På tur. Skog. Vann. Busker. Trær. Ryggsekk

Tips til en aktiv sommerferie

Mange ønsker å bruke deler av sommerferien til fysisk aktivitet. Her er rådene fra fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige Ivar Sundsbø til en aktiv sommerferie.

Sports- og aktivitetsferier er en økende trend, og i et land som Norge er mulighetene mange. Med gode forberedelser kan man få fantastiske turopplevelser.

– Har du planer om å begi deg ut på en lengre fottur i fjellet, eller en sykkelferie langs deler av den fantastiske kysten vår, kan det være fornuftig å tenke igjennom hvilke utfordringer du kan møte og forberede deg på disse, sier Sundsbø.

Han trekker frem alt fra gnagsår og belastningsskader til krevende værforhold eller riktig matinntak som eksempler. Riktig utstyr er også viktig.

– Hvis det er lenge siden du har brukt utstyret du skal ha med på turen, er det fornuftig å gjennomføre en «testtur» en liten stund i forveien. Den kan gi deg nyttige erfaringer du får bruk for i den faktiske ferien, for eksempel at du bør gjøre tilpasninger på sekken, redusere vekten på oppakningen eller rett og slett sette på gnagsårplaster før du starter turen, sier Sundsbø.

Fysioterapeutens fem viktigste tips:

  1. Planlegg turruten nøye.
  2. Sjekk at alt utstyret du skal ha med deg er i god stand.
  3. Gjennomfør en «testtur» med den planlagte oppakningen.
  4. Tenk igjennom hvor mye mat og drikke du må pakke i sekken.
  5. Nytt utstyr bør testes ut før du tar det med på tur. Spesielt gjelder dette nye sko!

God tur og god sommer!

Sist oppdatert: