Hopp til innhold

Befaringseksperten bistår deg på ferdigbefaring og overtakelse

Om du har kjøpt nytt hus eller leilighet i nybygg er det lurt å ha med seg en fagekspert.

Grundig gjennomgang med fornøydhetsgaranti

Det er en herlig følelse å endelig kunne flytte inn den nye i leiligheten eller huset du har ventet på, men før du kan lempe inn flyttelasset må du ta en grundig gjennomgang av boligen sammen med utbygger på ferdigbefaringen. Da er du ansvarlig for å finne feil og mangler, noe det gjerne kan være del av – også i nybygg. Om disse oppdages senere er det ikke sikkert du får reklamert, og da må du selv betale kostnaden. 

De fleste har ikke kompetansen som kreves for å finne feil og mangler, men vi kan hjelpe deg med dette. Lar du en av befaringsekspertene våre gå igjennom den nye leiligheten eller huset på ferdigbefaringen, kan du være trygg på at du får kvaliteten du har krav på. Befaringsekspertene våre er sertifiserte takstkonsulenter som til sammen gjennomfører flere tusen befaringer årlig. De snakker utbyggers språk og kjenner til alle krav som utbyggeren må oppfylle. Vi har fornøydhetsgaranti, og det vil si at hvis feilene som avdekkes ikke overstiger prisen for å ha med befaringsekspert, betaler du ingenting for tjenesten.

Jeg ville anbefalt dette høyt til alle, spesielt de som ikke har kompetanse til å finne feil og mangler. Du trenger denne tjenesten. Lazslo (51)

Ferdigbefaring og overtakelse – dette får du:

 

 1. Befaringseksperten blir med på ferdigbefaringen og tar en grundig gjennomgang av leiligheten eller huset for å avdekke feil og mangler.
 2. Du får tilsendt et befaringsnotat med oversikt over feil og bilder av disse.
 3. På overtakelsen er befaringseksperten med deg over telefon for å sørge for at utbygger har rettet feilene som er listet i befaringsnotatet.
 4. Befaringseksperten går igjennom dokumentasjonen du har fått fra utbygger slik at du kan være trygg på at du har fått det du har krav på

Dette sjekker befaringseksperten for deg

Befaringseksperten går grundig gjennom alle rom og sjekker at kvaliteten tilfredsstiller krav i Norsk Standard. Mer spesifikt sjekker befaringseksperten dette på ferdigbefaringen:

 • Sluk, fall i dusjen, stoppekran, klemring, vannfordelingsskap, synlige rør og koblinger.
 • Vinduer, dører, luker og skuffers funksjon, riper og punktering i glass, monterte propper, ventilasjon og tetter mot karm.
 • Tilleggsvalg, hvitevarer og kjøkkenvifte.
 • Sikringsskap, slark, lysbrytere, stikkontakter, komfyrvakt, brannvarsler og slokkeutstyr.
 • Gulv- vegg-  og himlingsoverflater, lister, avslutninger, sprekker, klumper, skjøter, fuger,  spenn, avskalling, terskler, struktur, farge, hakk og merker.
 • Fjernvarme og radiator.

Listen er ikke uttømmende. Befaringseksperten går igjennom flere punkter.

Befaringseksperten måler ikke opp boligens areal.

Derfor er det lurt å ha med en befaringsekspert

 • Befaringseksperten gir deg råd dersom deler av kjøpssummen bør holdes tilbake i påvente av retting av feil og mangler.
 • Det kan være avgjørende å oppdage feil på ferdigbefaringen, for oppdages de senere er det ikke sikkert du får reklamert og da må du selv betale kostnaden.
 • Befaringsekspertens grundige gjennomgang sikrer at de fleste feil kan rettes før du flytter inn.
 • Vi har fornøydhetsgaranti, og det vil si at hvis feilene som avdekkes ikke overstiger prisen for å ha med befaringsekspert, betaler du ingenting for tjenesten. Eksempel: Har du en 1-2 roms koster det 7 490 kroner for å ha med befaringsekspert, men avdekkes det feil for 7 000 kroner, betaler du ingenting.