En jente ser ut i luften og tenker

Har du meninger om ung mental helse?

Da vil vi gjerne høre hva du har å si, å dele det med flere.

Av Jarl Espen Ygranes, sjefredaktør Godt forberedt

Jeg vil at Godt forberedt skal være en plattform hvor ungdom kan dele tanker om noe av det som er vanskeligst å snakke om. Derfor ønsker vi å publisere en serie med leserbrev fra barn og ungdom om ung mental helse.

Skribentene har ganske frie rammer, og velger selv om de vil skrive om skolegang, venner, utenforskap, spiseproblemer, foreldre, trening, kropp eller andre relevante temaer. Det viktigste er at de unge mener noe, og deler tanker vi voksne ikke tenker.

Når innlegget er klart til publisering, vil vi sørge for at teksten blir distribuert på Facebook og Instagram. Kanskje tester vi også andre sosiale medier for å være sikre på at leserbrevene treffer riktig lesergruppe.

Kanskje vil brevene virke skadeforebyggende, kanskje ikke, men de vil uansett være med på å øke bevisstgjøringen rundt ung, mental helse. De vil også synliggjøre utfordringer det er vanskelig å løse på egenhånd, og som familie.

Spre gjerne budskapet til barn og unge, og send meg en e-post med brev eller spørsmål. Jeg leser alt som kommer inn og vil fungere som redaktør på leserbrevene, i samarbeid med foreldre og tekstforfatter.

Forfatterne kan være anonyme og skrive generelt, eller bruke eget navn og skrive om egne erfaringer. Det bestemmer de unge og foreldrene sammen. Viktig at både foreldre og barn føler seg ivaretatt, og vet at bordet ikke fanger. Her har dere angrerett.

Hvis du sender teksten din til godtforberedt@gjensidige.no, tar jeg kontakt med deg.

Med vennlig hilsen

Jarl Espen

Sist oppdatert: