Konserndirektør for næringsliv i Gjensidige, Lars Gøran Bjerklund.

Nå kommer kundeutbyttet!

For 15. året på rad kan Gjensidiges skadeforsikringskunder se frem til å få utbetalt penger.

Når Gjensidige går med overskudd, deles det med kundene – i form av kundeutbytte. I år er potten på cirka 2,5 milliarder kroner totalt. Cirka 1,1 milliard kroner fordeles på selskapets drøye 84.000 bedriftskunder. Er du kunde, kan du hente kundeutbytte. Da vil pengene være på konto i løpet av en uke.

Jo flere forsikringer, desto større kundeutbytte

Det er Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, som sørger for at forsikringsselskapets overskudd kommer kundene til gode. Hvert år Gjensidige går i pluss, videreformidler stiftelsen hele aksjeutbyttet sitt til Gjensidiges kunder i Norge – i form av kundeutbytte. Det har blitt utbetalt cirka 30,4 milliarder kroner i kundeutbytte siden ordningen startet.

Hvor mye hver enkelt kunde får, avhenger av to ting: hvor godt Gjensidige gjør det som selskap og hvor mye kunden betalte for skadeforsikringene sine året før.

– Her er det med andre ord smart å legge alle eggene i en kurv, sier konserndirektør for næringsliv i Gjensidige, Lars Gøran Bjerklund, med et glimt i øyet.

– Jo flere forsikringer man har samlet i selskapet, desto mer penger kan man få utbetalt som kundeutbytte, avslutter Bjerkelund.

I år tilsvarer kundeutbyttet 11,1 prosent av det kundene betalte for skadeforsikringene sine i 2023. Det gir en gjennomsnittlig utbetaling på 13.087 kroner per bedriftskunde.

Hvis du er Gjensidige-kunde, kan du sjekke hvor mye du får i kundeutbytte på Gjensidige.no 

Kundeutbytte

  • Kundeutbytte er en unik fordel man oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige.
  • Gjensidigestiftelsen, som er den største eieren i Gjensidige, videreformidler aksjeutbyttet sitt til kundene, som kundeutbytte.
  • Jo flere skadeforsikringer du har i Gjensidige, desto mer får du utbetalt.    

  • Du trenger ikke eie en eneste aksje for å få en del av Gjensidiges overskudd. Det holder at du er kunde i selskapet.
  • Størrelsen på kundeutbyttet ditt vil ikke påvirkes av om du har opplevd skader og mottatt erstatninger.
  • Prisene på forsikringene fastsettes helt uavhengig av kundeutbyttet.          
  • Dette er en unik fordel fra Gjensidige     

Sist oppdatert: