Hopp til innhold

Oppsigelse og angrerett

Vi ønsker å beholde deg som kunde og hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Hvis du allikevel ønsker å si opp en forsikring eller angre på et kjøp, finner du informasjon om det her. 

Si opp forsikring i Gjensidige

For å si opp én eller flere forsikringer må du logge inn og velge forsikringen du ønsker å si opp.

  1. Logg inn og velg forsikringen du vil si opp
  2. Velg "Endre forsikring"
  3. "Oppsigelse"

Skal du flytte en personforsikring fra oss til et annet selskap?
Les mer om når du kan si opp forsikringen og hvilke rettigheter du har

Logg inn og si opp forsikring

Skal du selge bilen eller et annet kjøretøy?

Da trenger du ikke si opp forsikringen. Den avsluttes automatisk når salgsmeldingen er signert og godkjent av selger og kjøper.

Angrerett

Du har angrerett på forsikringer du har kjøpt på telefon, skjema, epost eller internett.

Ofte stilte spørsmål om oppsigelse

Du kan si opp forsikringen når som helst. Hvis du sier opp en personforsikring for så å angre deg, må du levere ny helseerklæring til oss.

Hvis du skal flytte personforsikringen din til et nytt selskap, er det egne regler som gjelder. Les mer om flytting av personforsikring.

Oppsigelsen gjelder fra og med en måned etter vi har mottatt den ved bytte av selskap. Om behovet for forsikringen har opphørt, vil vi avslutte forsikringen umiddelbart.

Logg inn og si opp forsikring

Forsikring du har hatt i mindre enn 12 måneder

Hvis du skal flytte en personforsikring du har hatt i mindre enn 12 måneder, bør du vente med å si opp forsikringen du har hos oss til helseerklæringen hos selskapet du flytter til er godkjent. Ellers risikerer du at det nye selskapet gir deg avslag på deler eller hele dekningen du har på din nåværende forsikring, og du risikerer å stå uten forsikring.

Forsikring du har hatt i minst 12 måneder

Hvis du flytter en personforsikring du har hatt i minst 12 måneder og du får nytt unntak, pristillegg eller avslag i det nye selskapet, kan du ha rett til å gjenoppta personforsikringen din. 
Les mer om flytting av personforsikring.

Ring meg for veiledning

Vi sier opp forsikringen i det andre selskapet for deg når du kjøper forsikring hos oss på nett eller telefon.

Unntak
Disse forsikringene må du selv si opp i det andre selskapet:

Forsikringen betales vanligvis etterskuddsvis, så det er vanlig at du får en regning etter at avtalen er avsluttet. Faktura vil vise dato for når forsikringen avsluttes.

  • Har du forhåndsbetalt for ett år, kan det hende du har penger til gode. Disse vil vi utbetale automatisk.
  • Har du AvtaleGiro, vil vi sende deg en oversikt over gjenstående trekk. AvtaleGiro trekkes etterskuddsvis. Det vil derfor komme et trekk etter at vi har registrert at ditt kundeforhold opphører.
Ofte stilte spørsmål om betaling

Ved kondemnering må du levere inn bilskiltene til biltilsynet. Da får vi et varsel, og vil automatisk avslutte din forsikring.

Ring meg for veiledning