Hund inne

Slik aktiviserer du hunden innendørs

Selv om mulighetene for å leke ute kan være mer begrenset enn normalt, er det viktig at hunden stimuleres og får bevegelse. Dette anbefaler kjæledyreksperten.

Siri Martine Brandstorp
Siri Martine Brandstorp

Kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige Siri Martine Brandstorp sier det finnes ting man kan gjøre hjemme, som både gir stimuli og trim for din firbente venn.

– Det er nå, av åpenbare årsaker, ikke like enkelt for alle hundeeiere å ta med hunden ut på lange turer i skog og mark. For at din firbente venn likevel skal få nok bevegelse og mentale stimuli fra lukter og andre inntrykk, er det derfor lurt å utnytte de mulighetene som ligger i å aktivisere hunden innendørs, sier Brandstorp. 

Hun trekker frem tre enkle øvelser, som ikke krever noe spesielt utstyr:

Siri Martine Brandstorp
Siri Martine Brandstorp

1. Gjem godbiter rundt i huset

Les mer om hundeforsikring

– Under puter, oppå stoler, bak en benk og på lister. Hunden må selv bruke luktesansen til å finne alle bitene, og jo flere du gjemmer, desto større er oppgaven. Hunden bør ikke se hvor du legger bitene, slik blir det en større utfordring. For å gi en ekstra stor utfordring kan du gjemme godbiten under en boks eller lignende som hunden må jobbe litt for å komme til, sier hun.

Les mer om hundeforsikring

2. Tren på samarbeid

– Dette kan være en fin tid til å finpusse på allerede innlærte kommandoer eller lære helt nye triks. Kan hunden alle de nødvendige kommandoene som «sitt», «dekk», «bli», «på plass», kan man finne på noe som gjør at den virkelig må tenke seg om før den får godbiten. Et raskt søk på Internett gir mange idéer til hva hunder kan lære. Mulighetene er uendelige, sier kjæledyreksperten.

3. Tren kroppen

Meld skade på nett

– Det finnes utstyr tilpasset hunder, som kan utvikle balanse og styrke. Dette er et godt alternativ til bevegelse når man ikke kan gå på langtur, samtidig som det stimulerer det mentale, sier Brandstorp, før hun avslutter:

– Men, det er lite som overgår en god tur i skog og mark for både deg og hunden. Så når det lar seg gjøre, legg ut på nye eventyr i naturen med din firbente venn!

Har du riktig hundeforsikring?

Meld skade på nett

Sist oppdatert:

Mer om:

DyreneFritid