Hopp til innhold
Familie med to små barn går i et boligstrøk.

Helse­erklæring

Kjøper du personforsikring må du fylle ut en helseerklæring etter kjøpet. Du eller den du forsikrer, vil ha en midlertidig forsikring frem til vi har godkjent helseerklæringen. 

Alle helseopplysninger blir behandlet konfidensielt.

Hva skal jeg fylle ut i en helseerklæring?

I helseerklæringen vil du bli spurt om dagens helsetilstand og helsen din de siste 10 årene. Forsikrer du et barn, er det barnets helseopplysninger du skal fylle ut.

 

Hvorfor skal jeg fylle ut en helseerklæring?

For å gi deg riktig pris og vilkår på forsikringen må vi kjenne til helsen.Du vil få en skriftlig begrunnelse dersom vurderingen medfører avslag på forsikringen, begrensninger eller unntak.

 

Hva betyr "midlertidig forsikret"?

Du har en midlertidig forsikring frem til vi har vurdert helseopplysningene.Den midlertidige forsikringen inkluderer dekningene og forsikringssummene du bestiller, men dekker ikke sykdommer og plager du eller den du forsikrer eventuelt har på nåværende tidspunkt.

 

Skal jeg levere helseerklæring hvis jeg er under medisinsk utredning?

Hvis du eller den du forsikrer er under medisinsk utredning, kan vi ikke behandle helseerklæringen. Du må derfor vente med å kjøpe forsikringen til utredningen er ferdig og du har mottatt resultatet.

 

Hvor finner jeg helseerklæringen?

Etter at du har kjøpt personforsikringen, får du en lenke til helseerklæringen. Du kan også logge inn og fylle ut helseerklæringen her.

 

Jeg har allerede levert helseerklæringen og har noen spørsmål, hva gjør jeg?

Du finner ofte stilte spørsmål knyttet til helsevurderingen her.