Konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad

Nå kommer kundeutbyttet

For tolvte året på rad får Gjensidiges skadeforsikringskunder utbetalt penger.

Når Gjensidige går med overskudd, deles det med kundene – i form av kundeutbytte. I år er potten på nesten 2,3 milliarder kroner totalt. Utbetalingen startet 19. mai.

Får 13 prosent av det man har betalt inn

Kundeutbytteordningen fungerer slik at Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler aksjeutbyttet sitt til kundene når Gjensidige går i pluss. Om du får utbetalt penger eller ikke, avhenger derfor av hvor godt det går med forsikringsselskapet.

Beløpet hver enkelt kunde får, er basert på hvor mye man betalte for skadeforsikringene sine i året som gikk. Det betyr at jo flere forsikringer du har i Gjensidige, desto mer penger kan du få utbetalt som kundeutbytte.

I år tilsvarer kundeutbyttet 13 prosent av det kundene betalte for skadeforsikringene sine i 2020. Det eksakte beløpet for årets kundeutbytte er 2.297.798.165 kroner, og av dette utbetales så godt som halvparten til privatpersoner. Det gir en gjennomsnittsutbetaling på 1.587 kroner til hver. De resterende pengene fordeles på bedrifts- og landbrukskunder.

– Kundeutbyttet kan være et hyggelig innslag i det som fortsatt er en annerledes og krevende tid for de fleste av oss, sier konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad.

Alt går etter planen

I fjor ble utbetalingen av kundeutbyttet utsatt fra mai til oktober. Bakgrunnen var Finansdepartements tydelige oppfordring om å avvente utbetaling av aksjeutbytter, som følge av koronakrisen. I år blir det ingen forsinkelser, selv om samfunnet fremdeles er preget av pandemien.

– Kundeutbytte kan vel nærmest kalles et vårtegn for kundene våre. Vi er veldig glade for at overskuddet vårt nok en gang kan komme dem til gode, og denne gangen til vanlig tid, sier Baastad.

Kundeutbytteordningen ble opprettet i 2007, og har gitt en utbetaling til Gjensidiges kunder i 13 av de 14 årene som er gått. Hele 23 milliarder kroner har blitt delt ut så langt. 

Kundeutbytte – kort oppsummert

  • Kundeutbytte er en unik fordel man oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige.
  • Gjensidigestiftelsen, som er den største eieren i Gjensidige, videreformidler aksjeutbyttet sitt til kundene, som kundeutbytte.
  • Jo flere skadeforsikringer du har i Gjensidige, desto mer får du utbetalt.
  • Du trenger ikke eie en eneste aksje for å få en del av Gjensidiges overskudd. Det holder at du er kunde i selskapet.
  • Størrelsen på kundeutbyttet ditt vil ikke påvirkes av om du har opplevd skader og mottatt erstatninger.
  • Prisene på forsikringene fastsettes helt uavhengig av kundeutbyttet.
  • Gjensidige er det eneste forsikringsselskapet i Norge som deler overskuddet med kundene på denne måten.

Sist oppdatert: