A-man-in-a-hammock-and-a-wheelbarrow-with-money

5 tips til en bedre pensjon

Mange kan forvente å få en betydelig reduksjon i inntekten sin den dagen de blir pensjonister. Kanskje det gjelder deg også? Her er våre fem tips til en bedre pensjon.

 1. Få oversikt over pensjonen din
  Det første du bør gjøre er å få oversikt over hva du får i pensjon fra folketrygden, nåværende og tidligere arbeidsgivere. Denne oversikten får du ved å bruke pensjonskalkulatoren vår.
   
 2. Samle pensjonskapitalbevisene dine på ett sted
  Hvis du slutter hos en arbeidsgiver som har innskuddspensjonsordning, etter å ha jobbet i minimum 12 måneder, har du krav på å få med deg de oppsparte pengene. Du får det vi kaller et pensjonskapitalbevis. Samler du disse på ett sted, får du sannsynligvis lavere kostnader og dermed mer i pensjon.

  Samle pensjonskapitalbevisene dine hos oss

 3. Sjekk at du har riktig aksjeandel på sparingen din
  Vet du hvilken pensjons(risiko)profil du har på tjenestepensjonen din? Hvis du er usikker, anbefaler vi deg at du tar en titt. Har du mange år igjen til pensjonsalder, kan det hende du vil ha en større andel aksjefond. Verdien på aksjefond kan svinge mye i løpet av sparetiden, men gir samtidig mulighet for høyere avkastning over tid, sammenliknet med rentefond. 

  Les mer om pensjonsprofilene og se hva som passer best for deg
   
 4. Start privat sparing 
  De fleste må spare litt ekstra for å få den pensjonen de ønsker seg. Hvis du kommer tidlig i gang, vil noen hundrelapper i måneden bli til en vesentlig sum den dagen du blir pensjonist. Det er mange måter å spare til egen pensjon. I Gjensidige tilbyr vi to spareordninger: IPS – Individuell pensjonssparing og Fondskonto Link. 

  Les mer om IPS og Fondskonto Link
   
 5. Få gode råd
  Vi er opptatt av å gi deg gode spare- og pensjonsråd, så hvis du ønsker å snakke med en av rådgiverne våre, er det bare å ta kontakt med oss på 915 03100 eller sende e-post til pensjon.privat@gjensidige.no.