Hund inne

Slik aktiviserer du hunden innendørs

Selv om det regner eller snør sidelengs, er det viktig at hunden stimuleres og får bevegelse. Dette anbefaler kjæledyreksperten.

Siri Martine Brandstorp
Siri Martine Brandstorp

Den norske vinteren kan være uforutsigbar. Med snøstorm og kulde den ene dagen og slaps den andre, kan det være fristende for både dyr og menneske å heller være stuegriser denne tiden på året.

Kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige Siri Martine Brandstorp sier det finnes ting man kan gjøre hjemme som både gir stimuli og trim for din firbente venn, når det ruskete været gjør de daglige lufteturene kortere.

Siri Martine Brandstorp
Siri Martine Brandstorp

Les mer om hundeforsikring

– De lange turene frister ikke alltid like mye når det er skikkelig dårlig vær, og for mange kan det holde med kortere lufteturer på disse dagene. For at hunden likevel skal få nok bevegelse og mentale stimuli fra lukter og andre inntrykk, er det lurt å aktiviserer hunden innendørs, sier Siri, og trekker frem tre enkle øvelser, som ikke krever noe spesielt utstyr:

Les mer om hundeforsikring

1. Gjem godbiter rundt i huset

Under puter, oppå stoler, bak en benk og på lister. Hunden må selv bruke luktesansen til å finne alle bitene, og jo flere du gjemmer, desto større er oppgaven. Hunden bør ikke se hvor du legger bitene, slik blir det en større utfordring. For å gi en ekstra stor utfordring kan du gjemme godbiten under en boks eller lignende som hunden må jobbe litt for å komme til.

2. Tren på samarbeid

Meld skade raskt og enkelt på nett

Vinteren kan være en fin tid til å finpusse på allerede innlærte kommandoer eller lære helt nye triks. Kan hunden alle de nødvendige kommandoene som «sitt», «dekk», «bli», «på plass», kan man finne på noe som gjør at den virkelig må tenke seg om før den får godbiten. Et raskt søk på Internett gir mange idéer til hva hunder kan lære. Mulighetene er uendelige!

Meld skade raskt og enkelt på nett

3. Tren kroppen

Det finnes utstyr tilpasset hunder, som kan utvikle balanse og styrke. Dette er et godt alternativ til bevegelse når dere ikke går på langtur, samtidig som det stimulerer det mentale.

Men husk: det er lite som overgår en god tur i skog og mark for både deg og hunden. Utnytt godværsdager, pakk sekken og legg ut på nye eventyr!

Sist oppdatert:

Mer om:

KjæledyrFritid