Far og to barn som pakker koffert.

Advarer reisende: For sent når du er av gårde

Du risikerer å havne i store problemer uten reiseforsikring i utlandet. Og det nytter ikke å kjøpe når turen først er i gang.

Kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.
Arne Voll

Hvert år mottar Gjensidige henvendelser fra ferierende som har blitt syke eller vært utsatt for en skade og lurer på om de har reiseforsikring. Flere av disse får sjokk når beskjeden om at de ikke er registrert med gyldig forsikring kommer, forteller kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

– Nå som folk har begynt å reise igjen, etter flere år med restriksjoner, står mange uten reiseforsikring, sier han.

Kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.
Arne Voll

Risikerer millionkostnader

En reiseforsikring må kjøpes før avreise fra bostedsadressen i Norge. Når du er av gårde, for eksempel om bord i fly eller båt, er det for sent og du vil ikke få kjøpt reiseforsikring.

– Dette er veldig viktig å merke seg. I enkelte tilfeller kan kostnadene rundt en alvorlig ulykke i utlandet bli på flere millioner kroner. Uten forsikring kan en altså havne i store problemer og bli satt i stor gjeld, advarer Voll.

Han tror unge kan være litt sløve når det kommer til reiseforsikring, og oppfordrer foreldre til å hjelpe og sjekke at den er i orden.

– Ved fylte 21 år dekkes ikke lenger «barnet» av foreldrenes reiseforsikring, og må ha sin egen.

Tjeneste som gjør forsinkelsen mer overkommelig

Produktsjef Anne Stake Løvdahl i Gjensidige.
Anne Stake Løvdahl

De med privat reiseforsikring i Gjensidige kan nå benytte seg av en ny tjeneste kalt SmartDelay+, informerer produktsjef Anne Stake Løvdahl i Gjensidige. Inntil fire medreisende kan også nyte godt av den.

– Hvis flyet blir forsinket med én time eller mer, kan du eller dere velge mellom tilgang til flyplasslounge eller å motta en utbetaling på 40 euro per hode. I loungen finnes det mat, snacks, drikke og wifi, som dere kan forsyne dere av helt gratis, sier produktsjefen.

Merk at reisen må være registrert minst to timer før planlagt avgang for at tjenesten skal være gjeldende. Registreringen gjennomføres på nettsiden til SmartDelay+.

– Dersom turen består av flere flyreiser, må hver enkelt av dem registreres på samme måte. Og er dere flere i reisefølget, må du registrere hver og én, påminner Løvdahl.

Produktsjef Anne Stake Løvdahl i Gjensidige.
Anne Stake Løvdahl

Fem punkter å huske på før turen:

  1. Gyldig reiseforsikring
  2. Pass og eventuelt visum
  3. Eventuelle vaksiner
  4. Kredittkort
  5. Alt det andre

Sist oppdatert: