Ekstra flott sykkel

En ekstra flott sykkel trenger ekstra god forsikring

Hvis sykkelen din blir stjålet, dekkes tapet av en vanlig innboforsikring. Men hvis du har lagt penger i en ekstra god sykkel, bør du vurdere å utvide forsikringen.

En sykkel er et supert fremkomstmiddel og en god treningskamerat. Du kan kjøpe en tohjuling for nesten ingenting, men det har også blitt vanlig å bruke mer penger på en ekstra god sykkel. El-sykler er også en god del dyrere enn de som drives kun med muskelkraft. Risikoen for tyveri får du imidlertid alltid med på kjøpet.

Hvert år meldes det inn mellom 11 000 og 12 000 sykkeltyverier til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Det tilsvarer rundt 30 tyverier hver dag. Men forsikringsbransjen og politiet deler oppfatningen om at mørketallene er store.

Slik virker innboforsikringen

Har du riktig innboforsikring?

Hvis du har låst inn sykkelen (i boligen, en garasje eller bod), dekkes tapet fullt ut av innboforsikringen din. En sykkel til 50 000 kroner blir altså erstattet med 50 000 kroner (minus egenandel). Sto sykkelen låst utenfor boligen, kan du få inntil 30 000 kroner i erstatning (minus egenandel).

Hvis sykkelen blir stjålet et annet sted enn hjemme, for eksempel på skolen eller jobben, dekker forsikringen opptil 30 000 kroner etter fradrag for egenandel – hvis sykkelen var låst. Denne summen kan du øke til 50 000 kroner, vel å merke hvis vi får beskjed før et eventuelt tyveri.

Har du vanlig innboforsikring, er egenandelen 4 000 kroner. Vår beste innboforsikring, Innbo Pluss, har en egenandel på 2 000 kroner.

Har du riktig innboforsikring?

Verdigjenstandsforsikring

Trenger du verdigjenstands-forsikring?

En verdigjenstandsforsikring kan være et godt valg for deg som har en kostbar modell. Denne forsikringen kommer i to utgaver: Verdigjenstand dekker brann, tyveri og transportskade. Verdigjenstand Pluss dekker i tillegg skader på grunn av velt eller kollisjon. Egenandelen i begge verdigjenstandsforsikringene er 1 000 kroner.

Hvis du er en aktiv syklist som deltar i ritt, kan du i utgangspunktet kjøpe verdigjenstandsforsikring til sykkelen. Men hvis du er så god at du tjener mer enn 50 000 kroner i året på sporten, må sykkelen inn som et element i en forsikring for næringsdrivende.

Trenger du verdigjenstands-forsikring?

Sist oppdatert: