Hund inne

Slik aktiviserer du hunden innendørs

Selv om mulighetene for å leke ute kan være mer begrenset om vinteren, er det viktig at hunden stimuleres og får bevegelse. Dette anbefaler kjæledyreksperten.

Kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige Maren Matsson
Maren Matsson

Ifølge kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige, Maren Matsson, er det ting du kan gjøre hjemme for sørge for at din firbente venn får stimuli og trim.

– Når det er vinter, glatt og snø, er det ikke like enkelt for alle hundeeiere å ta med hunden ut på lange turer i skog og mark. For at hunden likevel skal få nok bevegelse og mental stimuli fra lukter og andre inntrykk, er det lurt å utnytte de mulighetene som ligger i å aktivisere hunden innendørs, sier Matsson. 

Hun trekker frem tre enkle øvelser, som ikke krever noe spesielt utstyr:

Kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige Maren Matsson
Maren Matsson

1. Gjem godbiter rundt i huset

– Under puter, oppå stoler, bak en benk og på lister. Hunden må selv bruke luktesansen til å finne alle bitene, og jo flere du gjemmer, desto større er oppgaven. Hunden bør ikke se hvor du legger bitene, slik blir det en større utfordring. For å gi en ekstra stor utfordring kan du gjemme godbiten under en boks eller lignende som hunden må jobbe litt for å komme til, sier hun og presiserer at det fungerer like godt å gjemme vanlig tørrfôr.

– Det kan være smart hvis hunden din ikke trenger ekstra kalorier fra «godterier», sier hun.

2. Tren på samarbeid

– Vinteren kan være en fin tid å finpusse på allerede innlærte kommandoer eller lære helt nye triks. Kan hunden alle de nødvendige kommandoene som «sitt», «dekk», «bli», «på plass», kan man finne på noe som gjør at den virkelig må tenke seg om før den får godbiten. Et raskt søk på Internett gir mange idéer til hva hunder kan lære. Mulighetene er uendelige, sier kjæledyreksperten.

3. Tren kroppen

– Det finnes utstyr tilpasset hunder, som kan utvikle balanse og styrke. Dette er et godt alternativ til bevegelse når man ikke kan gå på langtur, samtidig som det stimulerer det mentale. Det er imidlertid lite som overgår en god tur i skog og mark for både deg og hunden. Så når det lar seg gjøre bør dere legge ut på nye eventyr i naturen, lyder oppfordringen fra kjæledyreksperten.

Har du riktig hundeforsikring?

Sist oppdatert:

Mer om:

DyreneFritid