Tre venninner ser mot horisonten

Vennskap

«Gode venner er som stjerner» er et sitat fra Ole Brumm. «Det er ikke alltid du ser dem, men du vet at de er der», skriver innsenderen.

Av Jente 18

Hvis jeg tenker meg om har jeg en eller to som jeg ville kalt bestevenn. De kjenner meg bedre enn noen andre. De har vært med deg gjennom tykt og tynt.

Jeg har jo hatt flere gode vennskap der vi har vokst fra hverandre, og kanskje ser vi hverandre bare en eller to ganger i året. Til tross for dette vil jeg kalle de gode venner, eller kanskje ikke…

Jeg har venner jeg ser på fritiden, og venner jeg ser på skolen. Jeg klarer ikke å sammenlikne dem. Jeg er to forskjellige personer når jeg møter dem.

Noen ganger føler jeg at jeg ikke har noen skikkelig gode venner, mens andre ganger føler jeg at jeg har mange. Hvorfor er det sånn? 

Hvis jeg tenker på sitatet til Ole Brum, gode venner er som stjerner, kan jeg vel si at de gode vennene mine alltid vil komme hvis jeg trenger dem. Har jeg noen som kommer hvis jeg trenger dem? Ja, jeg har jo det. Men samtidig vet jeg ikke om jeg hadde turt å spørre. 

Jeg har hatt én god venn jeg har kjent for alltid, og jeg trodde vi skulle forbli venner for alltid. Men, hun har bare forsvunnet sakte ut av livet mitt. Vi sier hei når vi treffer på hverandre, men vi stopper ikke opp og snakker lenger. Samtidig vet jeg at hvis jeg spør, kommer hun til å være der for meg. Er hun da fortsatt en venn, en god venn? Er hun som en stjerne? Jeg vet ikke. 

Sist oppdatert: