende den til sine respektive selskap – uten å ha tilgang til selskapenes egen løsning, forteller Sigurd Kolstad Skåre i skademelding.no.

Det kreves to for å være digital

Gjensidige Skadeskjema
Skademeldingsskjemaet skal ligge i hanskerommet.

Likevel anbefaler ikke næringen å droppe papirutgaven av skademeldingsskjemaet helt. Jan Fleinsjø sier det slik:

– Jeg mener papirversjonen bør ligge i bilen. Det er viktig å kunne skrive en skademelding i fellesskap, og du kan jo være uheldig og oppleve et sammenstøt med en som ikke er like digital som deg selv.

Hvis den andre parten er fra et annet land, vil det kunne skape problemer for den digitale saksgangen, ifølge Gjensidiges bilekspert. Han opplyser at dette også gjelder ved bruk av skademelding.no, som per nå bare kan benyttes når begge de involverte kjøretøyene er registrert i Norge.

Les også: Derfor er ikke ansvarsforsikring valgfritt

Aldri helt sikker på nettdekning

– I tillegg er det slik, selv i 2018, at du ikke kan være sikker på at det er nettdekning akkurat der det smeller, sier Jan, og fortsetter:

– Rådet er enkelt: Ta i bruk digitale hjelpemidler, de vil forenkle mye. Men sørg for å ha en papirbasert backup trygt plassert i hanskerommet.

Les også: Alltid vikeplikt fra venstre i rundkjøringer?

Tre gode grunner for å ha skademeldingsskjema i bilen:

  • Det kan hende du kolliderer med noen som ikke har smarttelefon
  • Det kan hende du kolliderer med utenlandsk sjåfør eller bil
  • Det kan hende du kolliderer et sted uten nettdekning

Les mer om bilforsikring

Sist oppdatert:

Mer om:

MotorPå veien