Hopp til innhold
Et ungt par sitter på en benk og venter på toget. De smiler og ser på hverandre.

Reise Ung

Reise Ung er for deg som er mellom 18 og 34 år. Med denne reiseforsikringen er du og eiendelene dine dekket på reise, både innenlands og utenlands – til en ekstra god pris.

Hjelp hvis du blir syk eller skadet på reise

Tilgang til Online lege når du er på ferie i utlandet

Svært god dekning ved forsinkelse

Hva dekker reiseforsikringen?

Reise Ung har tilsvarende dekninger som vår beste reiseforsikring og gjelder på alle turer som varer i inntil 7 uker. Du må bo i Norge og kjøpe reiseforsikringen før du reiser.

119 Kr

/i måneden

Vi dekker alle utgifter til lege og sykehus hvis du blir uventet og akutt syk eller skadet mens du er på ferie. Vår egen døgnåpne vaktsentral gir deg personlig hjelp med alt det praktiske.

Hvis du blir alvorlig syk eller skadet, dekker vi reise og opphold for to personer slik at de kan komme og støtte deg.

Hvis du må sendes hjem fordi du har blitt syk eller skadet, dekker vi hjemtransporten.

Hvis noen i din nærmeste familie hjemme i Norge blir alvorlig syk eller skadet, dekker vi reisen din hjem.

Hvis du blir innlagt på sykehus eller får beskjed av lege om å holde sengen, får du 750 kr i kompensasjon per dag i inntil 10 dager.

Hvis du må sendes hjem tidligere enn planlagt fordi du har blitt syk eller skadet, får du en erstatning på inntil 2 000 kr per døgn, maks 100 000 kr.

Videokonsultasjoner med en skandinavisktalende lege hvis du blir skadet eller syk på ferie i utlandet.

Gir deg erstatning hvis tingene du har med på reise blir stjålet eller skadet, for eksempel i en brann. Det er ingen maksgrense for erstatningen, og du får også dekket skader på sportsutstyr som du har leid med inntil 10 000 kr.

Hvis du har med smykker, klokke, mobiltelefon, elektronisk utstyr eller fotoutstyr, får du erstattet inntil 40 000 kr for disse gjenstandene.

Tyveri eller skade på sykkelen din som skjer på reise utenfor Norge, med inntil 40 000 kr. Gjelder også elsykkel, elsparkesykkel og sykkeltilhenger.

Hvis skjermen blir knust, bytter eller reparerer vi skjermen. Hvis mobiltelefonen blir stjålet, får du en tilsvarende mobiltelefon som den du hadde. Egenandelen er 1000 kroner.

Hvis bagasjen din blir forsinket, får du dekket inntil 5 000 kr til å kjøpe klær og andre nødvendige ting du trenger.

Hvis for eksempel flyet ditt blir forsinket på grunn av teknisk feil eller uvær, og du ikke rekker videre transport som du har bestilt, dekker vi nye billetter med inntil 25 000 kroner.

Du får også erstatning for en overnatting og billetter, for eksempel til konsert eller fotballkamp, hvis du kommer fram mer enn 8 timer for sent.

Hvis flyet ditt blir mer enn 1 time forsinket, får du tilgang til flyplasslounge med gratis mat, drikke, wifi og lading.  Du kan også velge å få 40 euro per person istedenfor lounge.

For å få dette, må du ha registrert flyreisene på nettsiden til SmartDelay+ med kodeordet: Gjensidige, minst to timer før planlagt avreise.

Husk å legge inn navnene på de du reiser sammen med. Da kan du ha med deg inntil fire medreisende i loungen.

Les mer om tjenesten SmartDelay+

Gjelder hvis du, en i din nærmeste familie eller den eneste personen du skal reise sammen med blir syk og du må avbestille reisen. Vi erstatter det du har betalt for din reise og overnatting som du ikke får refundert, og billetter til arrangementer.

Du får ikke erstatning hvis du har betalt reisen med bonuspoeng eller lignende.

Ulykkesforsikring som gjelder hele året, også når du ikke er på ferie.

Du kan få utbetalt inntil 300 000 kr hvis du blir medisinsk invalid. Hvis du dør får dine etterlatte utbetalt 100 000 kr.

Hvis du trenger behandling etter at du kommer hjem, for eksempel hos tannlege, får du dekket inntil 15 000 kr.

Hvis en bil eller motorsykkel du har leid blir skadet eller stjålet, dekker vi egenandelskravet fra utleieselskapet.

Hvis du ikke får hentet ut leiebilen til avtalt tid, fordi flyet eller toget ditt blir forsinket på grunn av teknisk feil eller uvær, dekker vi inntil 10 000 kr for endring av leieavtalen.

Rettslig erstatningsansvar som du har pådratt deg som privatperson, for eksempel hvis du skader noen mens du sykler. Advokathjelp på reiser utenfor Norden. 

Detaljer om reiseforsikringen

Med Reise Ung betaler du ingen egenandel ved skade, med unntak av tyveri og skade på mobiltelefon. Da betaler du 1 000 kroner i egenandel.

Reise Ung dekker kun deg og eiendelene dine. Ønsker du å kjøpe reiseforsikring som dekker hele familien, må du kjøpe Reise eller Reise Pluss.

Følgende er ikke dekket av reiseforsikringen

  • Reiser som har begynt før du har kjøpt reiseforsikringen
  • Reiser som varer lenger enn 7 uker
  • Ekspedisjoner i Arktis, Antarktis, Himalaya (opphold i over 4 500 meters høyde) eller Grønland (kryssing av grønlandsisen)
  • Reiser til krigsområder
  • Skader som skyldes luftsport, dersom du ikke utvider forsikringen (hang-/paragliding, fallskjermhopping fra fly, og flyvning med sportsfly, mikro- og ultralette fly)
  • Skader som skyldes boksing, dykking dypere enn 40 meter, eller basehopp

Har du behov for utvidelser og ekstra dekninger, kan du utvide forsikringen med:

  • Dekning for enkeltreiser som varer lenger enn 7 uker
  • Dekning av skader som skjer under utøvelse av luftsport slik som hang-/paragliding, fallskjermhopping fra fly, og flyvning med sportsfly, mikro- og ultralette fly. Basehopping er ikke dekket av utvidelsen.
  • Studieavbruddsforsikring

Prisen for utvidelser og ekstra dekninger er avhengig av hvor lenge du skal være borte, hvilken forsikringssum du ønsker, osv.

Ta kontakt med oss for tilbud på utvidelser og ekstra dekninger, eller hvis du ikke finner ønsket utvidelse/dekning.

Vår døgnåpne alarmsentral

Med reiseforsikring hos oss får du tilgang på vår døgnåpne alarmsentral, i samarbeid med vårt eget legekorps. Da får du personlig assistanse når du trenger hjelp i utlandet. Det er i størst mulig grad den samme servicekoordinatoren som følger saken fra begynnelse til slutt. De kan rådgi både deg som kunde og dine nærmeste pårørende.

Du kan ringe alarmsentralen på +45 88 24 73 00.

Kjøp Reise Ung

Alminnelige vilkår og produktark

Fullstendige vilkår

Informasjonen på denne siden er forenklet og forkortet. Det er alltid de fullstendige vilkårene dine som gjelder. Disse er basert på informasjon du oppgir i forkant av kjøpet. 

Du kan laste ned fullstendige vilkår etter at du har sjekket pris.

Alminnelige vilkår og produktark er like for alle. Dokumentene skal gjøre det lettere for deg å sammenligne hva forsikringene dekker. De er ikke en del av forsikringsavtalen din.