Hopp til innhold

Forsikringer for Tekna-studenter

Er du student og medlem i Tekna er forsikringen Tekna Student Uførekapital inkludert i medlemskapet. I tillegg har du valgt en innboforsikring, eller en tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil.

Tekna Student Uførekapital

Hvis du blir syk eller skadet, og helt eller delvis ikke kan jobbe, kan forsikringen gi deg en engangsutbetaling på inntil 5 G ved varig arbeidsuførhet. G er Folketrygdens grunnbeløp og reguleres av Stortinget hvert år.

Dagens grunnbeløp (G) er 118 620 kroner.

Hvorfor er uføreforsikring viktig?

Uføretrygden du kan få fra det offentlige tar utgangspunkt i inntekten din. Når du studerer eller er i starten av karrieren, er inntekten din som regel lav. Da blir også uføretrygden din lav. Hvis du for eksempel ønsker å kjøpe egen bolig, må du ha nok egenkapital. Det kan fort bli utfordrende, hvis du blir ufør. Tekna Student Uførekapital vil hjelpe deg å unngå store endringer i den økonomiske situasjonen din, slik at du får en mulighet til å opprettholde levestandarden.

Inkludert i medlemskapet for alle

Tekna Student Uførekapital inkludert i medlemskapet, dersom du er mellom 18 år og 33 år, har norsk folkeregistrert adresse og er fullt arbeids-/studiefør ved innmeldingen i Tekna.

Hvor stor forskjell kan det være på uføretrygd og lønn?

Hvis du blir 100 % ufør, vil uføretrygden fra det offentlige dekke 66 % av inntekten din, opp til et tak på 6 G. Om du blir ufør før du har begynt i full jobb, vil du få utbetalt 2,91 G i uføretrygd resten av livet. Det tilsvarer bare 345 184 kroner, med dagens grunnbeløp.

Hva dekker forsikringen?

Hvis du blir minst 50 % arbeidsufør, får du en skattefri engangsutbetaling på inntil 5 G. Du må ha vært ufør i minst 24 måneder sammenhengende og være vurdert som varig ufør av NAV, i samråd med helsevesenet. Du trenger ikke å levere helseerklæring.

Hvis du blir arbeidsufør innen 2 år etter at du er meldt inn i Tekna Studentforsikring, dekkes ikke uførheten. Forsikringen varer frem til du fyller 33 år.

Inkluderte psykologtjenester

Online Psykolog for studenter

Du får inntil 5 videokonsultasjoner med psykolog for kun 100 kroner per time inkludert i forsikringen Tekna Student Uførekapital. Tjenesten leveres av Lifekeys, som er ledende i Norge med sine online psykologer.

Les mer på Tekna.no og ta i bruk tjenesten

Online mental helsehjelp

Online mental helsehjelp er en digital psykologtjeneste som hjelper deg med å styrke din mentale helse. Tjenesten er inkludert i flere av våre personforsikringer.

Les mer om Online mental helsehjelp

Tekna Student Innboforsikring

Hvis du har valgt Tekna Student Innboforsikring, er du forsikret med inntil 300 000 kroner ved innbrudd, brann eller vannskader.

Forsikringen gjelder for tingene dine på bostedet ditt i Norge, og i leilighet eller hybel som du eventuelt benytter i forbindelse med arbeid eller skolegang på annet sted i Norden. Bor dere flere i et kollektiv, må alle ha en egen innboforsikring. Samboere/ektefeller kan ha felles innboforsikring.

Eksempler på hva innboforsikringen dekker

 • Hvis vinterklærne og sportsutstyret ditt blir stjålet fra låst bod
 • Hvis du har hatt innbrudd, og macen og klærne er stjålet
 • Hvis leiligheten over får vannlekkasje og møblene hos deg blir skadet
 • Hvis leiligheten brenner og tingene dine blir skadet
 • Hvis du opplever veskenapping mens du bærer vesken
 • Hvis sykkelen blir stjålet mens den er låst utenfor universitetet

Hva er egentlig innbo?

Innbo er tingene dine, altså de løse gjenstandene i boligen din som klær, møbler, pyntegjenstander, bøker og lignende. Det er det som vil ramle ut dersom du snur leiligheten på hodet. Vegger, fast bad- og kjøkkeninnredning er for eksempel ikke innbo.

Må alle ha innboforsikring?

De fleste har gjerne mer av verdi enn de tror. Derfor er det nyttig med en innboforsikring.

Hvis du ikke har meldt adresseendring til Folkeregisteret, kan du sjekke om du er dekket av foreldrene dine sin innboforsikring. De fleste innboforsikringer dekker nemlig barn som har flyttet ut og studerer eller er i førstegangstjeneste, så lenge de ikke har meldt adresseendring til Folkeregisteret.

Usikker på hvilken forsikring du har valgt?

Du har valgt enten Tekna Innbo eller Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil. Er du usikker på hva du har, kan du logge inn og se forsikringene dine.

Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil

Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil Dersom du har valgt Tekna Student Tyveriforsikring for PC, nettbrett og mobil, har du en forsikring som kan gi deg en erstatning på inntil 20 000 kroner per skadetilfelle, dersom PC-en, macen, nettbrettet eller mobilen din blir stjålet.

Forsikringen gjelder i hele verden.

Eksempler på hva tyveriforsikringen dekker

 • Hvis du blir utsatt for ran eller lommetyveri og blir frastjålet mobilen din
 • Hvis mac-en blir stjålet fra låst garderobeskap på skolen
 • Hvis nettbrett, mobil og pc blir stjålet fra låst leilighet eller hybel
 • Reparasjon av knust mobilskjerm er inkludert
 • Forsikringen dekker utgifter til reparasjon av knust mobilskjerm. Dette sikrer at garantien på telefonen er intakt. Egenandelen er 1000 kroner.

Forsikringer du kan vurdere i tillegg

Tekna Reise

Uansett hvilken forsikring du har valgt er det lurt med reiseforsikring i tillegg. Tekna reise er blant markedets beste og rimeligste reiseforsikringer, og koster fra 83 kroner i måneden for deg som er under 27 år.

Tekna Innbo

Om du valgte Tekna Student Tyveriforsikring og du ikke er dekket av innboforsikringen til foreldrene dine, er det lurt å kjøpe Tekna Innbo. Det er en av markedets beste innboforsikringer – til en ekstra god pris.

Vil du videreføre forsikringer etter du er ferdig studert?

Vil du bytte studentforsikring?

Du kan bytte én gang hvert studieår. Bytt forsikring på Min Side hos Tekna.

Du kan kontakte oss på 915 03 100 for å få et tilbud om videreføring av forsikringen Uførekapital med forskudd 5G, som du allerede har hatt inkludert i studentmedlemskapet ditt.

Ønsker du å rekruttere andre studenter?

Vi har laget et hjelpemiddel for deg som skal stå på stand og jobber med å rekruttere andre studenter til å bli Tekna-medlemmer. Hjelpemiddelet gir en kort introduksjon til hva man får av forsikringer hos oss som medlem.