Hopp til innhold

Pensjon som trekkplaster

Jens Petter Reinertsen Landero håper at andre bedrifter ikke blir like opptatt av pensjon som dem. Det er nemlig ett av bedriftens viktigste trekkplaster for å sikre seg de beste kandidatene.

Pensjon er lønn du får senere, og den får du i tillegg masse renter på, forklarer Reinertsen Landero.

– Jeg forklarer allerede i intervjuprosessen at du får denne summen i pensjon på toppen av lønna du får nå. Pensjon er lønn du får senere, og den får du i tillegg masse renter på, sier Reinertsen Landero, daglig leder i Skarpe AS.Reinertsen Landero er overbevist om at bedriftens utmerkede pensjons- og forsikringsavtaler er en av grunnene til at de ansatte blir værende i bedriften så lenge.– Vi ønsker å ivareta medarbeiderne våre, og da må vi ha pensjon og forsikringer som viser det. Dette blir stadig viktigere for folk. Den siste ansatte hadde regnet på kronebeløpet hun fikk i pensjon før intervjuet. Er man opptatt av kvalitet og av å ha de kloke, gode hodene, så er pensjon en viktig del av grunnlaget for å bli valgt!

Lærte det hjemme

Det var moren hans som gjorde Reinertsen Landero for alvor opptatt av pensjon. Hun var hjemme i mange år for å passe på hans syke bror, og ble dermed minstepensjonist. – Jeg hadde med meg denne lærdommen hjemmefra om at pensjon er svært viktig, og var opptatt av det allerede i min første jobb. Helt siden oppstarten av Skarpe, har bedriften hatt Gjensidige som sin pensjonsleverandør, og det er de veldig fornøyd med. – Det sier sitt at vi har hatt dere i snart elleve år, for vi sover ikke i timen! Hvert år gjør vi en screening og sammenligner med andre foretak. Skarpe har årlige statusmøter med oss, og Reinertsen Landero er veldig fornøyd med oppfølgingen de får. – Jeg har spurt om flere ting i løpet av koronaperioden. Alt er ryddig, enkelt og greit, og jeg liker også at alt er nettbasert.  

Det sier sitt at vi har hatt dere i snart elleve år, for vi sover ikke i timen!

- Jens Petter Reinertsen Landero

Statsansatt og litt til

Noen sier: Ja, det er kanskje så mye den pensjon utgjør? Og ja, det er det!

- Jens Petter Reinertsen Landero

Skarpe har i dag 25 ansatte, og har vokst enormt de siste årene. De tilbyr rådgivning og prosjektoppdrag for kunder innen telekom, transport, helse, bygg- og eiendom. Fra dag én var eierne enige om å kjøre «full pakke» på forsikringer og pensjon.– Vi kom fra en arbeidsgiver som hadde det slik, og vi ønsket å ha det samme. Vi ble enige om å legge lista på samme sted som for de statsansatte, og litt til. Folk blir ofte satt ut når jeg forklarer ordningen. Noen sier: Ja, det er kanskje så mye den pensjonen utgjør? Og ja, det er det!Reinertsen Landero er tydelig engasjert når han understreker at pensjon og forsikring må stå i stil med selskapet og den målgruppen man ønsker å tiltrekke seg.– Det er noen arbeidsgivere som ikke har tatt dette på alvor enda, men arbeidssøkere står ikke med lua i hånda lenger. Hvis jeg hadde vært 25 år og nyutdannet, hadde jeg vurdert selskaper basert på forsikring, pensjon og markedslønn. I tillegg til arbeidsoppgavene, mulighet for å lære og at her kan jeg bli værende noen år.Han opplever at de yngre har et økt fokus på pensjonen som en del av lønnen.– Vi informerer internt og ønsker at alle skal ta et bevisst valg om pensjonen sin. De yngre henger seg på med én gang, smiler han.

Andre kunder sier:

- Gjensidige gjør hverdagen min enklere

Tradesolution og økonomisjefen deres, Eva Bauer Jakobsen, er svært fornøyd med å ha både pensjon og forsikring i Gjensidige.

Helheten er viktig

Morten Nedreås, partner i En til En arkitekter, mener er at kundeoppfølging, håndtering av skadesaker og generelt enklest mulig løsninger, teller like mye som pris.

Gikk for totalpakken

Totalpakken, inkludert en god pris, overbeviste Vibeke Solheim og ledergruppen om at Gjensidige var et godt valg.

Usikker på hva du trenger til de ansatte?

Pensjon er lovpålagt, men det er også et viktig ansattgode som hjelper bedriften med å tiltrekke og beholde de flinkeste folka. Ønsker du å snakke med noen, er de erfarne rådgiverne våre klare til å hjelpe deg.

Pensjon og forsikring er et viktig ansattgode.