Hopp til innhold

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For å gi deg en god opplevelse og sørge for at alt fungerer som det skal på nettsidene våre, bruker vi informasjonskapsler. På denne måten kan vi forbedre nettsidene og vise deg mer relevant innhold og markedsføring. Du kan alltid endre valgene dine og lese mer om informasjonskapsler.

Tekna Student

Er du student og medlem i Tekna er Uførekapital med forskudd inkludert i medlemskapet. I tillegg har du valgt en av disse forsikringene da du meldte deg inn:

Her kan du lese om forsikringene og hva du bør vurdere å kjøpe i tillegg.

Inkludert i medlemskapet for alle

Som studentmedlem i Tekna er Uførekapital med forskudd inkludert i medlemskapet, dersom du er mellom 18 år og 33 år, har norsk folkeregistrert adresse og er fullt arbeids-/studiefør ved innmeldingen i Tekna.

Tekna Student Uførekapital

Hvis du blir syk eller skadet, og helt eller delvis ikke kan jobbe, kan forsikringen gi deg en engangsutbetaling på inntil  5 G (557.385 kroner) ved varig arbeidsuførhet. G er Folketrygdens grunnbeløp og reguleres av Stortinget hvert år. 1 G er per 1.5.2022 på 111.477 kroner.

Hvorfor er uføreforsikring viktig

Uføretrygden du kan få fra det offentlige som ung ufør, tar utgangspunkt i inntekten din. Under studiet og i starten av karrieren er inntekten gjerne lav, og uføretrygden vil derfor bli svært begrenset. Ønsker du for eksempel å planlegge en fremtid med egen bolig, er du ekstra utsatt fordi du som ufør ikke nødvendigvis har tilstrekkelig inntekt til å spare opp egenkapital eller betjene et større lån.

Tilgang til Online Psykolog

Du får inntil 5 videokonsultasjoner med psykolog for kun 100 kroner per time inkludert i forsikringen Tekna Student Uførekapital. Tjenesten leveres av Lifekeys, som er ledende i Norge med sine online psykologer.

Hvor stor forskjell kan det være på uføretrygd og lønn?

Hvis du blir 100 % ufør, vil uføretrygden dekke 66 % av inntekten din opp til et tak på 6 G. Dermed er maks uføretrygd 668.862 kroner. Skulle du bli ufør før du har begynt i full jobb, vil du med en årsinntekt på for eksempel 50 000 kroner, bare få utbetalt 2,91 G i uføretrygd resten av livet. Det tilsvarer 324 398 kroner med dagens G (1.5.2022).

Hva består forsikringen av?

Forsikringen består av en engangsutbetaling av 5 G ved minst 50 % arbeidsuførhet som har vart sammenhengende i minimum 24 måneder og som bedømmes å være varig. I samråd med helsevesenet er det NAV som vedtar om en person er arbeidsufør. Du trenger ikke levere helseerklæring når du kjøper forsikringen.

Arbeidsuførhet som oppstår innen 2 år fra innmeldingen i Tekna Studentforsikring dekkes ikke. Forsikringen opphører senest ved utgangen av det året du fyller 33 år.

Inkludert tjeneste – Online mental helsehjelp

Du får tilgang til Online mental helsehjelp som kombinerer digitale selvhjelpsprogrammer med støtte av psykolog– samtaler på video. Gjennom selvevaluering får du programmer som er tilpasset akkurat det du trenger hjelp med.

Inkludert tjeneste – Online mental helsehjelp

Du får tilgang til Online mental helsehjelp som kombinerer digitale selvhjelpsprogrammer med støtte av psykolog– samtaler på video. Gjennom selvevaluering får du programmer som er tilpasset akkurat det du trenger hjelp med.

Hva er egentlig innbo?

Innbo er tingene dine, altså de løse gjenstandene i boligen din som klær, møbler, pyntegjenstander, bøker og lignende. Det er det som vil ramle ut dersom du snur leiligheten på hodet. Vegger, fast bad- og kjøkkeninnredning er for eksempel ikke innbo.

