Hopp til innhold
En ung kvinne står foran en bil med øvelseskjøringsskilt. Hun sjekker Øvelseskjøringappen på mobilen sin.

Øvelseskjøring som gir ekstra fordeler

Øvelseskjører du mye, blir du tryggere i trafikken og mindre utsatt for ulykker. Bruker du appen vår «Øvelseskjøring» når du øvelseskjører utenom kjøretimene, får du i tillegg forsikringsfordeler når lappen er i boks.

Gode fordeler når du bruker appen

  • Du får 70 % startbonus på den aller første bilforsikringen du kjøper, hvis du kjøper den hos oss. For å få rabatten må du ha registrert 2 000 kilometer i øvelseskjøringsappen og ha bestått førerprøven.
  • Du kan låne bil av alle som har forsikret bilen sin hos oss i Gjensidige – uten at bileieren behøver å betale noe ekstra, selv om du er under 23 år. Forutsetningen er at du som låner bilen, har registrert 2 000 kilometer i øvelseskjøringsappen og har bestått førerprøven.

Regler for øvelseskjøring

  • Du må ha fylt 16 år og ha gjennomgått trafikalt grunnkurs.
  • Ledsageren din må ha fylt 25 år og hatt førerkort sammenhengende i de siste fem årene.
  • Bilen skal være utstyrt med forskriftsmessig «L»-skilt (rød L på hvit bakgrunn), og et ekstra innvendig speil. Dette kan kjøpes på sikkerhetsbutikken.no

Bruker du en annen øvelseskjøringsapp?

I 2023 kjørte unge sjåfører over 37 millioner kilometer med appen, noe som tilsvarer 925 ganger rundt jorden!

Du kan flytte inntil 2 000 km øvelseskjøring hvis du bruker en annen app og vil bytte. Send oss en skjermdump, så registrerer vi øvelseskjøringen din i appen.

Send e-post

Ungdomsavtalen - Få tilbakebetalt inntil 10 000 kroner

Forsikringsselskapene har ofte høyere priser for ungdom fordi de vanligvis er mer utsatt for skader i trafikken. Slik er det også hos oss, men det skal lønne seg å kjøre pent synes vi. Derfor kan unge som er forsikret hos oss og som har kjørt skadefritt frem til de fyller 23 år, få tilbakebetalt hele 10 000 kroner gjennom det vi kaller Ungdomsavtalen.

Øvelse gjør mester!

Se hvordan det gikk da Herman øvelseskjørte.