Få støtte til viktige grep på gården din

Gjennom Norges Bondelag og Gjensidiges Bærekraftfond vil vi gi støtte til tiltak du kan gjennomføre på gården din. Slik kan vi sammen bidra til et levedyktig og fremtidsrettet landbruk.

Default

Viktige grep – langsiktige gevinster

Det er mange tiltak på en gård som kan være skadeforebyggende. Sammen med Norges Bondelag har vi valgt ut prioriterte tiltak som du kan få støtte til å gjennomføre på din egen gård.

Prioriterte tiltak vil fastsettes av fondsstyret årlig.

 • Disse tiltakene kan du søke om midler til:

 • Er du sikker på at utringer­funksjonen i brannalarm­systemet på gården din fungerer som det skal? Det kan være av stor verdi for deg, gården og dyrene dine at brannalarmsystemet oppgraderes til 4G-nettet.

  • Oppgraderer du brannalarmanlegget på gården din med en GSM med 4G-utringer som er montert av en installatør, kan du søke om et tilskudd på 2 500 kroner.
 • Det finnes ikke ett enkelt svar for alle når det gjelder å redusere klimautslipp eller klimatilpasse driften. Derfor ønsker vi å gjøre det enklere for deg å få gode råd om hva som kan være egnet på akkurat din gård og hvordan driften din kan bidra til at Landbrukets klimaplan kan nås.

  • Gjennomfører du klimarådgivning for gården din fra TINE eller Norsk Landbruksrådgivning, kan du søke om et tilskudd på 4 000 kroner. Kjøper du rådgivning av begge samtidig, kan du søke om tilskudd på 6 000 kr.

  Ta kontakt direkte med TINE eller Norsk Landbruksrådgivning for å avtale klimarådgivning.

 • Å ta vare på dyr er en viktig og krevende jobb. Vi ønsker å bidra til at det blir enklere for deg som bonde å heve kompetansen din innen dyrevelferd, dyrehelse og smittevern.

  • Gjennomfører du et kurs innen dyrevelferd eller dyrehelse som vi har forhåndsgodkjent, kan du søke om et tilskudd på 2 000 kroner (1 000 kroner for digitalt kurs).

  Kurset må være i regi av en av følgende tilbydere vi har godkjent: TINE, Nortura, Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund med tilsluttede slakterier, Animalia, Norsvin, Norsk Sau og Geir, Norsk Hjorteavlsforening eller Norsk Landbruksrådgivning. Kurset må være relatert til kompetansebehov identifisert i dyrevelferdsprogrammene eller offentlige kompetansekrav til dyrehelse og smittevern

  Ta kontakt direkte med den aktuelle tilbyderen for å avtale kurs.

Slik søker du

Har du gjennomført et eller flere av tiltakene vi har definert, kan du sende inn søknadsskjemaet på Min Side på bondelaget.no for å motta støtte. 

Du kan søke dersom du

 • har gjennomført et av tiltakene i løpet av de tre siste månedene før du søker.
 • har kvittering du kan vise til når du søker.
 • er medlem i Norges Bondelag og er kunde i Gjensidige Forsikring.

Er du ikke medlem av Norges Bondelag enda? Bli medlem her

Slik mottar du pengene

Søknadsskjemaene har løpende behandling og midlene deles ut etter førstemann til mølla-prinsippet. Etter at du har sendt inn søknaden, vil du motta pengene innen 14 dager. 

Gå til søknad

Har du spørsmål? Ta kontakt på barekraftfondet@bondelaget.no.

Du kan søke om tilskudd til tiltak du har gjennomført i løpet av de tre siste månedene.