Geir Holmgren og Ingrid Lorange

Nå er kundeutbyttet her!

For 14. året på rad får Gjensidiges skadeforsikringskunder utbetalt penger.

Når Gjensidige går med overskudd, deles det med kundene – i form av kundeutbytte. I år er potten på cirka 2,4 milliarder kroner. Kundene kan hente kundeutbytte fra 11. mai. 

Kundene får utbetalt 11,3 prosent av det de betalte for skadeforsikringene

Når Gjensidige går med overskudd, deler forsikringsselskapet det med kundene. De siste 14 årene har kundene fått utbetalt cirka 27 milliarder kroner i kundeutbytte.

Dette er 14. året på rad forsikringsselskapets største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler sin andel av aksjeutbyttet til Gjensidiges skadeforsikringskunder i form av kundeutbytte.

– Det å dele ut kundeutbytte er et av stiftelsens formål. Vi håper mange av kundene setter pris på dette bidraget i en tid der høy prisvekst og renteøkninger kan skape økonomiske utfordringer, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Lorange.

Jo mer du betaler, desto mer får du tilbake

Kundeutbyttet fungerer slik at Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler aksjeutbyttet sitt til skadeforsikringskundene når Gjensidige går i pluss. Om du får utbetalt penger avhenger derfor av hvordan det går med selskapet og hvordan finansmarkedet ser ut.

Hvor mye du får i kundeutbytte avhenger av hvor mye du betalte i forsikringspremie i 2022. Jo mer du betalte, jo mer får du i kundeutbytte.

– Vi er veldig glad for at skadeforsikringskundene våre nok en gang får mesteparten av det utbyttet Gjensidige betaler til sine eiere. Kundeutbyttet fra Gjensidigestiftelsen er en fantastisk kundefordel, sier Gjensidiges konsernsjef Geir Holmgren.

Dette er kundeutbytte

Kundeutbyttet i 2023 deles på i overkant av 870.000 skadeforsikringskunder. Omtrent 740.000 av disse er private kunder. Det gir en gjennomsnittsutbetaling på 1.521 kroner til hver privatkunde.

Slik fungerer Gjensidiges kundeutbytte

  • Kundeutbytte er en unik fordel man oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige.
  • Gjensidigestiftelsen, som er den største eieren i Gjensidige, videreformidler aksjeutbyttet sitt til kundene, som kundeutbytte.
  • Jo flere skadeforsikringer du har i Gjensidige, desto mer får du utbetalt.   
  • Du trenger ikke eie en eneste aksje for å få en del av Gjensidiges overskudd. Det holder at du er kunde i selskapet.
  • Størrelsen på kundeutbyttet ditt vil ikke påvirkes av om du har opplevd skader og mottatt erstatninger.
  • Prisene på forsikringene fastsettes helt uavhengig av kundeutbyttet.          
  • Dette er en unik fordel fra Gjensidige  

Les mer om kundeutbytte her.

→ Les mer om kundeutbytte for næringslivskunder

Sist oppdatert: