Første tur uten mor og far

Første tur uten mor og far

Barna er ikke gamle før de begynner å reise uten mor og far. Skoleturer, ferier med venner og dagsreiser til slalåmbakken er bare noe av det de gleder seg til.

Men er reiseforsikringen i orden?

Lene Hasler, reiselivsekspert og rådgiver i Gjensidige.
Lene Hasler, i Gjensidige.

– En helårs reiseforsikring for familien omfatter barn til første hovedforfall etter at de fyller 20. De kan altså trygt dra på korte eller lengre turer med venner eller i regi av skole eller en fritidsaktivitet, beroliger Lene Hasler, reiselivsekspert og rådgiver i Gjensidige.

Lene sier også at Gjensidiges reiseforsikring heller ikke skiller mellom «mine», «dine» og felles barn.

– Så lenge de bor i Norge, trenger ikke barna en gang å ha samme bostedsadresse som deg, sier hun.

Lene Hasler, reiselivsekspert og rådgiver i Gjensidige.
Lene Hasler, i Gjensidige.

Sjekk varigheten ved lengre reiser


Last ned Gjensidige-appen

AppStore eller Google play

Lene sier det er særlig viktig å sjekke forsikringsvilkårene om barna skal ut på lengre turer.

– En reiseforsikring gjelder for reiser opp til ti uker. Skal sønnen og/eller datteren din være borte fra hjemmet over en lengre periode, må de kjøpe en utvidelse av reiseforsikringen før reisen for at de skal være ordentlig dekket under hele oppholdet, sier hun, og legger til at det finnes egne studentforsikringer for de som skal studere ved universitet eller høyskole utenlands.

Lene forklarer at dersom reisende blir skadet eller rammes av sykdom – eller tyveri – uten gyldig reiseforsikring, kan behandlingen i utlandet eller hjemtransport med ambulansefly bli svært kostbart.

– En slik regning kommer raskt opp i et sekssifret beløp. Er forsikringen utløpt, får du heller ikke dekket andre typer skader, advarer hun.


Last ned Gjensidige-appen

AppStore eller Google play

Helsetrygdkort

Europeisk helsetrygdkort
Europeisk helsetrygdkort

I andre EØS-land og i Sveits har barna lik rett til behandling ved offentlige sykehus som landets egne innbyggere. Et europeisk helsetrygdkort dokumenterer denne retten.

– Reiseforsikring gjelder også uten dette kortet, men det blir enklere å få behandling om de har det med på reisen. I de nordiske landene er kortet ikke påkrevd, sier Lene.

Europeisk helsetrygdkort
Europeisk helsetrygdkort

Hva dekker reiseforsikringen?

En helårs reiseforsikring gjelder ikke bare på lengre feriereiser, ifølge Lene.

– Familien og tingene deres er også sikret på helgeturer, jobbreiser og på late ettermiddager i parken. Kort sagt, alle korte eller lengre reiser som gjøres på fritiden, sier hun.

Fra første hovedforfall etter at barnet fyller 20 år er det ikke lenger omfattet av foreldrenes reiseforsikring, og må kjøpe sin egen.  Unge mellom 18-34 kan tegne Reise Ung-forsikring.

Sist oppdatert:

Mer om:

UngReiseFamilie