Hopp til innhold

Oppsigelse og angrerett

Vi ønsker å beholde deg som kunde og hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Hvis du allikevel ønsker å si opp en forsikring eller angre på et kjøp, finner du informasjon om det her. 

Si opp forsikring i Gjensidige

For å si opp én eller flere forsikringer må du logge inn og velge forsikringen du ønsker å si opp.

  1. Logg inn og velg forsikringen du vil si opp
  2. Velg "Endre forsikring"
  3. "Oppsigelse"

Skal du flytte en personforsikring fra oss til et annet selskap? Les mer om når du kan si opp forsikringen og hvilke rettigheter du har

Skal du selge bilen eller et annet kjøretøy?

Da trenger du ikke si opp forsikringen. Den avsluttes automatisk når salgsmeldingen er signert og godkjent av selger og kjøper.

Angrerett

Du har angrerett på forsikringer du har kjøpt på telefon, skjema, epost eller internett.

Ofte stilte spørsmål om oppsigelse

Når kan jeg si opp forsikringen hos dere?

Forsikringene er ettårig og fornyes automatisk for ett år av gangen dersom du ikke sier opp forsikringen. Du får beskjed i forkant av fornyelse og kan si opp forsikringen da om du ønsker det.

Om behovet for forsikringen har opphørt, for eksempel fordi du har solgt huset ditt eller du får reiseforsikring gjennom jobb, kan forsikringen sies opp med en gang og du trenger ikke vente til rett før fornyelse.   Hvis du bytter til et annet forsikringsselskap, vil det nye selskapet vanligvis sende oppsigelsen til oss for deg. Oppsigelsestiden er en måned fra vi har mottatt den.

Personforsikring   Du kan si opp forsikringen når som helst, og vi vil avslutte forsikringen umiddelbart.    Flytting av personforsikring du har hatt i mindre enn 12 måneder Hvis du skal flytte en personforsikring du har hatt i mindre enn 12 måneder, bør du vente med å si opp forsikringen du har hos oss til helseerklæringen hos selskapet du flytter til er godkjent. Ellers risikerer du at det nye selskapet gir deg avslag på deler eller hele dekningen du har på din nåværende forsikring, og du risikerer å stå uten forsikring.   Flytting av personforsikring du har hatt i minst 12 måneder Hvis du flytter en tilsvarende personforsikring du har hatt i minst 12 måneder, kan du si opp forsikringen etter å ha levert helseerklæringen til det nye forsikringsselskapet. Helseerklæringen trenger ikke å godkjennes før du sier opp forsikringen, så lenge du oppfyller kravene ved flytting av personforsikring. Hvis du får avslag eller unntak i det nye selskapet, kan du gjenoppta forsikringen din innen 6 måneder, uten å levere ny helseerklæring. Hvis du trenger veiledning, ring oss gjerne på 915 03 100.

Bil eller andre kjøretøy

For at forsikring for bil eller et annet kjøretøy skal kunne sies opp må kjøretøyet være avregistrert eller solgt. Forsikringen sies opp automatisk når salgsmeldingen er signert og godkjent av selger og kjøper, så du trenger ikke kontakte oss for å si opp forsikringen.

Logg inn og si opp forsikring
Hva bør jeg gjøre ved flytting av personforsikringer?

Forsikring du har hatt i mindre enn 12 måneder

Hvis du skal flytte en personforsikring du har hatt i mindre enn 12 måneder, bør du vente med å si opp forsikringen du har hos oss til helseerklæringen hos selskapet du flytter til er godkjent. Ellers risikerer du at det nye selskapet gir deg avslag på deler eller hele dekningen du har på din nåværende forsikring, og du risikerer å stå uten forsikring.

Forsikring du har hatt i minst 12 måneder

Hvis du flytter en personforsikring du har hatt i minst 12 måneder og du får nytt unntak, pristillegg eller avslag i det nye selskapet, kan du ha rett til å gjenoppta personforsikringen din.  Les mer om flytting av personforsikring.

Ring meg for veiledning
Jeg har forsikringen min i et annet selskap. Må jeg si den opp selv når jeg kjøper forsikring hos dere?

Vi sier opp forsikringen i det andre selskapet for deg når du kjøper forsikring hos oss på nett eller telefon.

Unntak Disse forsikringene må du selv si opp i det andre selskapet:

Må jeg betale på forsikringen etter jeg har sagt den opp?

Forsikringen betales vanligvis etterskuddsvis, så det er vanlig at du får en regning etter at avtalen er avsluttet. Faktura vil vise dato for når forsikringen avsluttes.

  • Har du forhåndsbetalt for ett år, kan det hende du har penger til gode. Disse vil vi utbetale automatisk.
  • Har du AvtaleGiro, vil vi sende deg en oversikt over gjenstående trekk. AvtaleGiro trekkes etterskuddsvis. Det vil derfor komme et trekk etter at vi har registrert at ditt kundeforhold opphører.
Ofte stilte spørsmål om betaling
Skal bilen eller motorsykkelen kondemneres?

Ved kondemnering må du levere inn bilskiltene til biltilsynet. Da får vi et varsel, og vil automatisk avslutte forsikringen din.

Ønsker du rådgivning?

Uansett om du ønsker å bestille en grundig gjennomgang av forsikringsbehovene dine eller få rask og god rådgivning, er vi her for å hjelpe deg.

Få opptil 18 % rabatt på forsikringene dine

Få opptil 18 % rabatt hvis du samler flere forsikringer hos oss, og 10 % rabatt allerede fra første kjøp. Les mer om hvordan du blir med i fordelsprogrammet vårt.

Kundeutbytte – en super kundefordel

I år får kundene våre utbetalt 11,1 % av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2023. Les mer og sjekk hva du ville fått utbetalt hvis du hadde hatt skadeforsikringer hos oss.