Tekna Student Innboforsikring

Dersom du har valgt Tekna Student Innboforsikring, har du en forsikring som kan gi økonomisk erstatning med inntil 300 000 kroner ved innbrudd, brann eller vannskader.

Forsikringen gjelder for tingene dine på bostedet ditt i Norge, og i leilighet eller hybel som du eventuelt benytter i forbindelse med arbeid eller skolegang på annet sted i Norden. Bor dere flere i et kollektiv, må alle ha en egen innboforsikring. Samboere/ektefeller kan ha felles innboforsikring.

Eksempler på hva innboforsikringen dekker

 • Hvis vinterklærne og sportsutstyret ditt blir stjålet fra låst bod
 • Hvis du har hatt innbrudd, og macen og klærne er stjålet
 • Hvis leiligheten over får vannlekkasje og møblene hos deg blir skadet
 • Hvis leiligheten brenner og tingene dine blir skadet
 • Hvis du opplever veskenapping mens du bærer vesken
 • Hvis sykkelen blir stjålet mens den er låst utenfor universitetet
Les mer om Tekna Innbo

Usikker på hvilken forsikring du har valgt?

Du har valgt enten Tekna Innbo eller Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil. Er du usikker på hva du har, kan du logge inn og se forsikringene dine.

Må alle ha innboforsikring?

De fleste har gjerne mer av verdi enn de tror. Alle bør derfor ha en innboforsikring.
Men dersom du ikke har meldt adresseendring til Folkeregisteret, bør du sjekke om du er dekket av dine foreldres innboforsikring. De fleste innboforsikringer dekker nemlig utflyttede barn som studerer eller er i førstegangstjeneste, så lenge de ikke har meldt adresseendring til Folkeregisteret.

Eksempler på hva tyveriforsikringen dekker

 

 • Hvis du blir utsatt for ran eller lommetyveri og blir frastjålet mobilen din
 • Hvis mac-en blir stjålet fra låst garderobeskap på skolen
 • Hvis nettbrett, mobil og pc blir stjålet fra låst leilighet eller hybel
 • Reparasjon av knust mobilskjerm er inkludert
 • Forsikringen dekker utgifter til reparasjon av knust mobilskjerm. Dette sikrer at garantien på telefonen er intakt. Egenandelen er 1000 kroner.

Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil

Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil
Dersom du har valgt Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil, har du en forsikring som kan gi deg en erstatning på inntil 20 000 kroner per skadetilfelle, dersom PC-en, macen, nettbrettet eller mobilen din blir stjålet.

Forsikringen gjelder i hele verden.

Forsikringer du bør ha i tillegg

Tekna Reise

Uansett hvilken forsikring du har valgt bør du kjøpe Tekna Reise i tillegg. Den er blant markedets beste og billigste reiseforsikringer. Forsikringen er identisk med Gjensidige beste reiseforsikring, Reise Pluss, og koster bare 79 kroner i måneden for deg som er under 30 år. Les mer om Tekna Reise

Tekna Innbo

Om du valgte Tekna Student Tyveriforsikring og du ikke er dekket av innboforsikringen til dine foreldre, bør du kjøpe Tekna Innbo. Det er en av markedets beste innboforsikringer og svært lavt priset til deg som er medlem i Tekna. Det er ikke mulig å kjøpe Tekna Student Innboforsikring siden du valgte denne bort ved innmelding i Tekna. Les mer om Tekna Innbo.

Vil du bytte studentforsikring?

Du kan bytte én gang hvert studieår. Bytt forsikring på Min Side hos Tekna.

Vil du videreføre forsikringer etter du er ferdig studert?

Du kan kontakte oss på telefon 915 03 100 for å få et tilbud om videreføring av forsikringen Uførekapital med forskudd 5G, som du allerede har hatt inkludert i studentmedlemskapet ditt.

Ønsker du å rekruttere andre studenter?

Vi har laget et hjelpemiddel for deg som skal stå på stand og jobber med å rekruttere andre studenter til å bli Tekna-medlemmer. Hjelpemiddelet gir en kort introduksjon til hva man får av forsikringer hos oss som medlem.

Forsikringer for studenter i Tekna (PDF)