Hopp til innhold

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For å gi deg en god opplevelse og sørge for at alt fungerer som det skal på nettsidene våre, bruker vi informasjonskapsler. På denne måten kan vi forbedre nettsidene og vise deg mer relevant innhold og markedsføring. Du kan alltid endre valgene dine og lese mer om informasjonskapsler.

Prosjekt­forsikring

Prosjektforsikring, også kjent som byggeforsikring, gir økonomisk trygghet til både byggherre og entreprenør under bygge- og anleggsprosjekter.

Hva er prosjekt­forsikring?

Hvem har forsikringsansvaret?

Entreprenører er etter Norsk Standard pålagt å ha prosjektforsikring. Da trenger byggherre som regel ikke kjøpe prosjektforsikringen selv.

Noen ganger er det likevel aktuelt for byggherre å tegne prosjektforsikring, eller være medforsikret i entreprenørens forsikring. Det viktigste er at dere avklarer hvem som har forsikringsansvaret i kontrakten.

En prosjektforsikring er forsikring av bygge- og anleggsarbeider som en entreprenør eller byggherre har kontraktsfestet ansvar for. Forsikringen gir erstatning for skader på materialer og utstyr dere bruker i prosjektet.

Dere kan velge mellom

  • årsforsikring som gjelder alle prosjekter entreprenøren jobber med
  • eller forsikring av et enkeltprosjekt, som gjelder frem til prosjektet er overlevert

Prosjekt­forsikringen vår

Forsikringen er fleksibel – både innhold, erstatning og egenandel kan tilpasses bedriftens behov.

Prosjektforsikring

Valgfrie tillegg

Mer om prosjektforsikring

Nei, forsikringen dekker ikke feilaktig utført arbeid eller arbeid som ikke er nevnt i kontrakten.

Dere kan utvide forsikringen til å dekke prosjektet også i reklamasjonstiden. Da vil følgeskader etter arbeidet være dekket.  

En prosjektforsikring dekker skade på egne arbeider.  

En ansvarsforsikring dekker erstatningsansvar for skader eller økonomiske tap påført en tredjepart. For eksempel en kunde eller en besøkende.

Hvis byggherren har egne materialer, er det dekket av entreprenørens prosjektforsikring straks det ankommer byggeplassen.

Informasjonen på denne siden er forenklet og forkortet. Det er alltid de fullstendige vilkårene som gjelder.

Fullstendige vilkår

Fullstendige vilkår er tilpasset virksomheten din og baserer seg på informasjon du oppgir i forkant av kjøpet.

  • Hvis bedriften ikke er forsikret hos oss, kan du be om tilbud og få tilsendt de fullstendige vilkårene før du gjennomfører kjøpet.
  • Hvis bedriften allerede er forsikret hos oss, kan du logge inn og finne de fullstendige vilkårene under forsikringene dine.

Alminnelige vilkår

Alminnelige vilkår er standardisert informasjon om hva forsikringene dekker og ikke dekker. Hensikten er å hjelpe deg med å sammenligne vilkår for ulike produkter. 

Se alminnelige vilkår for bedriftsforsikringene våre.

Usikker på hva bedriften trenger av forsikringer?

Prøv veilederen og se hva som er vanlig for bedrifter i din bransje

I veilederen vår kan du se hva som er vanlig for bedrifter som likner din. Ønsker du å snakke med noen, er de erfarne rådgiverne våre klare til å hjelpe deg.