Hopp til innhold
En smilende mor ligger i gresset og holder rundt de to barna sine.

Spørsmål og svar om helse­vurderingen

På denne siden finner du ofte stilte spørsmål om helsevurderingen som gjennomføres etter at vi har mottatt helseerklæringen din.

Ofte stilte spørsmål om helsevurderingen

Saksbehandling

Ja, men du trenger ikke opplyse om kortvarige sykmeldinger (1 uke og mindre) som skyldes influensa, forkjølelse, omgangssyke, matforgiftning eller forbigående svangerskapsplager dersom du nå er friskmeldt.

Husker du ikke datoen så oppgi tidspunktet for sykemeldingen så nøyaktig som mulig. Som tips så kan du ringe legekontoret ditt for hjelp.

Du kan også logge deg inn på Nav.no og sjekke informasjon under "Ditt sykefravær".

Du kan

Noen ganger har vi behov for mer informasjon enn det vi har fått fra deg i helseerklæringen. Hvis det er tilfelle, skriver vi til deg direkte, eller til leger/andre behandlere du har opplyst om i helseerklæringen. Erfaringen er at dette kan ta tid, men vi holder deg orientert underveis.

Hvis vi ikke mottar svar fra legen din innen en måned, sender vi en ny, skriftlig henvendelse. Har vi ikke fått svar etter enda en måned, vurderer vi om vi må henlegge hele eller deler av søknaden din. Hvis saken henlegges fordi legen din ikke svarer, får du pengene dine tilbake.

Hvis vi henlegger saken din og du fortsatt ønsker forsikringen, må du kjøpe personforsikringen på nytt. Da må du også fylle ut en ny helseerklæring.

Hvis du får brev fra oss om at legen din ikke har svart, kan det hjelpe å ringe legekontoret. Hvis dette ikke fører frem, kan du bestille en time hos legen din for å få ferdigstilt svarbrevet. Vi betaler legen for å svare på spørsmålene våre, men vi betaler ikke for legetimen din.

Forsikring for barn
Du mottar brev i posten. 
 
Forsikring for voksen
Du mottar brevet både i posten og i postkassen på Min side, dersom du har samtykket til elektroniske dokumenter. 

Selv om du har mottatt brev i posten, kan du besvare henvendelsen ved å logge inn og skrive til oss. Velg tema "Helsevurdering". 

Det er kun barnets foreldre eller offentlig oppnevnte verge som kan kjøpe forsikring til barn.

Er du barnets steforelder, kan du ikke kjøpe forsikring.

Er du barnets fosterforelder må du ta kontakt med oss på 915 03 100 før du kjøper forsikring.

Du som har fylt 16 år er helserettslig myndig og bestemmer over egen helse. Du må derfor selv fylle ut helseerklæringen. Fullmakten må likevel signeres av både deg og foreldre/foresatt på grunn av den økonomiske avtalen som inngås med forsikringsselskapet.
 

Unntak, pristillegg eller avslag

Forsikring skal dekke uforutsette tilfeller. Sykdommer eller tilstander du allerede har når du søker forsikringen kan få betydning for om du har fått unntak på forsikringen, tillegg i prisen eller avslag. Hvorfor du har fått unntak, tillegg i prisen eller avslag, har vi forklart i brevet "Personforsikring - resultat av helsevurdering".

Logg inn og finn brevet i "Postkassen"

Hvis du har flyttet en tilsvarende personforsikring fra et annet selskap og fått unntak, tillegg i pris eller avslag, kan du lese om hvilke rettigheter du har for gjenopptak i ditt gamle selskap. Les mer om flytting av personforsikring.

Får du mulighet til å søke unntak eller et pristillegg slettet, opplyses dette i forsikringsbeviset ditt eller brevet  "Personforsikring - resultat av helsevurdering". 

Hvis du har rett til å søke på nytt, skal dette være opplyst om i brevet "Personforsikring - resultat av helsevurdering". For å søke på nytt, kan du kjøpe ny personforsikring på våre nettsider eller ringe oss på 915 03 100.

Hvis du har flyttet en tilsvarende personforsikring fra et annet selskap og fått avslag hos oss, kan du lese om hvilke rettigheter du har for gjenopptak i ditt gamle selskap. Les mer om flytting av personforsikring.

Klage og oppsigelse

Du kan

  • logge inn og sende klagen til oss. Velg tema "Helsevurdering". 
  • sende klagen per post til: Helsevurdering, Gjensidige Forsikring ASA, Postboks 700 Sentrum, 0106 Oslo 

Fortell oss hva du er uenig i eller hva du trenger hjelp til.

Blir du ikke enig med helsevurdering? Kontakt Kundeombudet hos Gjensidige.

Er du ikke fornøyd etter at Kundeombudet har behandlet klagen din, kan du klage til Finansklagenemnda.

For å si opp en forsikring må du logge inn og velge forsikringen du ønsker å si opp. Velg deretter "Endre forsikring" og "Oppsigelse.

Logg inn og si opp forsikring.

Tilbakebetaling av penger

Ja, hvis du ikke lenger ønsker forsikringen, kan du si den opp og få pengene tilbake. Har du andre forsikringer på samme avtale og det gjenstår betaling på noen av disse, vil tilbakebetalingen først gå til å dekke utestående betalinger på de andre forsikringene dine.

Ja, hvis du har fått avslag på forsikringen, får du pengene dine tilbake. Har du andre forsikringer og vi mangler betaling fra deg på noen av disse, vil tilbakebetalingen først gå til å dekke utestående betalinger på de andre forsikringene dine.

Hvis vi ikke har avtalt noe annet med deg, vil det tilbakebetalte beløpet bli satt inn på den kontoen du brukte da du betalte forsikringen. Det kan ta noen dager fra forsikringen er avsluttet til pengene er på kontoen din.

Brev og forsikringsbevis

Hvis du har takket ja til å være elektronisk kunde, kan du logge inn og finne alle de elektroniske forsikringsdokumentene dine i "Postkassen".

Hvis du ikke har samtykket til å motta dokumenter elektronisk, sender vi forsikringsbeviset ditt per post.

Se gjennom samtykkene dine.

 

Har du spørsmål til helsevurderingen?

Lurer du på fremdeles på noe, kan du: