Stine Skogrand

Se håndballjentenes treningstips til «førjulsstria»

Desember er en travel måned, hvor det ikke alltid er like enkelt å finne tid til å trene. Her viser håndballprofilene Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Camilla Herrem og Stine Skogrand fire enkle øvelser som kan hjelpe deg å være fysisk aktiv i den travle førjulsstria.

Når vi går inn i desember, er det mange som er godt i gang med julebord, julelunsjer og juleavslutninger på jobb, skole og aktiviteter.

I tillegg er dette tiden for å vaske til jul, skrive julekort, handle julegaver og … ja, det er ikke uten grunn at forberedelsene til høytiden omtales som .

Men selv om aktivitetsnivået er høyt, kan det bli lite fysisk aktivitet. De gode hverdagsvanene blir fort satt på vent. Og når anledningen til å trene byr seg, frister gjerne godstolen mer enn en tur på treningssenteret. Likevel er det lurt å opprettholde litt fysisk aktivitet, selv om det føles som døgnet har for få timer.

Trim gir overskudd

Fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige Ivar Sundsbø
Fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige Ivar Sundsbø

– At mosjon har mange positive helsegevinster, er velkjent. Det er også dokumentert at fysisk aktivitet bidrar til å redusere følelsen av stress. I tillegg styrkes evnen vår til å regulere oppmerksomheten, planlegge og organisere oppgaver. Kort sagt: Mosjon gir bedre helse og mer overskudd, sier fysioterapeut Ivar Sundsbø i Gjensidige.

Han oppfordrer til å fortsette å være i bevegelse også i førjulstiden.

– Selv om du ikke får kommet deg på treningssenteret, finnes det mange muligheter for å holde seg aktiv i hverdagen. Du kan for eksempel gå til jobb, leke ute med barna, og ta trappene i stedet for heisen, for å nevne noe, sier Sundsbø.

Fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige Ivar Sundsbø
Fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige Ivar Sundsbø

Håndballjentenes favoritter

Kvinnelandslaget i håndball er også travle i førjulstiden. Desember er fast mesterskapsmåned, og i år er det EM-medaljer som står på håndballjentenes ønskeliste. Som toppidrettsutøvere er landslagsspillerne underlagt et profesjonelt treningsregime, men de bruker også enkle øvelser for å holde formen ved like.

I disse videoene deler fire av våre største håndballprofiler sine favorittøvelser. Kanskje disse kan hjelpe deg å være fysisk aktiv mellom slagene i førjulsstria?

Sist oppdatert: