Barn. Brygge. Sklie. Tråkkebåt.

Flere gir bort kundeutbytte: – Betyr enormt mye

Hvert år gir over tusen av Gjensidiges kunder utbyttet sitt til Gjensidigestiftelsen. I år går midlene til å skape gode sommerminner for barn og unge i lokalmiljøene.

Områdeleder Janne Wågenes i GJensidigestiftelsen
Janne Wågenes

Når Gjensidige går med overskudd, deles dette overskuddet med kundene i form av kundeutbytte. Utdelingen foregår ved at forsikringsselskapets største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler sin andel av aksjeutbytte til Gjensidiges skadeforsikringskunder.

Noen kunder velger imidlertid å gi utbyttet sitt til Gjensidigestiftelsen, slik at stiftelsen kan bruke midlene til samfunnsnyttige formål.

– I år blir de midlene som kundene har gitt til stiftelsen brukt til sommeraktiviteter for barn og unge. Velger man å gi utbyttet sitt til Gjensidigestiftelsen, bidrar man til å finansiere frivilligheten i sitt fylke, forklarer områdeleder Janne Wågenes i Gjensidigestiftelsen.

Områdeleder Janne Wågenes i GJensidigestiftelsen
Janne Wågenes

Støtten gir lengre åpningstider og bedre utstyr

Wågenes har ansvar for alle lokalprosjekter i flere av landets fylker. Hun forteller at formålet med utlysningen er at flere barn og ungdom inkluderes og opplever mestring gjennom sommeraktiviteter og sommerjobber.

– I fjor deltok over 120 000 barn i sommeraktiviteter, og 3200 ungdom fikk sommerjobber over hele landet, støttet av Gjensidigestiftelsen. Vi forventer like høye tall i år, for dette har vært utrolig populært, sier områdelederen.

Blant de som har mottatt støtte er Neglespretten Wakeboard og Barfotklubb, for drift av Seaside Cablepark i Hamar. Styremedlem Grethe Bøhn Busterud forteller at tilskuddet betyr enormt mye.

– Vi brenner for å lage gode samlingsarenaer med gode aktiviteter som trygger barn i vann. Med midlene vi får fra Gjensidigestiftelsen kan vi blant annet investere i mer utstyr og aktiviteter, tilby lengre åpningstider, og dermed være mer tilgjengelige med vår aktivitet, sier Busterud.

Barn. SUP-brett, sklie.

Gratisbesøk for de som trenger og ønsker

Sommeren i år kan de by på fire åpne gratishelger for barn, unge og familiene deres. Den første har allerede gått av stabelen og sanket mange besøkende, ifølge Busterud.

– Hos oss kan man prøve seg på wakeboard, SUP-brett, kajakkpadling og tråkkebåttur og komme og gå som man vil. De åpne helgene er i hovedsak et tilbud for de som vanligvis ikke kan ta seg råd til slike opplevelser, sier hun og legger til:

– Flere besøkende gir tilbakemeldinger om at de setter stor pris på tilbudet, og det er en sann glede for oss å se de kose seg. Å være vitne til mestringsfølelsen barn og unge får ved å få til noe – kanskje etter litt sommerfugler i magen og veiledning underveis – er helt magisk.

Dessuten byr helgene på sommerjobb for ungdom mellom 13 og 18 år. Busterud forteller at de i år har rundt tjue stykker som bidrar.

– De gløder over å få hjelpe til, tjene noen kroner og høste yrkeserfaring. Vår opplevelse er at de rett og slett har det så fint at de ønsker å jobbe så mye som mulig.

Slik søker du om støtte

For å få støtte av Gjensidigestiftelsen må man være registrert i frivilligregisteret, opplyser Janne Wågenes.

– Alle lag og foreninger som oppfyller dette kriteriet kan søke støtte hos oss. Husk søknadsfristene som er to ganger i året, én i mars og nå 15. september, avslutter hun.

Les mer om høstens utlysning på Gjensdigestiftelsen sine nettsider, og se hva du kan søke støtte om.

Foto øverst og i midten av teksten: Grethe Bøhn Busterud

Sist oppdatert: