Ekstra flott sykkel

En ekstra flott sykkel trenger ekstra god forsikring

Hvis sykkelen din blir stjålet, dekkes tapet av en vanlig innboforsikring. Men hvis du har lagt penger i en ekstra god sykkel, bør du vurdere å utvide forsikringen.

En sykkel er et supert fremkomstmiddel og en god treningskamerat. Du kan kjøpe en tohjuling for nesten ingenting, men det har også blitt vanlig å bruke mer penger på en ekstra god sykkel. El-sykler er også en god del dyrere enn dem som drives kun med muskelkraft. Risikoen for tyveri får du imidlertid alltid med på kjøpet.
 
Hvert år meldes det inn mellom 10 000 og 12 000 sykkeltyverier til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Det tilsvarer rundt 30 tyverier hver dag. Og forsikringsbransjen og politiet deler oppfatningen om at mørketallene er store.

Slik virker innboforsikringen

Linda Engen i Gjensidige
Linda Engen i Gjensidige

Blir sykkelen din stjålet mens den står parkert inne hjemme, dekkes tapet av innboforsikringen din.

– En sykkel til 50 000 kroner blir altså erstattet med 50 000 kroner. Det spiller ingen rolle om sykkelen ble stjålet fra en garasje, bod eller har blitt tatt med inn i boligen, opplyser produktsjef Linda Engen i Gjensidige.

Hvis sykkelen sto i oppkjørselen eller blir stjålet fra et annet sted enn i en bygning hjemme, for eksempel skolen eller jobben, dekkes 30 000 kroner.

– Denne summen kan du øke til 50 000 kroner, vel å merke hvis vi får beskjed før et eventuelt tyveri, sier Engen. Hun understreker at betingelsen for å få igjen penger på forsikringen er at sykkelen var låst.

Egenandelen blir alltid trukket fra erstatningen. Har du vanlig innboforsikring, er egenandelen 4 000 kroner. Gjensidiges beste innboforsikring, Innbo Pluss, har en egenandel på 2 000 kroner.

Linda Engen i Gjensidige
Linda Engen i Gjensidige

Verdigjenstandsforsikring

Har du en ekstra kostbar modell, kan en verdigjenstandsforsikring kan være et fornuftig valg. Denne forsikringen kommer i to utgaver: Verdigjenstand dekker brann, tyveri og transportskade. Verdigjenstand Pluss dekker i tillegg skader på grunn av velt eller kollisjon. Egenandelen i begge verdigjenstandsforsikringene er 1 000 kroner.

– Hvis du er en aktiv syklist som deltar i ritt, kan du i utgangspunktet kjøpe verdigjenstandsforsikring til sykkelen. Men hvis du er så god at du tjener mer enn 50 000 kroner i året på sporten, må sykkelen inn som et element i en forsikring for næringsdrivende, sier Engen.

Sist oppdatert: