Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige og  administrerene direktør i Gjensidigestiftelsen  Ingrid Riddervold lorange

Kundeutbyttet er tilgjengelig: Slik fungerer det

For trettende året på rad får Gjensidiges skadeforsikringskunder utbetalt penger.

Når Gjensidige går med overskudd, deles det med kundene – i form av kundeutbytte. I år er potten på nesten 2,3 milliarder kroner. Kundene kan hente utbytte fra 24. mai.

Får 11,8 prosent av det man har betalt inn

Når Gjensidige går med overskudd, deler forsikringsselskapet det med kundene. De siste 15 årene har kundene fått totalt 25 milliarder kroner i kundeutbytte.

Dette er 13. året på rad forsikringsselskapets største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler sin andel av aksjeutbyttet til Gjensidiges skadeforsikringskunder i form av Kundeutbytte.

– Det å dele ut kundeutbytte er et av stiftelsens formål. Vi håper mange av kundene setter pris på dette bidraget i en tid som kan oppleves som utfordrende og usikker, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Lorange.

Årets totale kundeutbytte er 2.299.119.947 kroner. Av disse tilfaller 1.095.079.670 kroner privatkundene mens de resterende 1.203.630.205 kronene utbetales til næringslivskundene.

Jo mer du betaler, desto mer får du tilbake

Kundeutbyttet fungerer slik at Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler aksjeutbyttet sitt til skadeforsikringskundene når Gjensidige går i pluss. Om du får tilbakebetalt penger avhenger derfor av hvordan det går med selskapet og hvordan finansmarkedet ser ut.

Hvor mye du får i kundeutbytte avhenger av hvor mye du betalte i forsikringspremie i 2021. Jo mer du betalte, jo mer får du i kundeutbytte.

– Etter nok et godt år, er vi veldig glade for å kunne si at fra 24. mai kan skadeforsikringskundene våre i Norge hente ut nesten 2,3 milliarder kroner, sier Gjensidiges konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Dette er kundeutbytte

Kundeutbyttet i 2022 deles på totalt 864.743 skadeforsikringskunder. 728.132 av disse er private kunder. Det gir en gjennomsnittsutbetaling på 1.504 kroner til hver privatkunde.

Slik fungerer kundeutbytte

  • Kundeutbytte er en fordel man oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige.
  • Hvert år selskapet går i pluss, videreformidler Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, hele aksjeutbyttet til kundene.
  • De siste 15 årene har selskapet utbetalt cirka 25 milliarder kroner til norske forsikringskunder.
  • Jo flere skadeforsikringer du har i Gjensidige, jo mer får du utbetalt.
  • I 2022 får Gjensidige-kunder tilbake 11,8 prosent av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2021.
  • Man trenger ikke å eie en eneste aksje for å få en del av Gjensidiges overskudd. Det holder at du er kunde i selskapet. Kundeutbyttet deles ut uavhengig av skadeoppgjør.
  • Gjensidige er det eneste forsikringsselskapet i Norge som deler overskuddet med kundene.
  • Les mer om kundeutbytte her.

→ Les mer om kundeutbytte for næringslivskunder

Sist oppdatert: