Personer på gata. Ketil, Svein, Eria, Bo og Ingvor

Ville delt milliardutbyttet videre

Gjensidiges skadeforsikringskunder i Norge får hele 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte i 2019. Vi har spurt folk på gata hva de ville brukt pengene på.

Gjensidige har nå tilbakebetalt over 19 milliarder kroner i kundeutbytte siden kundeutbytte-ordningen ble opprettet i 2007. Å dele overskuddet er et aktivt valg, og i år får kundene tilbake 14,1 prosent av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2018, noe som i snitt utgjør 1 620 kroner hver.

Vi har spurt folk på gata: Hva ville du gjort om du fikk 1 620 kroner rett i lomma? Og mye tyder på at det er flere som liker å dele.

Ketil (69 år)

Ketil
Ketil

– Jeg ville nok brukt pengene på en bedre middag, eller kanskje noe til barnebarna? Et smykke til kona er også et godt alternativ. Smykker faller alltid i smak, men jeg hadde nok ikke turt å kjøpe klær til henne. Hvis jeg skulle brukt pengene på veldedighet måtte det blitt Leger Uten Grenser. Vi har også to adoptivbarn som kunne fått litt hver.

Ketil
Ketil

Svein (63 år)

Svein
Svein

– Jeg ville spandert middag på familien min på en restaurant. Jeg kunne også tenkt meg å gi pengene til Radiumhospitalet. Eventuelt ville jeg kjøpt meg noen klær. Det er nok lite sannsynlig at jeg hadde satt pengene inn i banken.

Svein
Svein

Eria (68)

Eria
Eria

– Hvis jeg hadde fått 1 620 kroner, så vet jeg ikke hva jeg ville brukt det på. Jeg har jo alt jeg trenger, jeg har for eksempel ikke behov for nye klær. Jeg er jo pensjonert og trenger ingenting. Det jeg kunne gjort, er å gi pengene til Leger Uten Grenser.

Eria
Eria

Bo (70 år)

Bo
Bo

– Hadde jeg fått 1 620 kroner nå, ville jeg nok brukt det på en rundtur i Oslo. Det er jo så mye fint å se og oppleve. Kanskje jeg ville tatt meg en båttur i Oslofjorden eller dratt på museum. Skulle jeg brukt pengene på andre måtte det blitt et smykke til kona. Et annet alternativ kunne vært å gi et bidrag til Barnekreftforeningen.

Bo
Bo

Ingvor (60)

Ingvor
Ingvor

– Hva skulle jeg brukt 1 620 kroner på? Det var et vanskelig spørsmål. Jeg tror nok jeg ville brukt det på en reise, for jeg reiser veldig mye. Det kunne for eksempel vært fint å dra til Sør-Afrika. Pengene hadde nok ikke strukket til hele reisen, men det kunne bidratt.

Ingvor
Ingvor

Slik fungerer kundeutbytte

 Kundeutbytte er en fordel man oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige.

  • Hvert år selskapet går i pluss, videreformidler Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, hele aksjeutbyttet sitt til kundene.
  • De siste tolv årene har selskapet utbetalt 19 milliarder kroner til norske forsikringskunder.
  • I 2019 får Gjensidige-kunder tilbake 14,1 % av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2018.
  • Man trenger ikke å eie en eneste aksje for å få en del av Gjensidiges overskudd. Det holder at du er kunde i selskapet. Kundeutbyttet deles ut uavhengig av skadeoppgjør.
  • Gjensidige er det eneste forsikringsselskapet i Norge som deler overskuddet med kundene.
  • Les mer om kundeutbytte her.

Sist oppdatert: