Hopp til innhold
En mann sitter på trappen utenfor hytta si og ser på mobilen. Trær og hav i bakgrunnen.

Hytteforsikring

Hytteforsikringen vår har fullverdi­garanti og sikrer deg mot brann, tyveri, naturskader og skader forårsaket av mus og rotter.

Fordeler med Hytte Pluss:

Ny hytte ved totalskade

Dekker bekjempelse av skadedyr og skadeinsekter

Dekker følgeskader av håndverksfeil

Hva dekker hytteforsikringene?

Hva dekker hytteforsikringene?

Hytte Pluss

Vår beste hytteforsikring.

Hytte

Dekker skader på selve hytta og det som er fastmontert.

Hva dekker hytteforsikringene?

Hytte Pluss

Vår beste hytteforsikring.

Fullverdigaranti

Når hytta skal repareres eller gjenoppbygges etter en skade, garanterer vi å betale alle kostnader uansett hvor nedslitt hytta var før skaden. Dette betyr at du får samme erstatningssum uansett om hytta er gammel eller ny.

Ny hytte ved totalskade

Hvis hytta blir totalskadet vil forsikringen dekke at restene av hytta blir revet, og det blir bygget ei ny hytte. Totalskadet betyr at hytta er mer enn 75 % skadet, altså så skadet at det ikke er mulig eller hensiktsmessig å reparere den.

Feriegaranti

Garantien gjelder hvis du må avlyse en planlagt ferie på hytta på grunn av en skade som dekkes av forsikringen, for eksempel vannlekkasje. Da dekker vi utgifter til leie av tilsvarende hytte i tilsvarende område, med inntil 50 000 kr.

Brann-, vann-, tyveri- og naturskader

Brannskader: Vi dekker brannskader på bygninger og hageanlegg med ubegrenset sum.

Vannskader og rørbrudd: Vi dekker vannskader på bygninger og hageanlegg med ubegrenset sum. Du får også hjelp til å tine utvendige rør.

Tyveri: Skader på bygninger og hageanlegg etter tyveri.

Naturskader: Skader på bygninger og hageanlegg etter for eksempel skred, flom eller storm dekkes med ubegrenset sum. Hvis du har en fastmontert brygge tilknyttet eiendommen dekkes skader med inntil 100 000 kroner.

Skader etter mus og rotter

Vi dekker bekjempelse av mus og rotter, og skade som de har forårsaket.

Utleie

Hvis du huker av for at du leier ut hytta når du kjøper forsikringen, dekker vi skadeverk på hytta som er forårsaket av leietakeren.

Vi dekker ubetalt leie i inntil 6 måneder (gjelder kun én gang per leietager), og nødvendige utgifter i forbindelse med utkastelse med inntil 20 000 kroner.

Hvis det oppstår en skade som dekkes av forsikringen og du ikke får gjennomført utleie av hytta , dekker vi tapte leieinntekter for avtalt utleie.

Ansvar, rettshjelp og mekling

Vi dekker rettslig erstatningsansvar som du har pådratt deg som hytteeier, for eksempel hvis trampolinen din blir tatt av vinden og skader et menneske eller bilen til naboen. Vi dekker rettshjelp og mekling hvis du som eier av hytta er part i en tvist, for eksempel med en nabo. For mekling er det ingen egenandel.

Ombygging for rullestolbruker

Hvis et medlem av hus­standen blir rullestolbruker etter en ulykke, eller får et barn som er avhengig av rullestol på grunn av en medfødt funksjonsnedsettelse, dekker vi ombygging av hytta med inntil 250 000 kroner.

Følgeskader etter utett tak/vegg

Hvis du får en lekkasje fra tak eller vegger, dekker vi de innvendige skadene, men ikke reparasjon av selve taket eller takveggen.

Husk at du selv har ansvar for å vedlikeholde tak og vegger, for å forebygge lekkasjer.

Råte- og skadeinsekter

Vi dekker bekjempelse av skadeinsekter, og råte på innvendige deler av tak, vegg og gulv.

Vi dekker ikke råteskader på dører, vinduer, og utvendige vegger og tak.

Bekjempelse av skadeinsekter

Bekjempelse av stokkmaur, veggedyr, husbukk, stripet borebille, kakerlakk og andre skadeinsekter.

Følgeskader av håndverksfeil

Hvis en autorisert håndverker gjør en feil som i ettertid fører til følgeskader i hytta, dekker vi disse følgeskadene i inntil 10 år etter at det opprinnelige arbeidet ble utført.

Hvis det har gått mindre enn 5 år må du først klage til håndverkeren.

Egenandel

Egenandel er den delen av kostnaden du selv betaler ved skade. Standard egenandel for hytteforsikring er 8 000 kroner.

Du kan velge egenandel fra 8 000 til 20 000 kroner når du kjøper forsikringen. Velger du høyere egenandel, får du billigere forsikring.

Hytteforsikringene dekker ikke

  • Svimerker og gnistskader som ikke skyldes brann
  • Skade som skyldes søl 
  • Skade som skyldes kondens
  • Punktering av isolérglass
  • Skade på utett våtrom, men følgeskader er dekket

Har du husket å forsikre tingene i hytta?

Du har gjerne mer verdier i hytta enn du tror. Mange hytter står uten tilsyn store deler av året. Derfor gir innboforsikring for hytte deg en ekstra trygghet. Les mer og sjekk pris.

Fordeler og rabatter

Slik får du billigere hytteforsikring

Her finner du oversikt over tiltak som kan påvirke prisen din på forsikring av bolig, hytte og innbo.

Vilkår

Fullstendige vilkår

Informasjonen på denne siden er forenklet og forkortet – det er alltid de fullstendige vilkårene dine som gjelder. Disse er basert på informasjon du oppgir i forkant av kjøpet. Du kan laste ned fullstendige vilkår etter at du har sjekket pris.

Alminnelige vilkår og produktark

Alminnelige vilkår og produktark er like for alle. Dokumentene skal gjøre det lettere for deg å sammenligne hva forsikringene dekker. De er ikke en del av forsikringsavtalen din.

Fikk du svar på det du lurte på?

Er det informasjon på siden du ikke finner eller synes er uklar? Gi en rask tilbakemelding og hjelp oss med å gjøre siden for husforsikring enda bedre. Det tar kun et par minutter.