Hopp til innhold

Få oversikt i Gjensidiges app

Camilla Medby Hagen (38) hadde aldri sjekket pensjonen sin før hun begynte å jobbe i Gjensidige. Det ble en skikkelig øyeåpner da hun så hva hun ligger an til å få.

Camilla Medby Hagen ble overrasket over pensjonsprognosene, og har begynt å spare til pensjon selv.

– Gjensidigeappen er veldig oversiktlig, og ga meg en pekepinn på hva jeg får i pensjon. Det var jo ikke så veldig mye.

Hva tenkte du da du så prognosen?
– Jeg tenkte at dette kan ikke stemme, her må det være noe som ikke er tatt med, så jeg sjekket på norskpensjon.no også. Tallene var de samme der. Jeg ønsker å opprettholde omtrent den samme levestandarden gjennom livet, og ut ifra beregningene blir det ganske trangt når jeg pensjonerer meg, forteller Camilla.

Hva gjorde du da?
– I appen kan man taste inn hvor mye man ønsker å ha utbetalt som pensjonist, og få vite hvor mye man må spare fremover for å få det til. Jeg valgte meg en sum litt under det, og startet månedlig sparing i fond. Og så får jeg heller justere opp mer etter hvert.

Hvor begynte du å spare?
– Jeg valgte fondskonto hos Gjensidige. Jeg svarte bare på noen spørsmål og fulgte anbefalingen i appen. Det tok ikke mange minutter og var veldig enkelt og greit!

Ikke så vanskelig som du tror!

Mange i min aldersgruppe har nok ikke satt seg så godt inn i pensjon enda, så jeg tror noen får en “realitycheck”.

- Camilla Medby Hagen

Hva var ditt forhold til pensjon før du begynte i Gjensidige?
– Jeg har aldri satt meg inn i pensjon, og forbandt det mest med noe pappa styrte med året før han skulle pensjonere seg.

– For mange år siden var jeg faktisk på et infokurs om pensjon på den jobben jeg hadde da, for de hadde visst nok veldig bra pensjon, men det er det eneste jeg husker av det også, smiler hun.

Den siste tiden har Camilla spurt både samboeren, venner og naboer om deres forhold til pensjon, og flere har svart at «det ordner seg» og «det kan ikke bli så ille».

– Da har jeg bedt dem prøve pensjonskalkulatoren. Mange i min aldersgruppe har nok ikke satt seg så godt inn i pensjon enda, så jeg tror noen får en “realitycheck”.

Hva er det viktigste du har lært om pensjon det siste året?
– Pensjon er veldig viktig, og du må sette deg inn i det selv, men det er ikke så vanskelig som du tror. Bare start med å laste ned Gjensidige-appen!