Online mental helsehjelp

I samarbeid med Eyr tilbyr Gjensidige kostnadsfri tilgang til tjenesten Online mental helsehjelp. Tjenesten passer for deg som ønsker å styrke din mentale helse og jobbe med ulike utfordringer som stress, søvn, nedstemthet og lignende – før de vokser seg for store.

Hva er Online mental helsehjelp?

Online mental helsehjelp kombinerer psykologsamtaler over video med et digitalt selvhjelpsprogram som er tilpasset akkurat det du trenger hjelp til. Du trenger ikke henvisning, og tjenesten er helt kostnadsfri. 

Det digitale selvhjelpsprogrammet består av artikler, øvelser og teknikker som hjelper deg med å takle utfordringene dine. I tillegg får du oppfølging av psykolog gjennom 5 videosamtaler på 25 minutter, og mulighet for skriftlig meldingsutveksling med psykologen.

Et program varer mellom 6 og 8 uker, avhengig av hvor lang tid du selv ønsker å benytte.

Gjennom samtaler med psykolog og selvhjelpsprogrammet vil du kunne

  • få innsikt i hva dine mentale utfordringer består av
  • forstå sammenhengen mellom tankene, følelsene og handlingene dine bedre
  • lære teknikker for å mestre uønskede tanker og følelser
  • oppleve langvarig positiv effekt ved å lære å bli din egen terapeut

Hvordan bruker du Online mental helsehjelp?

For å ta i bruk tjenesten er det en forutsetning at du har fått godkjent forsikringen din hos Gjensidige.

  1. Last ned Eyrs mobilapp eller bestill time via Eyrs nettside.
  2. Logg inn med BankID.
  3. Velg «Mental helsehjelp» - velg psykolog, tidspunkt og utfordring du ønsker hjelp med.
  4. Velg forsikringen din som betalingsmetode og bekreft timebestillingen.

Dersom du har tekniske problemer eller spørsmål om Eyrs tjenester, kan du få hjelp på chat ved å gå inn på eyr.md/support, eller ved å sende en mail til support@eyr.md. Du kan også ringe Eyr på telefon 23 89 86 06.

Må jeg forberede meg til første samtale?

Før oppstartssamtalen fyller du ut et skjema for å kartlegge den mentale helsen din. Du får tilgang til skjemaet gjennom innboksen i Eyr-appen, dagen før første time.

I oppstartsamtalen vil psykologen gå gjennom kartleggingsskjemaet med deg, og du får et behandlingsprogram som er tilpasset dine behov.

Egenandel

Du betaler ingen egenandel for å bruke Online mental helsehjelp.

Personvern

Eyr følger GDPR og de samme personvernreglene som det norske helsevesenet. Vi i Gjensidige får kun vite at du tar tjenesten i bruk gjennom forsikringsnummeret ditt. All tilgang til annen sensitiv informasjon er begrenset til deg og psykologen din. Gjensidiges rolle er kun å formidle muligheten til å ta i bruk effektiv behandling som kan hjelpe deg.