a-man-with-a-wheelbarrow-and-idea-11

5 tips til en bedre pensjon

Mange kan forvente å få en betydelig reduksjon i inntekten sin den dagen de blir pensjonister. Kanskje det gjelder deg også? Her er våre fem tips til en bedre pensjon.

 1. Få oversikt over pensjonen din
  Det første du bør gjøre er å få oversikt over hva du får i pensjon fra folketrygden, nåværende og tidligere arbeidsgivere. Denne oversikten får du ved å bruke pensjonskalkulatoren vår.
   
 2. Samle pensjonskapitalbevisene dine på ett sted
  Når du slutter hos en arbeidsgiver som har innskuddspensjon, får du et pensjonskapitalbevis. Samler du disse på din egen pensjonskonto, får du bedre oversikt over pensjonen din og lavere kostnader.

  Merk at all innskuddspensjon blir automatisk samlet på egen pensjonskonto hvis du ikke reserverer pensjonskapitalbevisene mot dette.
   
 3. Sjekk at du har riktig aksjeandel på sparingen din
  Vet du hvilken fordeling du har mellom aksje- og rentefond på innskuddspensjonen din? Hvis du er usikker, anbefaler vi deg at du logger inn og tar en titt. Har du mange år igjen til pensjonsalder, kan det hende du vil ha en større andel aksjefond.

  Verdien av aksjefond kan svinge mye i løpet av sparetiden, men gir samtidig mulighet for høyere avkastning over tid, sammenliknet med rentefond.

  Les mer om pensjonsprofilene og se hva som passer best for deg
   
 4. Start privat sparing
  De fleste må spare litt ekstra for å få den pensjonen de ønsker seg. Hvis du kommer tidlig i gang, vil noen hundrelapper i måneden bli til en vesentlig sum den dagen du blir pensjonist.

  Det er mange måter å spare til egen pensjon. Vi anbefaler fondssparing som historisk sett gir bedre avkastning enn banksparing. I Gjensidige tilbyr vi to spareordninger i fond: Fondskonto og Individuell pensjonssparing (IPS).

  Les mer om Fondskonto og IPS
   
 5. Få gode råd
  Vi er opptatt av å gi deg gode spare- og pensjonsråd.

  Få hjelp av en autorisert finansiell rådgiver