Baby. Mamma. Sitter på fanget. Telefon

Baby i hus? Disse telefonnumrene bør du kunne

Som nybakt forelder dukker det stadig opp nye spørsmål – både om de små og store tingene i livet. Da er det godt å vite at hjelpen bare er et telefonnummer unna.

Tryggmammamedisin

Trenger du råd om trygg medisinbruk ved graviditet og amming? Tryggmammamedisin.no er en offentlig tjeneste som tilbyr individuelle råd om medisiner til gravide og ammende, og du kan nå dem på telefonnummer 22 92 11 00.

Ammehjelpen

For gratis råd og hjelp til amming, ring en ammehjelper! Oversikt over ammehjelpere finner du på nettsiden Ammehjelpen.no.

Kirkens SOS

Kirkens SOS er Norges største krisetelefon, og de er bemannet hele døgnet, hele året. Ring dem på telefon 22 40 00 40, eller gå på nettsidene for å sende melding eller chatte.

Norges Astma- og Allergiforbund

Har du spørsmål om inneklima eller trenger du helsefaglig rådgivning? Hos Norges Astma- og Allergiforbund finner du alt du trenger å vite om astma, allergi, eksem, kols, inneklima og uteluft. Deres telefonnummer er 23 35 35 35.

Kripos

Kripos tar imot tips og informasjon om seksuell utnytting av barn, menneskehandel og rasistiske ytringer på internett. Er du bekymret for noen? Ta kontakt med dem på telefon 23 20 80 00.

Legevakt

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning som kan gi øyeblikkelig helsehjelp, hele døgnet. Hos legevakten kan du få medisinsk hjelp når du ikke er i nærheten av fastlegen din, eller utenom åpningstidene til fastlegekontoret. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg.

Giftinformasjonen

Trenger du hjelp og råd ved akutte forgiftninger eller mistanke om forgiftning? Giftinformasjonen er i beredskap døgnet rundt, og kan nås på telefon 22 59 13 00. De kan veilede deg enten det gjelder gasser, legemidler, kjemikalier, mat, bitt eller stikk.

Arbeidslivstelefonen

Arbeidslivstelefonen er en telefontjeneste som informerer, gir råd og veileder om spesielle utfordringer på arbeidsplassen, arbeidsmiljøspørsmål og lover og regler om arbeidslivet. Telefontjenesten er et samarbeid mellom Mental Helse og Arbeidstilsynet. For spørsmål, ring dem på telefon 22 56 67 00.

Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning

Trenger du økonomiske råd? Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning (NAV) hjelper deg å få kontroll over økonomien din. Deres telefonnummer er 555 53 339.

Gjensidige barneforsikring

Har du spørsmål om barneforsikring? Ring Gjensidige på 915 03100 for hjelp til hvilken forsikring du bør velge for ditt barn.

Bestill gratis spedbarnsforsikring her

Sist oppdatert: