Mor og småbarn.

For det vi ikke kan løse med et plaster

Vi blåser på. Opp igjen, og leken fortsetter. Tanken på at det skal skje noe mye verre med barna, noe som kan få alvorlige konsekvenser, er uutholdelig for oss foreldre. Likevel er det viktig å være godt forberedt.

Ann-Mari Tollefsrud Boge
Ann-Mari Tollefsrud Boge

Barneforsikringsansvarlig i Gjensidige Ann-Mari Tollefsrud Boge forteller at noen er usikre på om det virkelig er nødvendig å forsikre barna i et land med gode støtteordninger og et helsevesenet som prioriterer de yngste.

– Det er riktig at vi har et velfungerende offentlig tilbud her i landet. Barn får god medisinsk behandling, og ved sykdom og ulykke kan familier få økonomisk tilskudd, sier Boge, og fortsetter:

– Likevel opplever mange at det påløper utgifter som ikke dekkes fullt ut av det offentlige. En god barneforsikring kan bidra til at familien får færre økonomiske bekymringer og kan tilbringe mer tid sammen.

Ann-Mari Tollefsrud Boge
Ann-Mari Tollefsrud Boge

Ekstra penger med barneforsikring

I tillegg til å hjelpe familien umiddelbart, har barneforsikring også en funksjon i det lange løp, ifølge Boge.

– Et barn som mister muligheten til å jobbe som voksen vil få uføretrygd fra folketrygden fra han eller hun er 18, sier hun, og fortsetter:

– Men når barnet ikke har hatt inntekt og tjent opp pensjonspoeng, vil uføretrygden bare være litt høyere enn minstepensjon, livet ut. Derfor er det viktig å velge en barneforsikring som inkluderer en god uføreforsikring.

Det kan også oppstå behov for ekstra penger til å bygge om boligen, eller til privatundervisning til barn som går glipp av mange skoledager. Ekstra dagpenger kan gi foreldre muligheten til å ta seg mer fri fra jo

Vi foreldre har mye vi lurer på

Barn går gjennom mange faser. I tillegg kommer vannkopper, lus og uendelig mange forkjølelser. Det kan være godt å ha en fagperson å henvende seg til når man trenger det.

– Hos oss i Gjensidige har vi en telefontjeneste inkludert i barneforsikringen. Dit kan foreldre ringe og få snakke med noen om alt fra feber til sommerfugler i magen, sier Boge, og avslutter:

– Vi opplever at mange finner en ekstra trygghet i det å ha noen å ringe utenom vanlig åpningstid hos helsesøster og fastlege.

Sjekk pris på barneforsikring

Sist oppdatert:

Mer om:

FamilieHelse