Landslagsspiller Espen Lie Hansen og det brente flyttelasset

Landslagspilleren mistet alt han eide da flyttelasset brant opp

Da Espen Lie Hansen og samboeren skulle flytte hjem til Drammen etter ni år i utlandet, brant flyttelasset opp på motorveien utenfor Paris. Håndballspilleren frykter nå at de har mistet alt de eier og har.

– Dette er jo helt tragisk. Vi har flyttet syv til åtte ganger de siste ni årene, og det aldri vært noen problemer tidligere. Derfor var vi heller ikke så opptatt av å sjekke at vi hadde riktig forsikring, forklarer Lie Hansen, før han legger til:  

– At enkelte ting kunne knust og blitt ødelagt på flytteturen kunne jeg jo sett for meg, men at bilen skulle brenne opp – det hadde jeg aldri trodd.

Får ikke erstatning

I flyttebilen som skulle kjøre fra Frankrike til Drammen var alt av klær, kjøkkenutstyr, møbler, medaljer og drakter fra samtlige av klubbene som Lie Hansen har spilt for de siste årene.

– Tipper det er snakk om summer for en halv million, om ikke mer. Du opparbeider deg en del eiendeler med tiden, og jeg har jo ikke bare kjøpt klær på H&M de siste årene, for å si det sånn. Jeg hadde nettopp investert i nytt anlegg fra Sonos også. Men nå må alt kjøpes inn på nytt, forklarer han oppgitt.

Håndballspilleren kunne valgt å forsikre eiendelene gjennom det Oslo-baserte flytteselskapet. I stedet ble det hele en svært dyr lærepenge.

– Det ser ikke ut som vi får noen erstatning i det hele tatt. Vi jobber med saken, men det ser dårlig ut. Flyttebyrået har fortalt at de reddet ut noen av eiendelene våre, men vi har ikke sett noe til det heller enda, sier Lie Hansen.

Det eneste de har igjen nå er klærne de hadde med i håndbagasjen fra Frankrike.

– Det er jo så tragisk at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier 30-åringen fra Drammen, som mener det er typisk at det skjer nå som han og samboeren endelig var klare for å etablere seg for godt i hjembyen.

Forsikring hadde endret situasjonen

Simon Olsen
Simon Olsen. Foto: Sverre Christian Jarild

Espen Lie Hansen har både innboforsikring og reiseforsikring gjennom fagforeningen sin, men ingen av disse dekker gjenstandene i flyttelasset. Produktutvikler i Gjensidige, Simon Andre Olsen, forklarer at situasjonen hadde sett annerledes ut hvis de hadde hatt riktig forsikring.

– Har du Innbo Pluss gjennom Gjensidige, inkluderer det en flytteforsikring. Den gjelder hvis du flytter uten flyttebyrå innenfor Norge. Men skal du flytte med flyttebyrå eller innleid hjelp må du kjøpe en egen flytteforsikring. Det tilbyr vi også i Gjensidige, forklarer Simon, før han legger til:

– Det samme gjelder hvis du skal flytte i det store utland. Da trenger du også en egen flytteforsikring.

Han vil tro at det er en frustrerende sak for Lie Hansen og samboeren.

– Det er trist at det endte slik. Det er jo helt forferdelig å miste eiendelene sine, særlig når en ikke får erstatning. Men det er flott at han vil dele denne historien med oss andre. Det er en viktig påminnelse om hvor viktig det er å alltid sjekke opp at en har nødvendige forsikringer, sier Simon.

Simon Olsen
Simon Olsen. Foto: Sverre Christian Jarild

Kostbar lærepenge

Lie Hansen skal nå begynne å spille for gamleklubben, Drammen, og hadde håpet å komme seg på plass før sesongen begynner. Nå ser det ut som han og samboeren må ta tiden til hjelp.

– Vi må ut å kjøpe alt på nytt. Det koster ikke bare mye penger, men tar jo også en del tid å finne ut hva man skal ha av klær, møbler og inventar. Tror vi bare må kjøpe det viktigste først og ta resten litt etter litt, sier Lie Hansen, før han avslutter:

– Man må jo bare ta lærdom av dette. Vi kommer definitivt til å sjekke opp at vi har det vi trenger av forsikringer i fremtiden.

Sist oppdatert: