Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige og  administrerene direktør i Gjensidigestiftelsen  Ingrid Riddervold lorange

Nå kommer kundeutbyttet

Gjensidiges skadeforsikringskunder kan i år se frem til å dele mer enn 2,3 milliarder kroner i kundeutbytte.

Når Gjensidige går med overskudd, deler forsikringsselskapet det med kundene. De siste 13 årene har kundene fått totalt 25 milliarder kroner i kundeutbytte.

Dette er 13. året på rad forsikringsselskapets største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler sin andel av aksjeutbyttet til Gjensidiges skadeforsikringskunder i form av Kundeutbytte.

– Det å dele ut kundeutbytte er et av stiftelsens formål. Vi håper mange av kundene setter pris på dette bidraget i en tid som kan oppleves som utfordrende og usikker, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Lorange.

Årets totale kundeutbytte er 2.301.381.722 kroner. Av disse tilfaller 1.095.079.670 kroner privatkundene mens de resterende 1.203.630.205 kronene utbetales til næringslivskundene.

Alt går etter planen

Kundeutbyttet fungerer slik at Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, videreformidler aksjeutbyttet sitt til skadeforsikringskundene når Gjensidige går i pluss. Om du får tilbakebetalt penger avhenger derfor av hvordan det går med selskapet og hvordan finansmarkedet ser ut.

Hvor mye du får i kundeutbytte avhenger av hvor mye du betalte i forsikringspremie i 2021. Jo mer du betalte, jo mer får du i kundeutbytte.

I 2020 besluttet forsikringsselskapet å utsette kundeutbyttet fra mai til oktober. Bakgrunnen var Finansdepartements tydelige oppfordringer om å avvente utbetaling av aksjeutbytter som følge av koronakrisen. 

I år, som i fjor blir det ingen utsettelser.

– Intensjonen har hele tiden vært å betale ut aksjeutbytte så snart situasjonen tillater det. Og vi er veldig glade for å kunne si at fra 19. mai begynner utbetalingen av nesten 2,3 milliarder kroner til skadeforsikringskundene våre i Norge, sier Gjensidiges konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Større utbytte enn i fjor

Årets kundeutbytte økes med nesten 3,6 millioner kroner fra i fjor. Samtidig har Gjensidige fått flere kunder, så kundeutbyttet i 2022 deles på 564.745 skadeforsikringskunder. Det gir en gjennomsnittsutbetaling på .....1.821 kroner til hver privatkunde.

Slik fungerer kundeutbytte

  • Kundeutbytte er en fordel man oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige.
  • Hvert år selskapet går i pluss, videreformidler Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, hele aksjeutbyttet til kundene.
  • De siste 14 årene har selskapet utbetalt cirka 25 milliarder kroner til norske forsikringskunder.
  • Jo flere skadeforsikringer du har i Gjensidige, jo mer får du utbetalt.
  • I 2022 får Gjensidige-kunder tilbake 13... prosent av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2021.
  • Man trenger ikke å eie en eneste aksje for å få en del av Gjensidiges overskudd. Det holder at du er kunde i selskapet. Kundeutbyttet deles ut uavhengig av skadeoppgjør.
  • Gjensidige er det eneste forsikringsselskapet i Norge som deler overskuddet med kundene.
  • Les mer om kundeutbytte her.

→ Les mer om kundeutbytte for næringslivskunder

Sist oppdatert: