Selfie bak rattet.

Livsfarlige selfies

Halvparten av de under 30 år sier de har mottatt selfies fra noen som kjører bil. Kun få sekunders uoppmerksomhet kan gi katastrofale følger.

Kommunikasjonsrådgiver og Snapchat-sjef, Marie Brudevold i Gjensidige, har selv opplevd at det har blitt sendt selfies til selskapets Snapchat-konto fra førersetet i en bil.

– Kjører du i 80 km/t og ser på mobilen i 3 sekunder, har bilen flyttet seg hele 66 meter i mellomtiden, sier Brudevold.

Hun er bekymret for utviklingen. Kun noen sekunders uoppmerksomhet på veien kan gi katastrofale følger.

– Det er 66 meter med mange potensielle farer dersom du ikke holder fokus på det du skal gjøre; kjøre bil, sier hun.

“Det skjer ikke meg”

Mange vil nok tenke at «det skjer ikke meg», men hver eneste dag er det ulykker eller nestenulykker, og mørketallene er store. De fleste innrømmer ikke at de satt med «hodet i mobilen» da det smalt.

– Vi er så vant til å bli underholdt hele tiden, og en kjedelig biltur kan fort føre til at man vender oppmerksomheten til sosiale medier, sier Brudevold.

Unge menn verst

En av fem oppgir at de har tatt en selfie bak rattet. Undersøkelsen viser at det er unge menn som oftest tar bilde av seg selv mens de kjører. Dette gjenspeiles også i ulykkesstatistikken hvor yngre menn er overrepresentert.

– Vi oppfordrer alle til å la mobilen ligge i ro mens du kjører bil. Ingenting er så viktig at det ikke kan vente til du har kommet trygt frem og bilen står stille, avslutter Brudevold, som i toppen av saken er avbildet mens hun tar en selfie i en bil som står stille.

Sist oppdatert: